Orban, palmă pentru UE: Ungaria a repatriat aurul, „Nu am nevoie de fonduri UE”

Distribuie!by loading... În același timp, premierul Ungariei blochează orice tentativă a Europei de a sancționa Polonia – Bruxelles nu are ce face! BUCUREȘTI, 7 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. „Economia Ungariei va creşte cu 4% în următorii ani, va ajunge la un nivel foarte scăzut al şomajului până în 2022, timp în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

În același timp, premierul Ungariei blochează orice tentativă a Europei de a sancționa Polonia – Bruxelles nu are ce face!

BUCUREȘTI, 7 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. „Economia Ungariei va creşte cu 4% în următorii ani, va ajunge la un nivel foarte scăzut al şomajului până în 2022, timp în care salariile vor creşte, şi nu mai are nevoie de fondurile de la Uniunea Europeană pentru a avea success”, a declarat premierul maghiar Viktor Orban, transmite Agerpres, din surse Reuters.


Ulterior, Viktor Orban a mai dezvăluit o interesantă manevră, asupra căreia se pot face diverse speculații, mai ales în contextual declarației anterioare — Banca Naţională a Ungariei a adus în țară ultimele cantități de aur bancar, încheind astfel repatrierea, de la Londra la Budapesta, a rezervei de aur a Ungariei.

Orban nu are niciun fel de emoții în privința lucrului cu Uniunea Europeană, despre care spune că e necesară a avea acces la piețele acesteia, dar nu pentru fonduri. „Nu de banii europenilor avem nevoie, ci de piaţa lor, de aceea trebuie să rămânem în UE”, declară fără rețineri Viktor Orban.


Sursa citată arată că Ungaria are un scor mai maxim pozitiv în privința fondurilor europene. De exemplu, în 2015 a absobit 5,6 miliarde de euro fonduri UE, contribuind cu numai 946 de milioane de euro — de unde rezultă că este unul dintre statele cu cele mai mari beneficii nete din fonduri UE pe cap de locuitor.

Cu toate acestea, Orban nu cedează în fața capitalului străin, după modelul românesc. Numai forţele care sprijină o intervenţie străină susţin că fondurile UE sunt o precondiţie pentru succesul economic al Ungariei, spune Orban, care declară că „fondurile anuale de la Bruxelles au fost eclipsate de rezultatele economice bune ale Ungariei”.

Agerpres menționează că, actualmente, oficiali de la Bruxelles discută despre posibilitatea de a condiţiona o parte din fondurile comunitare de „respectarea statului de drept”, vezi presiunile la care este supusă România. Ori, spre deosebire de noi, Orban nu are asemenea griji — nu a căzut în plasa UE.

Mai mult, în același sens al independenței față de UE, Viktor Orban a anunțat că va bloca orice tentativă de a Uniunii Europene de a sancționa Polonia.

Cu alte cuvinte, Orban, care se pregătește de alegeri pentru luna aprilie, partidul său fiind pe primul loc în acest moment, dă o lecție țărilor UE cum trebuie să lucrezi cu UE pentru a avea succes și pentru a-ți păstra independența.

Să mai menționăm că pe plan intern, Orban vizează un program de reforme sociale, cu subvenții și creșterea pensiilor, pe la extern are realții excelente și profitabile și cu estul, și vestul — iar pe plan energetic, poate cel mai important domeniu în economia guvernului, Ungaria beneficiază de condiții speciale din partea Rusiei și e gata să pună mâna pe o aprte din rezervele de gaz din Marea Neagră, unele aparținând României.

Read more: https://ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

O INTREBARE LEGITIMA: CE A CAUTAT RUSINEA POLITICII GERMANE LA COTROCENI ?
Un mic miracol de Paști pentru o româncă aflată în Anglia
De ce afirmă americanii că "Moldova nu este România"
Suntem numarul 1 la avorturi in lume:„România suferă din cauza multelor avorturi făcute. E un mare păcat care se repercutează asupra poporului“
Contribuţia, fără voia lor, la întemeierea statelor româneşti medievale: cum i-au bătut valahii pe unguri si pe Carol de Anjou
Marcel Iureș: Trebuie înființată Armata Pădurii. „Un om cu o căruta nu poate fura pe o iarnă. Taie atât cât îi trebuie. Nu taie 8 milioane de metri cubi”
Liberalul Vîlceanu, un nou tun de la stat: 39 miliarde de la CE Oltenia. În 2016 a mai luat 63 de miliarde
DNA-ul americanilor a clasat "Dosarul Bechtel", protejandu-i astfel pe americani
Decizie majoră a Berlinului: Armata germană SE RETRAGE din Turcia
Cum a pierdut România dreptul de a deține marca proprie pentru aur din cauza lui Isărescu ( verișorul regelui Mihai) Ceaușescu ținea cu dinții de poanson
Locul din care s-au retras tiptil toate regulile. La 27 de ani de la revoluția din 1989, România este mai devastată decât oricând. Statisticile vorbesc despre patru milioane de români plecați din țară, adică cea mai mare populație dizlocată de pe meleagurile natale imediat după Siria, unde este oficial război.
NATO este o armată supranaţională, globală, care execută cu sânge rece, profesional milităreşte, comenzile Oligarhiei Bancaro-Corporatiste
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro