Petre Daea: Poate ar fi mai bine să-i păstrăm pe muncitori în țară și să producem hrană pentru România

Distribuie!by În contextul pandemiei de coronavirus, țări europene precum Germania, Italia sau Franța s-au trezit cu deficit de forță de muncă- mai ales în agricultură, unde majoritatea sezonierilor sunt străini care au plecat acasă- și fac acum un apel disperat, căutând acorduri cu țări precum România sau Polonia pentru întoarcerea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În contextul pandemiei de coronavirus, țări europene precum Germania, Italia sau Franța s-au trezit cu deficit de forță de muncă- mai ales în agricultură, unde majoritatea sezonierilor sunt străini care au plecat acasă- și fac acum un apel disperat, căutând acorduri cu țări precum România sau Polonia pentru întoarcerea muncitorilor.
După ce Germania a constat că se confruntă cu un deficit de forță de muncă de mii de muncitori și a anunțat săptămâna trecută că deschide granițele pentru sezonierii români și polonezi, Italia caută un acord cu țările din estul Europei pentru ca muncitorii să revină la muncă.
Ținând cont că un sfert din sezonierii din Italia sunt români, ministrul italian Teresa Bellanova se va întâlni, luni ,cu ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, anunță  Il Sole24ore, citat de Digi24.
Solicitarea ministrului italian vine pe fondul apelului Comisiei Europene adresat statelor membre UE de a facilita, dincolo de restricțiile impuse de epidemia de coronavirus,  deplasarea muncitorilor sezonieri.
„Suntem în contact cu diverse țări, luni mă voi întâlni cu ambasadorul român în Italia. Coridoarele permise de UE nu sunt suficiente. Trebuie să găsim soluții de la o țară la alta și lucrăm pe acest front”, a spus ministrul agriculturii italian, Teresa Bellanova.
Și ministrul de Interne, Mercel Vela, a anunțat, sâmbătă, noi măsuri în sprijinul românilor care doresc să plece, în această perioadă, la muncă în străinătate.
„Avem și o veste bună: am primit o solicitare pentru un transport și am introdus în ordonanță o măsură privind zborurile efectuate de operatori pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România spre alte state. Cu avizul autorităților competente”, a spus, sâmbătă, ministrul Vela.
În schimb, fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, consideră că nu este o idee bună ca muncitorii români să fie supuși anumitor riscuri prin plecarea la muncă în străinătate în această perioadă.
„Am aflat cu toții că Germania a deschis granițele pentru agricultorii români ca forță de muncă. Poate ar fi bine să nu îi mai punem pe drumuri, supunându-i anumitor riscuri și să îi păstrăm în țară, să producem hrană în România pentru noi și pentru alții, pentru ca avem unde si cu ce si să exportăm hrana, poate, în schimbul unor ventilatoare atât de necesare astăzi și nu numai. Iată o oportunitate pe care nu trebuie să o ratăm!”, a scris, sâmbătă, pe Facebook,  fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.
SURSA: https://www.activenews.ro/economie-agricultura/Europenii-s-au-trezit-fara-muncitori-si-striga-dupa-sezonierii-romani.-Petre-Daea-fost-ministru-al-Agriculturii-Poate-ar-fi-mai-bine-sa-i-pastram-in-tara-si-sa-producem-hrana-pentru-Romania-160896?fbclid=IwAR2C6otTwJYNCL-q7E9wgviwO4DgCFSepCcL4up0pczeaMUhDnznK4wn3yo

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cel mai citit ziar din Rusia sugerează că Macron e „gay” şi „psihopat” | „Francezii nu-şi merită democraţia plătită cu preţul vieţii de mii de soldaţi sovietici”
Protocol PNL-UDMR semnat de ungurii Ludovic Orban și Kelemen Hunor pe seama patrimoniului românesc
Gheorghe Piperea indică vinovații pentru „gaura de 10 miliarde de lei din buget" și cere demisii din BNR și Consiliul Fiscal
Raport ONU: România, ameninţată cu depopularea fara nicio sansa de intoarcere. Poporul roman va disparea. Unde esti tu Ceausescu Doamne?
Coldea, amenințare cu șantaj la adresa SUA!
RISE PROJECT, interviu BOMBĂ! | “Oamenii care au salvat pădurea” – mărturia “Pădurarului”, omul care a oprit tunul de 300 de milioane de euro!
Dan Barna președinte USR: studenții români ar trebui să facă credit pentru a-și plăti studiile la facultate! Doar cine plătește să aibe acces la studii
CIRC SI PANARAMA LA DNA – Asa intelege DNA sa protesteze impotriva OUG 7/2019, mintind populatia si victimizandu-se. Pagina web a Directiei Nationale Anticoruptie a fost impanzita cu mesajul "DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata". DNA a incheiat 2018 cu 40% achitari. Dupa ce ca e capra raiosa, mai tine si coada sus!
Trei companii germane uriaşe sunt în pragul unor procese istorice pentru corupţie în Grecia
Juramantul Masonilor si ce spune Biblia despre masonerie
Deputat PSD, discurs incendiar: Nu putem să nu ne întrebăm dacă la 100 de ani de la Marea Unire am schimbat „Înalta Poartă” între timp cu Moscova și acum cu altă "„Înaltă Poartă”. Rachetele Patriot și avioanele sunt taxa haraciului sau taxă de protecție?
Arafat a amuțit! Alianța Medicilor susține protestul de la Floreasca
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro