PALMA data de Guvernul CIOLOS CORUPTILOR! Vor fi confiscate AVERILE chiar daca sunt pe numele rudelor

Distribuie!by loading... Ministrul justiției, Raluca Prună, a afirmat ieri că intenția ei este ca proiectul de lege privind confiscarea extinsă să fie promovat în procedură de urgență în parlament, scrie gds.ro „Intenția mea este să promovăm acest proiect de lege într-o procedură de urgență în parlament, pentru că, dacă într-adevăr […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

s604x0_s604x0_ciolos-si-pruna

loading...

Ministrul justiției, Raluca Prună, a afirmat ieri că intenția ei este ca proiectul de lege privind confiscarea extinsă să fie promovat în procedură de urgență în parlament, scrie gds.ro

„Intenția mea este să promovăm acest proiect de lege într-o procedură de urgență în parlament, pentru că, dacă într-adevăr toată lumea e foarte serioasă când spune că este o prioritate să recuperăm prejudiciile, atunci fiecare actor instituțional trebuie să acționeze. (…) În ultimul an și nu numai (…) am văzut că există un consens așa, în întregul spectru politic, cu privire la importanța luptei împotriva criminalității și a recuperării prejudiciilor. (…) Rostul unei sentințe penale este și acesta (…) să recuperăm ceea ce s-a furat și în privința confiscării extinse nu numai ceea ce s-a furat, dar și roadele a ceea ce s-a furat“, a declarat Raluca Prună, la Adevărul Live.

Ministrul justiției a precizat că așteaptă ca, în parlament, să acționeze toți cei care s-au raportat foarte hotărât la lupta împotriva criminalității.

„Când aud în spațiul public că ne trebuie bani pentru autostrăzi, pentru sistemul de educație, pentru sistemul de sănătate, (…) suntem de acord cu toții că așa este. Și atunci cum putem obține acești bani? Nu putem să punem în funcțiune tiparnița. Putem obține acești bani recuperând ceea ce s-a furat în mod injust societății, așa încât, cu riscul de a părea de un optimism incurabil, eu cred că nu există aici o discuție și aștept ca, în parlament, toți cei care s-au raportat foarte hotărât la lupta împotriva criminalității și la stoparea acesteia să acționeze astfel încât să arate că sunt serioși în cele ce au declarat“, a spus Raluca Prună.

Ea a făcut referire și la un raport al Freedom House România, publicat în primăvara acestui an, potrivit căruia, la momentul respectiv, procentul de recuperare a prejudiciilor era de mai puțin de 10%.

„Știu că procentul de recuperare a prejudiciilor, astfel cum au fost constatate prin hotărâri definitive, a crescut destul de mult de când ANAF a fost reformat și, ca să fiu mai exactă, de când conducerea ANAF s-a schimbat“, a spus Prună, precizând că va solicita cifrele care arată acest lucru.

Totodată, Raluca Prună a arătat că, în ultimii ani, ANAF a fost „îngăduitor“ cu persoanele condamnate, ale căror bunuri nu le-a executat.

„Știu și eu că, dacă nu-mi plătesc (…) un impozit către stat, ANAF va fi întotdeauna foarte strict cu o persoană fizică, în același timp în care am văzut, în ultimii ani, ANAF a fost mult mai îngăduitor cu persoana care este condamnată și ale cărei bunuri nu le-a executat, nu le-a recuperat“, a explicat Raluca Prună.

Aceasta a precizat că proiectul de lege privind confiscarea extinsă prevede și posibilitatea de a putea fi pus sechestru pe bunurile unor terțe părți.

„Un proces penal durează destul de mult și așa este și firesc, ca să oferi părții implicate ocazia să se poată apăra. Dacă nu sunt indisponibilizate sau sechestrate bunurile, sigur că ne vom trezi la sfârșitul procesului penal, când am o hotărâre, (…) nu am ce să execut. (…) Persoana care a fost în Forbes devine foarte săracă. Or rostul este exact acesta – să putem sechestra de la bun început și să putem sechestra și de la părți terțe“, a explicat Prună.

 


Sursa:descrieri.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor LGBT
Lidl a dat jos crucile de pe ambalajele iaurturilor grecești
Strigător la cer! Legătura dintre procurorul din Caracal și interlopii traficanți de fete
5 medici au fost dati disparuti sau ucisi dupa ce au facut publice descoperirile lor despre vaccinuri! Disparitiile medicilor sus-mentionati au avut loc chiar inainte de anuntarea rezultatelor cu privire la vaccinuri.
SRI ar vrea un „cod rutier” și pentru Internet: utilizatorii să aibă computerele înmatriculate și cu ITP-ul la zi
Putin, la ONU: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea! Vidul de putere din Orient a creat ANARHII. Terorismul trebuie combătut cu o alianță similară celei anti-Hitler
Dronele de la protestele din Piața Victoriei, în vizorul Poliției. Ce riscă cei care lansează drone neînmatriculate
Stapanii isi dau in judecata colonia: grupul austriac OMV a dat in judecata România!
Jurnalist: Nestle a făcut bani cu brandul românesc Joe și acum pleacă. Odată cu creșterile salariale din România, muncitorii au devenit câh. Nu mai au față de Nestle
Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor?
Fostul parlamentar Gelu Vișan susține că șeful Poliției Române a fost schimbat pentru că se pregătește o lovitură de stat pentru a se crea un „Maidan românesc”: Se urmărește dezmembrarea României
Mii de fermieri s-au adunat în afara parlamentului grec, proteste împotriva planurilor fiscale și reforma pensiilor a guvernului grec. (VIDEO)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro