Orban către diasporezii din Italia: stați acolo nu veniți! ( Românii din diaspora sunt buni doar pentru voturile PNL)

Distribuie!by Premierul interimar Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că cea mai dificilă încercare pentru autorități, în lupta de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, o reprezintă românii care călătoresc cu mașina și care nu pot fi verificați foarte riguros la graniță dacă vin cumva din zonele de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Premierul interimar Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că cea mai dificilă încercare pentru autorități, în lupta de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, o reprezintă românii care călătoresc cu mașina și care nu pot fi verificați foarte riguros la graniță dacă vin cumva din zonele de risc din Italia. Premierul face apel la buna-credință a acestora și le cere românilor să evite călătoriile nenecesare din și în Italia.
„Fac apel la românii din zonele izolate să evite pe cât posibil deplasările. Dacă pot, să nu se deplaseze spre țară, e un act de responsabilitate. Dacă au fost într-un loc cu minim risc de contaminare cu coronavirus, riscă să își expună rudele, prietenii. Sunt unii care pleacă doar de frica virusului, își imaginează că dacă vin în România se pun la adăpost. Riscă să pună în pericol prietenii, rudele, toți cei cu care au fost în contact”, a spus Ludovic Orban, la Digi24, citat de DC News.
Premierul interimar a afirmat că în zonele de risc din Italia se află circa 200.000 de români, iar în zonele închise, circa 8.000. Însă, deocamdată, niciun conațional de-ai noștri nu a fost depistat infectat cu coronavirus.
„Sunt unii care mai pleacă. Situația, în localitățile închise, avem până în 8.000 de români. În total, în arealul regiunilor avem aproximativ 200.000 de români. Având foarte mulți români, normal că există mișcare. Și aici fac apel la românii din țară să evite deplasările în zonele cu risc. Din fericire, până azi, nu e niciun cetățean român care să fie bolnav. Asta e o veste care cred că e foarte bună. Am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și recomandările formulate de autoritățile italiene, pentru că diminuează riscul extinderii epidemiei”, a declarat Orban, conform Mediafax.
Poliția de Frontieră a primit instrucțiuni să ceară actele de identitate ale celor care intră în România, inclusiv acte din Italia, pentru a verifica dacă vin din zonele de risc sau din localitățile declarate închise de autoritățile italiene. Dacă vin din aceste localități, ei trebuie să intre în carantină 14 zile, iar dacă vin din regiunile de risc, vor sta în auto-izolare la domiciliu.
Sunt identificate 4.000 de locuri de carantină instituționalizată. De asemenea, am analizat și posibilitățile de tratare și de diagnosticare. Din păcate, aici nu există o posibilitate de diagnosticare într-un timp foarte scurt. Se prelevează probe din gât, din nas și se așteaptă rezultatele analizelor. Se vorbește și de metode de diagnosticare rapidă, dar dau erori, nu au mare precizie. De asemenea, am decis să asigurăm o permanență din partea DSP. Ministerul Sănătății a dispus mutarea medicilor de la DSP-uri spre judete care sunt la graniță. Nu putem forța. Nu avem bază legală să forțăm un cetățean român care vine din Italia să ne prezinte pașaportul sau actul de identitate românesc, dar am insistat către Poliția de Frontieră și DSP să afle cu precizie unde stă, în ce localitate, astfel încât să stabilim cu precizie dacă e cazul de carantină sau izolare la domiciliu”, a mai precizat Ludovic Orban, la Digi24.
https://www.activenews.ro/stiri/Premierul-interimar-Orban-apel-catre-romanii-din-Italia-Daca-pot-sa-nu-se-deplaseze-spre-tara-e-un-act-de-responsabilitate.-Isi-imagineaza-ca-daca-vin-in-Romania-se-pun-la-adapost.-Risca-sa-puna-in-pericol-prietenii-rudele-160239?fbclid=IwAR0-vJLAavUTB8fNT1nHV7IXQOU2OnSHy2mX7KsdqV1B24wDRm_gwrJeLHc

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Colectiv și Bamboo – două incendii, același discurs la Iohannis
Înregistrări: Dincă ducea fete la Deveselu- când a izbucnit scandalul americanii i-au trimis pe toti militarii acasă, au venit alții noi, pe cine să mai ancheteze
Cum fac multinaţionalele legi în Parlamentul României
Nicolas Maduro: „Venezuela este în prezent centrul unei agresiuni sistematice, politice și mediatice”
NOTA DIPI IL ZDROBESTE PE BERBECEANU – Exploziv: cititi nota secreta a serviciului de informatii al MAI care il prezinta pe comisarul Traian Berbeceanu ca un prezumtiv politist corupt: “In scopul obtinerii unor avantaje materiale, a favorizat anumite persoane... Existenta unor riscuri induse de managementul deficitar practicat de Berbeceanu... Manifesta o atitudine partinitoare... Deficiente privind gestionarea documentelor clasificate” (Nota DIPI)
„DISTANȚARE SOCIALĂ”: la biserică nu avem voie de PAȘTI dar dacă a ordonat Merkel lui Iohannis să trimită forța de muncă ieftină, nu îi amendează nimeni
Dan Barna președinte USR: studenții români ar trebui să facă credit pentru a-și plăti studiile la facultate! Doar cine plătește să aibe acces la studii
Dezvaluiri despre culisele afacerii MOSCHEE LA BUCURESTI
Român, director de grădiniţă în Norvegia, despre practicile Barnevernet | „Nu există prezumţia de nevinovăţie. Părinţii nici nu mai apucă să aducă lămuriri”
DELIR LA CEL MAI INALT NIVEL. Iohannis nu vrea sa inchida granitele daca Germania si le inchide pe ale ei si vrea sa transforme Balcanii in zona-tampon. Iohannis "Ponta nu s-a consultat cu mine". Dar care e pozitia Romaniei, d-le Iohannis?
Meniu dieta keto pentru o saptamana intreaga
Video: Filmare în care un patron le face pe angajatele sale românce „animale împuţite”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro