Politolog rus: existența poporului român este amenințată grav

Distribuie!by Rusia nu este construită pe modelul naționalismului, concept modern, ci pe ideea Imperiului multietnic luată de la Imperiul Bizantin. Dacă neamul nu are o misiune în istorie, el dispare, a precizat politologul rus Aleksandr Bovdunov. loading... BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik. România este subdezvoltată pentru că aparține unei structuri supranaționale […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Rusia nu este construită pe modelul naționalismului, concept modern, ci pe ideea Imperiului multietnic luată de la Imperiul Bizantin. Dacă neamul nu are o misiune în istorie, el dispare, a precizat politologul rus Aleksandr Bovdunov.

loading...

BUCUREŞTI, 25 apr — Sputnik. România este subdezvoltată pentru că aparține unei structuri supranaționale ce a dizolvat suveranitatea neamului, a spus analistul Katehon Aleksandr Bovdunov în dialogul cu jurnalistul de la Chișinău Iurie Roşca.


Politologul rus a ținut să precizeze că nu e naționalist. El a spus că Rusia în toată istoria ei a fost Imperiu, un ansamblu de etnicități, nu o națiune conceptualizată în modernitate.

“Eu nu sunt naționalist. Pentru mine națiunea ca și concept este un construct artificial al modernității. Eu aparțin tarii care toata istoria sa a fost un ansamblu al etnicității, a fost Imperiu. Această idee imperială a fost luată de la Imperiul Bizantin”, a mărturisit Bovdunov.


El crede însă că în ceea ce privește spațiul est-romanic, situația este diferită. România și Republica Moldova au fost create ca state naționale, deși aceste proiecte ale modernității nu au avut și nu au nici azi spații de dezvoltare. Iar în prezent, a spus Bovdunov, România este într-o unitate supranațională unde statul național este perceput ca ceva din secolul al XIX-lea, însă o unitate de asemenea lipsită de posibilitățile dezvoltării.

România și-a pierdut suveranitatea, iar în acest moment existența poporului român este amenințată grav.

“Karl Schmitt conectează noțiunea de suveranitate cu existența. Suveranitatea este un act existențial. Suveranitatea trebuie să fie exprimată în gesturile existențiale. Conectarea dintre această noțiune de națiune și noțiunea de neam. Neam, folk, narod sunt legate cu misiunea istorică”, a precizat politologul.

Neamul este comunitatea care trăiește în istorie și are misiune istorică. Dacă neamul nu are misiune în istorie, dispare ca subiect suveran, a încheiat Aleksandr Bovdunov, licențiat în Relații Internaționale și principal analist al centrului de expertiză Katehon.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

MEGA SCANDAL DE 40 MILIARDE EURO: Dupa jaful OMV Petrom si lemnul via Schweighofer , Gazele din Marea Neagră vor merge direct în Austria
Homosexualii se prezintă pe ei înșiși. Manifestul lui Michael Swift: Fiii voștri vor deveni slujitorii noștri și vor face ce le spunem noi. Vor fi replămădiți după imaginea noastră
Decizie cutremurătoare în justiţia din Finlanda! Închisoare pentru doctorița din Piatra-Neamț Camelia Smicala !! Drama doctoriței Camelia Smicală. Româncă amenințată cu închisoarea în Finlanda, după ce copiii i-au fost luați și aruncați în orfelinate !!
Are miliarde, dar Mark Zuckerberg poartă acelaşi tricou. Care este explicaţia
SRI ar vrea un „cod rutier” și pentru Internet: utilizatorii să aibă computerele înmatriculate și cu ITP-ul la zi
Deepfakes. Manipularea din 1938 în 2019 - (Video)
Asistentă din Braşov, arestată pentru că vindea copii orfani pe mii de euro. Femeia primea și cadouri sau mese la restaurant
Putin pregătește un ATAC NUCLEAR. Kremlinul așteaptă consimțământul aliaților săi
Romania, otravita si depopulata cu buna stiinta…
Cretinizarea merge înainte. Noul Ministrul al Educației le cere public profesorilor să facă „evaluări prietenoase la tezele de sfârșit de semestru, pe care copiii să le întâmpine cu confort”
Traian Băsescu agită din nou ideea „familiei homosexuale”, deși se declară șeful unui partid creștin. În 2004, Băsescu spusese că peste 20% dintre români sunt homosexuali
Nici un alt președinte din lume nu ar spune aceste cuvinte – Senzaționalul discurs al lui Trump la Marșul pentru Viață
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro