Orban către diasporezii din Italia: stați acolo nu veniți! ( Românii din diaspora sunt buni doar pentru voturile PNL)

Distribuie!by Premierul interimar Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că cea mai dificilă încercare pentru autorități, în lupta de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, o reprezintă românii care călătoresc cu mașina și care nu pot fi verificați foarte riguros la graniță dacă vin cumva din zonele de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Premierul interimar Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că cea mai dificilă încercare pentru autorități, în lupta de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, o reprezintă românii care călătoresc cu mașina și care nu pot fi verificați foarte riguros la graniță dacă vin cumva din zonele de risc din Italia. Premierul face apel la buna-credință a acestora și le cere românilor să evite călătoriile nenecesare din și în Italia.
„Fac apel la românii din zonele izolate să evite pe cât posibil deplasările. Dacă pot, să nu se deplaseze spre țară, e un act de responsabilitate. Dacă au fost într-un loc cu minim risc de contaminare cu coronavirus, riscă să își expună rudele, prietenii. Sunt unii care pleacă doar de frica virusului, își imaginează că dacă vin în România se pun la adăpost. Riscă să pună în pericol prietenii, rudele, toți cei cu care au fost în contact”, a spus Ludovic Orban, la Digi24, citat de DC News.
Premierul interimar a afirmat că în zonele de risc din Italia se află circa 200.000 de români, iar în zonele închise, circa 8.000. Însă, deocamdată, niciun conațional de-ai noștri nu a fost depistat infectat cu coronavirus.
„Sunt unii care mai pleacă. Situația, în localitățile închise, avem până în 8.000 de români. În total, în arealul regiunilor avem aproximativ 200.000 de români. Având foarte mulți români, normal că există mișcare. Și aici fac apel la românii din țară să evite deplasările în zonele cu risc. Din fericire, până azi, nu e niciun cetățean român care să fie bolnav. Asta e o veste care cred că e foarte bună. Am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și recomandările formulate de autoritățile italiene, pentru că diminuează riscul extinderii epidemiei”, a declarat Orban, conform Mediafax.
Poliția de Frontieră a primit instrucțiuni să ceară actele de identitate ale celor care intră în România, inclusiv acte din Italia, pentru a verifica dacă vin din zonele de risc sau din localitățile declarate închise de autoritățile italiene. Dacă vin din aceste localități, ei trebuie să intre în carantină 14 zile, iar dacă vin din regiunile de risc, vor sta în auto-izolare la domiciliu.
Sunt identificate 4.000 de locuri de carantină instituționalizată. De asemenea, am analizat și posibilitățile de tratare și de diagnosticare. Din păcate, aici nu există o posibilitate de diagnosticare într-un timp foarte scurt. Se prelevează probe din gât, din nas și se așteaptă rezultatele analizelor. Se vorbește și de metode de diagnosticare rapidă, dar dau erori, nu au mare precizie. De asemenea, am decis să asigurăm o permanență din partea DSP. Ministerul Sănătății a dispus mutarea medicilor de la DSP-uri spre judete care sunt la graniță. Nu putem forța. Nu avem bază legală să forțăm un cetățean român care vine din Italia să ne prezinte pașaportul sau actul de identitate românesc, dar am insistat către Poliția de Frontieră și DSP să afle cu precizie unde stă, în ce localitate, astfel încât să stabilim cu precizie dacă e cazul de carantină sau izolare la domiciliu”, a mai precizat Ludovic Orban, la Digi24.
https://www.activenews.ro/stiri/Premierul-interimar-Orban-apel-catre-romanii-din-Italia-Daca-pot-sa-nu-se-deplaseze-spre-tara-e-un-act-de-responsabilitate.-Isi-imagineaza-ca-daca-vin-in-Romania-se-pun-la-adapost.-Risca-sa-puna-in-pericol-prietenii-rudele-160239?fbclid=IwAR0-vJLAavUTB8fNT1nHV7IXQOU2OnSHy2mX7KsdqV1B24wDRm_gwrJeLHc

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Pornografia in scoli, idee sustinuta de profesori si elevi!
Orban, palmă pentru UE: Ungaria a repatriat aurul, „Nu am nevoie de fonduri UE”
Vâlcov: „Nu numai aurul se află în afara graniţelor, ci şi cealaltă rezervă, de 30 de miliarde de euro, se află în diferite titluri de stat, aşa cum a considerat BNR”
În plină criză mondială, România dă bani și mai construiește o bază pentru NATO! În loc să direcționeze banii spre sănătate!
PRESEDINTELE PARALEL – Iohannis nu a inteles ce are Tudorel Toader cu Laura Kovesi. Cu acelasi ranjet sfidator si fara sa fi citit Raportul complet al ministrului Justitiei, Iohannis anunta ca nu are temeiuri pentru revocare. Presedintele ignora incalcarile Constitutiei de catre Kovesi si nu da doi bani pe dramele oamenilor nenorociti de DNA. Bomba, Iohannis a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica: "Daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica"
Klaus Werner Iohannis îi refuză vizita președintelui CEDO
IN TIMP CE UN ROMAN MUNCESTE O LUNA PENTRU UN SALAR MINIM NET DE 777 lei. Guvernul a aprobat cadrul legal pentru majorarea sumei gratuite acordate unui solicitant de azil: 1.185 lei pentru sezonul rece, si 1.117 de lei pentru sezonul cald.
Familia Șărămăt: la noi au intrat mascații să ia un copil parcă eram cei mai mari infractori și aici, unde au fost criminali, nu au putut să intre
Condrea era OFIŢER SIE protejat de DIPI | Fosta lui SOŢIE trece RUPE TĂCEREA: DENUNŢURI, FILAJE, NUME!
ŞOC: Carne de om, descoperită la McDonald's
SURPRIZĂ: Cine este Mădălin Hodor cel care a aruncat știrea falsă că Lazăr era alt Lazăr? Membru GDS (Soros) iată lista oficială a membrilor!
„Se pregăteşte o hoţie cu sute de mii de hectare de pădure”, se restituie inclusiv suprafeţele confiscate de la criminalii de război
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro