Polonia: Guvernul conservator aprobă pensii pentru mamele casnice cu cel puțin patru copii

Distribuie!by Guvernul conservator polonez a aprobat marți un proiect legislativ ce prevede acordarea de pensii mamelor casnice cu patru sau mai mulți copii, o măsură care ar putea crește popularitatea conservatorilor în perspectiva alegerilor parlamentare, transmite Reuters.Așa-numita „pensie pentru mame” va costa bugetul de stat circa 800 milioane de zloți […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernul conservator polonez a aprobat marți un proiect legislativ ce prevede acordarea de pensii mamelor casnice cu patru sau mai mulți copii, o măsură care ar putea crește popularitatea conservatorilor în perspectiva alegerilor parlamentare, transmite Reuters.
Așa-numita „pensie pentru mame” va costa bugetul de stat circa 800 milioane de zloți (212 milioane de dolari) în acest an și aproximativ 11 miliarde de zloți în următorii zece ani, au precizat într-o conferință de presă șeful guvernului, Mateusz Morawiecki, și ministrul muncii, Elzbieta Rafalska.

loading...

„Acest proiect este așteptat și foarte acceptat de societate. Aceasta arată că efortul (…) de a crește mulți copii se bucură de susținere semnificativă în rândul polonezilor’, a subliniat Elzbieta Rafalska.
Conform proiectului, mamele cu patru sau mai mulți copii ajunse la vârsta de pensionare, dar care nu au lucrat ani suficienți pentru o pensie minimă, vor putea solicita din martie o sumă lunară de 1.100 zloți (291 dolari).
Numărul femeilor beneficiare este estimat la 86.000. De astfel de pensii vor putea beneficia și tații, dar doar dacă mama a decedat sau și-a părăsit familia.


Proiectul legislativ mai trebuie aprobat de parlament, dominat de Partidul Lege și Justiție (PiS), și promulgat apoi de președinte.
Planul se adaugă noilor politici sociale ale PiS, precum acordarea unei alocații de 500 de zloți începând cu al doilea copil, care l-au ajutat să-și păstreze susținerea alegătorilor după succesul electoral din 2015.
Guvernul eurosceptic, care promovează valorile familiei și creșterea demografică, într-o țară cu 38 milioane de locuitori, se va confrunta cu noi alegeri parlamentare înainte de sfârșitul anului.

https://www.activenews.ro/externe/Polonia-Guvernul-conservator-aproba-pensii-pentru-mamele-casnice-cu-cel-putin-patru-copii-154320?fbclid=IwAR3xjOqoOeIS7L0g7I9aHQ8RxVbCjYVM8Ru-Odqfhhfo-cXZPjee9_wHf-A


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Lider liberal: Dacian Cioloș e un impostor politic. Intenția lui de a-și face partid îl transformă într-un un dușman al PNL
Anunt SOC al premierului Ciolos! DISPAR consiliile judetene si SE UNESC JUDETELE!
Ontario, Canada: S-a votat legea TOTALITARĂ prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT sau îi educi în spirit CREȘTIN
Ponta: „Cred că Liviu Dragnea şi-a negociat ca, la nevoie, să poată fugi în Israel şi să nu fie extrădat”
Pedofilii și agresorii sexuali vizează în special locurile de muncă din organizațiile de caritate
NOAPTEA MINȚII. Piața Lui Soros și Realitatea TV au cântat în această seară "Mai bine SOROȘIȘT decât Comunist" Păi, măi analfabeților SOROȘIST înseamnă NEOCOMUNIST. Își bate joc REȚEAUA SOROS cum vrea de voi din cauza analfabetismului vostru
O ADUNATURA DE TORTIONARI – Abuz revoltator comis de parchetul lui Kovesi. 27 de oameni au fost hartuiti ani de zile de DNA si tarati prin sali de judecata, pentru ca in final sa fie achitati. Unul dintre inculpati a ramas paralizat dupa ce a facut atac cerebral. Alti trei inculpati nu au mai apucat ziua in care sa fie declarati nevinovati, murind in timpul procesului. Achitarile incasate de DNA in primele sase luni ale anului au ajuns la 235 (Minuta)
Despre ascensiunea lui Putin!
Ilie Șerbănescu: ”Au început să se afle nu doar dimensiunile jafului, ci și ustensilele și diversiunile cu care este operaționalizat!”
Luna septembrie se anunță a fi una grea pentru economia României, datele transmise de Ministerul Finanțelor Publice dând fiori.
Compania Samsung A CONFIRMAT! Televizoarele ASCULTA si INREGISTREAZA TOT ce vorbiti in casa! Serviciile secrete primesc inregistrarile! (VIDEO)
Mesaj devastator în limba română postat în aeroportul din Dublin după cazul Caracal: „Ofiţerul de frontieră mi-a spus că a avut deja un caz, deşi era ora 10.00“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro