Pentagonul a încălcat armistiţiul în Siria. Rusia şi SUA, la un pas de război

Distribuie!by loading... Potrivit Ministerului rus de Externe, decizia de a aduce în Siria rachete S-300 a venit după ce s-au primit scurgeri de informaţii cu privire la intențiile Statelor Unite de a ataca bazele aeriene ale regimului de la Damasc. O baterie de rachete antiaeriene S-300 a fost livrată Siriei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3397566

loading...

Potrivit Ministerului rus de Externe, decizia de a aduce în Siria rachete S-300 a venit după ce s-au primit scurgeri de informaţii cu privire la intențiile Statelor Unite de a ataca bazele aeriene ale regimului de la Damasc.

O baterie de rachete antiaeriene S-300 a fost livrată Siriei pentru protejarea bazei navale de la Tartus precum şi pentru navele ruse de război aflate în largul coastei siriene.

Decizia a fost luată după ce Moscova a primit scurgeri de informaţii cu privire la posibilitatea unui atac american asupra aerodromurilor siriene.

“Rachetele S-300 au apărut acolo [în Siria] după ce experți apropiaţi establishmentului american  au început scurgerea de informații… că SUA ar putea lovi aerodromurile siriene cu rachete de croazieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Anterior, Zaharova a criticat declarațiile secretarului american de stat, John Kerry, cu privire la lansarea unei investigații asupra “crimelor de război ale Federației Ruse”.

“Asta este propagandă. Această terminologie are consecințe juridice foarte grave, și cred că Kerry a încercat acești termeni din perspectiva de a detensiona situaţia”, a precizat Maria Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe a adăugat că “partea americană pur și simplu nu ar putea îndeplini acordul de încetare a focului” în Siria.

“Ei înșiși ne-au spus că nu au pârghii de presiune asupra opoziției”, a continuat Zaharova.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a retras acuzaţiile lui secretarului John Kerry.

“Nu, secretarul nu face aluzie la asta”, a declarat el reporterilor când a fost întrebat dacă Kerry era gata să spună că Moscova este vinovată de crime de război.

Anterior, Pentagonul a anunțat că nu exclude posibilitatea de a lansa raiduri aeriene asupra armatei regimului Assad. În replică, Ministerul rus al Apărării a amenințat că militarii ruși vor doborî orice avion care va încerca să lanseze atacuri asupra regimului Assad.

“Cei care cred că există avioane care nu pot fi detectate, ar putea să se lovească de un adevăr crud. Atacurile aeriene sau cele cu rachete lansate pe teritoriul controlat de regimul sirian reprezintă o adevărată ameninţare pentru militarii ruşi”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenko.

Acesta a adăugat că militarii ruşi şi regimul sirian dispun de suficiente sisteme antiaeriene pentru a opri orice atac.

 


Sursa: ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Înregistrări cu Laura Codruța Kovesi: De ce nu îi ÎNHĂȚĂM pe cei cu dosarele vechi?
Guvernul Cioloş a venit de la Bruxelles cu sarcini precise: să blocheze creşterile prevăzute de salarii în sectorul public, să înceteze în actuala perioadă absorbţia de fonduri europene (care, probabil, au fost deja extrase de la Bruxelles pentru finanţarea refugiaţilor ajunşi în Germania şi alte ţări vestice).
CAMPANIA “AFARĂ CU MASONERIA DIN ȚARĂ”:
Ce ziceti, le-a iesit dupa 28 de ani: „Dacă vrei să distrugi o ţară, atunci omoară învăţământul!”?
Premierul Canadei e implicat într-un caz de CORUPȚIE, dar REFUZĂ să demisioneze. A fost detonat astăzi de fostul său procuror general, Jody Wilson-Raybould (Video)
CE va demara procedura de infringement împotriva României din cauza proiectelor de microhidrocentrale din Munții Făgăraș
Traian Băsescu: Vă dați ce înseamnă un camion cu 35 de miliarde de euro? Dacă dl Irimescu are dreptate înseamnă că mulți ar trebui să fie arestați, iar dacă el este nebun trebuie dus la ospiciu sau arestat
Domnule ambasador Hans Klemm, doar o vorbă să vă spun
România se pregăteşte pentru primirea câtorva mii de imigranţi, la cererea ţărilor din Schengen. Acestea se confruntă cu un val de imigranţi nemaivăzut, care ameninţă însăşi existenţa Uniunii Europene. Unul din centrele de primire, pentru 5.000 de persoane, este pregătit la Târgovişte.
Șefa diplomației austriece: România trebuie să alimenteze cu gaze Europa (pe nimic- cum face si cu lemnul)
De la cine din România ar fi obținut Black Cube printr-un legendar șef al Mossad confirmarea acțiunii speciale Kovesi. Scandalul Black Cube ar putea lua o turnura halucinanta Redactia
FMI ȘI MINISTRUL Anca Dragu, FOST şi el funcționar FMI, cer ca Sclavii Români să rămână Sclavi în propria lor Țară. Ministrul Anca Dragu: Experţii FMI recomandă amânarea introducerii de noi măsuri de relaxare fiscală
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro