Pentru cei care încă acuză regimul ceaușist că demola biserici, o fotografie de la translatarea bisericii din Reșița

Distribuie!by loading... Pentru cei care încă acuză regimul ceaușist că demola biserici, o fotografie de la translatarea bisericii din Reșița. 11 octombrie 1985. Manipularea care circula inca din comunism ca Ceausescu ar fi ateu, a fost desfiintata deja de multe ori de marturiile calugarilor si preotilor la care Ceausescu mergea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Pentru cei care încă acuză regimul ceaușist că demola biserici, o fotografie de la translatarea bisericii din Reșița. 11 octombrie 1985.

Manipularea care circula inca din comunism ca Ceausescu ar fi ateu, a fost desfiintata deja de multe ori de marturiile calugarilor si preotilor la care Ceausescu mergea sa ceara sfat. Exista stenograme intre Iliescu si Ceausescu unde se cinsemna caIlici incearca sa il aprinda pe Ceausescu ca lumea isi boteaza copiii la biserica si ca se duc membri de partid duminica la biserica, Ceausescu i-a raspuns, ca nu e nicio problema in a merge la biserica si a-ti boteza copii. Apoi mai avem marturia aceea cand un invitat musulman ii cerea femei comandantului de nava a lui Ceausescu si Ceausescu intrigat se duce la cabina acestuia si il pune la respect invocand “religia noastra crestin-ortodoxa nu permite asa ceva”. Avem fotografii la celebrele manastiri din Moldova, cu familia, avem marturia menajerelor unguroaice din casa Ceausescu care confirma ca Pastele si Craciunul, dar si alte sarbatori crestine, erau tinute in casa cu sfintenie. Avem dovada construirii la Scornicesti din comanda directa a lui Ceausescu a unei biserici noi. Avem biserici noi construite  prin anii 70, 80 doar in Brasov, biserici construite in urma demolarii altora care stateau in calea sistematizarii, proiecte facute tot de arhitecti si arhitecti sefi, primi-secretari, caci la Ceausescu veneau doar spre aprobare. Deci faptul ca intr-un plan urbanistic nou, sa dispara anumite elemente arhitecturale ar trebui sa ne puna intrebari cu privire la arhitectii, proiectantii si institutele de profil ale oraselor cu biserici demolate, in care lucrau oameni care ar fi putut foarte usor sa evite demolarea unor cladiri, drept dovada si aceasta fotografie.


In Brasov de exemplu cand s-a demolat biserica care impiedica extinderea Hotelului Aro, comunitatea maghiara a primit loc langa liceul Saguna, cat si bani sa reconstruiasca biserica, la fel biserica de pe Cuza Voda si alte biserici noi construite, sunt rezultatul demolarilor, deci nici vorba de demolare din scopuri de eradicare a crestinismului si nici vorba de vreo dictatura.

Sa nu uitam totusi cat de permisiv a fost Ceausescu si cu privire la sectele si bisericile neo-protestante de “pocaiti” cum le numeau oamenii in comunism, care au avut dreptul sa se infiltreze in tara si sa isi construiasca case mari de rugaciune, vezi Biserica Adventista de pe strada de Mijloc din Brasov, o cladire uriasa in centrul orasului, dar si Crestinii dupa Evanghelie, Penticostalii si multe alte zeci de biserici, care si-au facut cuib in epoca comunista si prin intermediul carora au intrat spioni sub acoperire ” crestina” in tara, care au pus la cale destabilizarea sistemului si inlaturarea lui Ceausescu. Pai daca Ceausescu ar fi fost atat de dictator cum se minte de peste 28 de ani, ar fi putut sa existe atatea denominatiuni in Romania? Imi amintesc o imagine in anii 80, cand la o biserica catolica de pe strada Zizinului din Brasov, era o mare de sute, chiar mii de oameni, caci venise un preot de la Vatican, iar eu am intrebat-o pe mama ” ce e aici?”, ca nu mai vazusem atat de multa lume la un loc pana atunci. Nu uitati cum regele Carol a daramat infinit mai multe biserici in Bucuresti cat si in tara din ordin spiritual, insa Ceausescu ori le-a translatat, iar unde nu s-a putut face nimic le-a reconstruit in alta parte. Nicio comunitate si niciun preot al vreunei biserici din Romania nu a ramas fara comunitate si nici fara biserica, indiferent carei religii apartinea.


Amintim de marturia unui om care a ajuns la Arsenie Boca spunand: parinte, Ceausescu demoleaza biserici, Arsenie Boca raspunzandu-i cu marele sau har de la Dumnezeu: nu el ma, oamenii cu pacatele lor.  Faptul ca soarta a facut ca unele biserici sa trebuiasca sa fie demolate ca stateau in calea modernizarii mahalalelor din Bucuresti sau altor orase subdezvoltate pana la Ceausescu, a facut daca analizam atent, sa distruga exact bisericile pline de simbologie masonica. Iar cei care au pus in practica demolarea lor se fac vinovati de distrugerea lor, nu Ceausescu, caci nu el schita, nici el nu proiecta, nici el nu demola, ci el doar apropa ce altii din domeniul arhitecturii si al constructiilor propuneau. Intreaga propaganda mincinoasa, ca Ceausescu nu suporta biserici si ca dicta distrugerea lor, era bine pusa la punct inca din anii gloriei sale, de catre dusmanii poporului nostru, aceiasi care ne conduc si astazi.

 

 

Foto: facebook.com/muzeulcineastuluiamator

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Încă o BOMBĂ! PSD face harcea-parcea Codul Silvic pentru a satisface UDMR! Amănunte INCENDIARE!
Statul obliga si forteaza prin lege sa ne otraveasca si sa ne imbolnaveasca copiii prin vaccinarea obligatorie !!!
Antrenament la iad.. Tridentul si Hades (Video)
Cea mai mare fermă din România, cât Insula Mare a Brăilei, deținută de LIBANEZI. Are 65.000 de hectare și port propriu la Dunare. Produsele se exportă în ORIENT
Radu Moraru face o dezvăluire incendiară! Cu ce „GREU” din SRI ar fi fost prieten șeful FBI demis de Trump
Politolog rus: Din punct de vedere geopolitic, România nu mai există. Este subjugată de Statele Unite
Iohannis: Până în 2020, 70% din instituțiile din România vor avea experți în egalitatea de gen ( homosexualizarea instituțiilor și a statului)
TOTI OAMENII LUI PUTIN: RETEAUA FINANCIARĂ CONECTATĂ LA LIDERUL RUS
Surpriză maximă: O mare vedetă de la ProTV s-a călugărit! Cum a ajuns maică stareță
Vanzarea sasilor catre Republica Federala Germania, operatiune initiata de guvernul de la Bonn, care isi propusese sa extinda piata locurilor de munca de noi sclavi "pe plantatie" cu cetateni din lagarul estul Europei, vorbitori de limba germana - Sasii din  Romania - „Actiunea Recuperarea. Securitatea si emigrarea germanilor din Romania (1962-1989)
Un milion de de Euro anual de la stat pentru o institutie care poartă numele regelui Mihai. Ați înnebunit fraților?
Putin scoate untul din armata rusă. 500 de exerciţii militare sunt planificate pentru 2018 | Se pregateste ceva?Las´ca pe noi ne apara NATO :))
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro