Partidul USR ar putea avea primul europarlamentar gay din istoria României. USR a fost singurul partid care s-a opus organizării referendumului pentru redefinirea familiei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Distribuie!by USR a fost singurul partid care s-a opus organizării referendumului pentru redefinirea familiei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Acum, aflăm că USR ar putea avea și primul europarlamentar din istoria României. Este vorba de Adrian Coman, românul care și-a cerut dreptul său ca persoană gay și care […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
sursă foto: facebook.com/asociatia.accept

USR a fost singurul partid care s-a opus organizării referendumului pentru redefinirea familiei, ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Acum, aflăm că USR ar putea avea și primul europarlamentar din istoria României.


Este vorba de Adrian Coman, românul care și-a cerut dreptul său ca persoană gay și care a luptat ani buni de zile și a și câștigat, lucru care a avut ca urmare decizia Curții Europeane de Justiție (CEJ) de a obliga România să recunoască pe teritoriul său căsătoriile încheiate în alte țări între persoane de același sex. De fapt, victoria sa a avut astfel de urmări și în țări precum Polonia, Slovacia, Bulgaria, Lituania și Letonia.

loading...

Adrian dorește să ducă mai departe lupta pentru egalitate în Parlamentul European și s-a înscris în competiția internă a Uniunii Salvați România pentru desemnarea candidaților la alegeri europarlamentare ai acestui partid.


Iată și o declarație a lui Adrian Coman în acest sens:

„România, Europa, pentru toți!


Dezbaterile în contextul referendumului „pentru familie” mi-au adus aminte de discuțiile de acum 18 ani, când luptam pentru dezincriminarea relațiilor între persoane de același sex în România.

Ura viscerală penetra aproape fiecare discurs și puțini au fost aceia care au vorbit în favoarea egalității și combaterii discriminării. De data asta, vocile care au apărat comunitatea LGBT au fost mai puternice ca oricând. Pentru prima dată, un partid politic parlamentar – USR – a spus răspicat că persoanele LGBT trebuie să fie egale în drepturi și nu tratate ca cetățeni de mâna a doua, și s-a poziționat împotriva manipulării politice la care au colaborat toate celelalte partide parlamentare.

Verticalitatea acestui partid m-a determinat să iau o decizie fundamentală pentru mine. Am devenit membru USR și mi-am depus candidatura pentru selecția internă a candidaților pentru alegerile europarlamentare din 2019.

USR este primul proiect politic la care ader în România, un partid deschis, transparent și democratic, în care orice membru poate candida, iar membrii decid prin vot asupra listei de candidați. Este pentru prima dată când un partid organizează o competiție electorală deschisă în România.

Cred într-o Românie și o Europă pentru toți, în care diversitatea umană este o valoare și nu un pericol, și în care putem trăi cu toții în armonie socială. Cred într-un stat de drept, în care legea este aceeași pentru toți.

Mulțumesc tuturor pentru sprijin!”

Sursa: Noizz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro