Polonia: Guvernul conservator aprobă pensii pentru mamele casnice cu cel puțin patru copii

Distribuie!by Guvernul conservator polonez a aprobat marți un proiect legislativ ce prevede acordarea de pensii mamelor casnice cu patru sau mai mulți copii, o măsură care ar putea crește popularitatea conservatorilor în perspectiva alegerilor parlamentare, transmite Reuters.Așa-numita „pensie pentru mame” va costa bugetul de stat circa 800 milioane de zloți […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernul conservator polonez a aprobat marți un proiect legislativ ce prevede acordarea de pensii mamelor casnice cu patru sau mai mulți copii, o măsură care ar putea crește popularitatea conservatorilor în perspectiva alegerilor parlamentare, transmite Reuters.
Așa-numita „pensie pentru mame” va costa bugetul de stat circa 800 milioane de zloți (212 milioane de dolari) în acest an și aproximativ 11 miliarde de zloți în următorii zece ani, au precizat într-o conferință de presă șeful guvernului, Mateusz Morawiecki, și ministrul muncii, Elzbieta Rafalska.

loading...

„Acest proiect este așteptat și foarte acceptat de societate. Aceasta arată că efortul (…) de a crește mulți copii se bucură de susținere semnificativă în rândul polonezilor’, a subliniat Elzbieta Rafalska.
Conform proiectului, mamele cu patru sau mai mulți copii ajunse la vârsta de pensionare, dar care nu au lucrat ani suficienți pentru o pensie minimă, vor putea solicita din martie o sumă lunară de 1.100 zloți (291 dolari).
Numărul femeilor beneficiare este estimat la 86.000. De astfel de pensii vor putea beneficia și tații, dar doar dacă mama a decedat sau și-a părăsit familia.


Proiectul legislativ mai trebuie aprobat de parlament, dominat de Partidul Lege și Justiție (PiS), și promulgat apoi de președinte.
Planul se adaugă noilor politici sociale ale PiS, precum acordarea unei alocații de 500 de zloți începând cu al doilea copil, care l-au ajutat să-și păstreze susținerea alegătorilor după succesul electoral din 2015.
Guvernul eurosceptic, care promovează valorile familiei și creșterea demografică, într-o țară cu 38 milioane de locuitori, se va confrunta cu noi alegeri parlamentare înainte de sfârșitul anului.

https://www.activenews.ro/externe/Polonia-Guvernul-conservator-aproba-pensii-pentru-mamele-casnice-cu-cel-putin-patru-copii-154320?fbclid=IwAR3xjOqoOeIS7L0g7I9aHQ8RxVbCjYVM8Ru-Odqfhhfo-cXZPjee9_wHf-A


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cine a surprins-o pe Alexandra cu telefonul? Dincă era la Craiova la ora aceea!
Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor
Ce dovezi mai vreti romanasilor, ca Monarhia masoneria... a preluat Romania ? | LOVITURA DE STAT din Decembrie 1989 explicata de tradatorul mason (pro monarhie templieri teutoni masoni satanisti) cu 33 grade, Stanculescu !....Stanculescu a mintit! Stenculescu e mason si a indeplinit ordinele prescrise de acestia . Iata varianta acestuia:
Schweighofer a dat în judecată societatea civilă. Compania vrea ca procesul să aibă loc la Viena. Ce despăgubiri pretinde compania și reacția celor chemați în instanță
Marea Lojă "românească" transmite mesaje cifrate masoneriei germane prin francmasonul Iohannis
Ne luați de proști domnilor guvernanți și parlamentari ?
Iată cum se vinde țara. Portul Constanța promis de Cioloș Olandezilor în schimbul aderării la Schengen. Deutsche Welle: "Premierul Cioloș propune Olandei o bună afacere în domeniul transporturilor"
COLDEA PLEACA UMILIT. URMEAZA KOVESI? – Seful SRI Eduard Hellvig a scapat elegant de generalul Florian Coldea. Seful operativ al SRI a fost spalat de comisia interna, repus in functie, eliberat la cerere din functie, dupa care Hellvig i-a cerut presedintelui Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea. Zilele sefei DNA Laura Kovesi sunt numarate
Gica Hagi pleaca din tara: 'Voi sta şi mă voi uita la voi, să vedem unde duceţi România'
"Grindeanu o să se prăbușească odată cu România"
Fiul lui George Soros se scaldă cu răţuşte gonflabile
COLDEA A PICAT PE INREGISTRAREA LUI GHITA – Seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, a fost filmat pe terasa vilei lui Sebastian Ghita de la Cheia: “In februarie 2015, a fost oaspetele meu, la o vila de la Cheia. A venit impreuna cu familia... I-am reprosat ca blocheaza Romania. Mi-a raspuns foarte nervos si agasat... A fost ultima mea discutie cu Coldea intr-un cadru neoficial. A plecat foarte suparat si dupa doua saptamani atat Ponta, cat si eu ne-am trezit cu dosar” (Video)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro