Pentagonul a încălcat armistiţiul în Siria. Rusia şi SUA, la un pas de război

Distribuie!by loading... Potrivit Ministerului rus de Externe, decizia de a aduce în Siria rachete S-300 a venit după ce s-au primit scurgeri de informaţii cu privire la intențiile Statelor Unite de a ataca bazele aeriene ale regimului de la Damasc. O baterie de rachete antiaeriene S-300 a fost livrată Siriei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3397566

loading...

Potrivit Ministerului rus de Externe, decizia de a aduce în Siria rachete S-300 a venit după ce s-au primit scurgeri de informaţii cu privire la intențiile Statelor Unite de a ataca bazele aeriene ale regimului de la Damasc.

O baterie de rachete antiaeriene S-300 a fost livrată Siriei pentru protejarea bazei navale de la Tartus precum şi pentru navele ruse de război aflate în largul coastei siriene.

Decizia a fost luată după ce Moscova a primit scurgeri de informaţii cu privire la posibilitatea unui atac american asupra aerodromurilor siriene.

“Rachetele S-300 au apărut acolo [în Siria] după ce experți apropiaţi establishmentului american  au început scurgerea de informații… că SUA ar putea lovi aerodromurile siriene cu rachete de croazieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Anterior, Zaharova a criticat declarațiile secretarului american de stat, John Kerry, cu privire la lansarea unei investigații asupra “crimelor de război ale Federației Ruse”.

“Asta este propagandă. Această terminologie are consecințe juridice foarte grave, și cred că Kerry a încercat acești termeni din perspectiva de a detensiona situaţia”, a precizat Maria Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe a adăugat că “partea americană pur și simplu nu ar putea îndeplini acordul de încetare a focului” în Siria.

“Ei înșiși ne-au spus că nu au pârghii de presiune asupra opoziției”, a continuat Zaharova.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a retras acuzaţiile lui secretarului John Kerry.

“Nu, secretarul nu face aluzie la asta”, a declarat el reporterilor când a fost întrebat dacă Kerry era gata să spună că Moscova este vinovată de crime de război.

Anterior, Pentagonul a anunțat că nu exclude posibilitatea de a lansa raiduri aeriene asupra armatei regimului Assad. În replică, Ministerul rus al Apărării a amenințat că militarii ruși vor doborî orice avion care va încerca să lanseze atacuri asupra regimului Assad.

“Cei care cred că există avioane care nu pot fi detectate, ar putea să se lovească de un adevăr crud. Atacurile aeriene sau cele cu rachete lansate pe teritoriul controlat de regimul sirian reprezintă o adevărată ameninţare pentru militarii ruşi”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenko.

Acesta a adăugat că militarii ruşi şi regimul sirian dispun de suficiente sisteme antiaeriene pentru a opri orice atac.

 


Sursa: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iohannis, un actor grăbit
Roşia Montană, în pragul dezastrului! | Proiectul minier al RMGC, blocat de societatea civilă, ar putea fi resuscitat!
Ceauşescu a cheltuit 60 de tone de aur pur pentru mega-barajul de la Prut, numit si muntele de beton, clasificat al treilea cel mai mare din Europa
Lista candidaților"vorbitori de limba română" care și-au asumat în mod public SUSȚINEREA AGENDEI LGBT în cazul în care vor fi aleși la alegerile din 26 Mai pentru Parlamentul European
Cum se pierde Transilvania- ANRP: din cauza sasilor,ungurilor si a evreilor, romanii asteapta cate 10 ani pentru prelucrarea unui dosar. Minoritatile au prioritate la restituire, a avut grija Iohannis
Lovitura primita de Ion Iliescu in aceasta seara. Anuntul facut de procurori - Vocea Transilvaniei
Decizie uluitoare luata de partide. Parlamentarii au dat liber jafului in padurile Romaniei
„Sărbătoarea Sfântului Valentin” – un atac păgân la sfinţenie şi dragoste curată
Clotilde Armand după ce a încasat 50 milioane de euro de la Bechtel: REGRET
Libertatea de a nu avea de ales
PUTIN pregătește ceva! Moscova le cere rușilor din Turcia să „revină cât mai REPEDE” în țară
SRI CONTROLEAZA ROMANIA PRIN PROTOCOALE DIN 1998 – Cititi groaznicul protocol pe combaterea crimei organizate si coruptiei semnat in decembrie 1998 intre SRI, SIE, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne si Ministerul Finantelor. Prin protocol a fost infiintat un Grup Operativ Central al carui plan de masuri prevedea vanarea guvernantilor, judecatorilor, politistilor sau pompierilor. Artizanul principal a fost ministrul de atunci al Justitiei Valeriu Stoica (Protocolul)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro