Parchetul Laurei Kovesi a fost condamnat in instanta pentru “incatusare excesiva”. S-a intamplat dupa un abuz comis de catre structura DNA din Brasov, condusa de procurorul David Deca.

Distribuie!by EFECTELE ABUZURILOR DNA BRASOV – Parchetul lui Kovesi a fost condamnat pentru “incatusare excesiva”. Retinut in iarna anului 2015 de structura DNA condusa de procurorul David Deca, avocatul Robert Rosu a obtinut la Tribunalul Bucuresti daune morale: “Admite in parte actiunea formulata impotriva paratei DNA. Obliga parata la plata […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
EFECTELE ABUZURILOR DNA BRASOV – Parchetul lui Kovesi a fost condamnat pentru “incatusare excesiva”. Retinut in iarna anului 2015 de structura DNA condusa de procurorul David Deca, avocatul Robert Rosu a obtinut la Tribunalul Bucuresti daune morale: “Admite in parte actiunea formulata impotriva paratei DNA. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 15.000 lei reprezentand prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor masuri de incatusare excesive” (Minuta)

loading...


Parchetul Laurei Kovesi a fost condamnat in instanta pentru “incatusare excesiva”. S-a intamplat dupa un abuz comis de catre structura DNA din Brasov, condusa de procurorul David Deca. Mai exact, este vorba despre un abuz comis impotriva avocatului Robert Rosu (foto).

In decembrie 2015, avocatul Rosu a fost retinut de DNA pentru 24 de ore si dus in instanta cu propunere de arestare preventiva. S-a intamplat in dosarul privind retrocedarea Fermei Baneasa, in care vizat este omul de afaceri Remus Truica. Solicitarea de arestare preventiva a fost respinsa insa de judecatori, care au considerat ca o asemenea masura excesiva nu se impune.


Ulterior, in 22 februarie 2017, avocatul Robert Rosu a introdus la Tribunalul Bucuresti o actiune civila impotriva DNA avand ca obiect “actiune in raspundere delictuala”. Rosu a acuzat abuzul la care a fost supus prin faptul ca a fost incatusat si retinut de DNA Brasov, iar in 15 februarie 2018 Tribunalul Bucuresti a pronuntat sentinta. Mai exact, instanta a stabilit ca avocatul a fost supus unui abuz, motiv pentru care a obligat DNA la plata a 15.000 lei lei reprezentand prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor “masuri de incatusare excesive”. Decizia nu este definitiva.

Aviz asadar procurorilor din DNA care au pus in scena asemenea spectacole grotesti, cu oameni plimbati in catuse. Nu este deloc exclus ca in viitor sa avem alte sentinte precum cea din cazul avocatului Rosu. Asta intrucat, asa cum bine se stie, parchetul anticoruptie condus de Laura Kovesi a oferit ani la rand spectacole media in care oameni suspectati de pretinse fapte penale au fost incatusati, defilati prin fata presei si umiliti cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie, totul in numele unei asa-zise lupte impotriva coruptiei, chiar daca in multe cazuri nu se impunea aceasta masura exceptionala. Practic, ani la rand, retinerea celor care erau chemati la audieri devenise un lucru banal, iar exceptia devenise cercetarea in stare de libertate.
Lumeajustitiei.ro l-a contactat pe avocatul Robert Rosu pentru a-i lua un punct de vedere, insa acesta a refuzat sa faca vreo declaratie.


Iata minuta Tribunalului Bucuresti, Sectia a-V-a Civila, din 15 februarie 2018 (dosar 5930/3/2017)

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Statul Roman reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice si drept consecinta respinge actiunea formulata impotriva acestui parat pentru lipsa calitatii procesuale pasive. Admite in parte actiunea formulata impotriva paratei DNA. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 15.000 lei reprezentand prejudiciu moral produs acestuia prin aplicarea unor masuri de incatusare excesive. Respinge actiunea in rest, ca neintemeiata. Ia act ca nu se solicita cheltuieli de judecata. Cu apel in 30 de zile de la comunicare, apel ce se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a V-a Civila . Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei, conform art.396 (2) Cpc”.

Iata comunicatul DNA din 10 decembrie 2015, privind retinerea avocatului Robert Rosu:

Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro