Orașul de sub București: Imagini șocante cu viața oamenilor străzii

Distribuie!by loading... Printre vitrinele localurilor luxoase, ori mândria oamenilor care poartă haine scumpe și conduc mașini de sute de mii de euro se zăresc ei: oamenii străzii – cartea de vizită a capitalei. Dacă ajungi în București, mai precis în zona Gării de Nord, este imposibil să nu îi vezi. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Printre vitrinele localurilor luxoase, ori mândria oamenilor care poartă haine scumpe și conduc mașini de sute de mii de euro se zăresc ei: oamenii străzii – cartea de vizită a capitalei. Dacă ajungi în București, mai precis în zona Gării de Nord, este imposibil să nu îi vezi. Uneori te privesc înduioșător, de parcă ochii lor strigă după ajutor, alteori se uită la tine cu dispreț, dar nu pentru că le-ai fi făcut ceva, ci pentru că s-au săturat de viața pe care o au. De ea, de lume, de toți ceilalți din jurul lor.

În canalele Bucureștiului, sute de oameni ai străzii, de care societatea nu vrea să știe, dorm și mănâncă printre conductele încinse. Acolo ei își întemeiază familii și tot acolo mor.


massimobranca.com

Nu mulți s-au încumetat să exploreze acest oraș ascuns sub betoanele capitalei. De frică, ori pur și simplu din nepăsare. Massimo Branca, fotograf și antropolog italian, este unul dintre acei oameni care au ajuns să viziteze canalele de la Gara de Nord. El, împreună cu Igor Marcheșan, fotograf de origine română mutat în Italia, au ales să-i cunoască pe oamenii canalelor și să ne prezinte povestea lor.


nationalgeographic.com/Massimo Branca

Între 2013 și 2015, cei doi au petrecut mai bine de 8 luni împreună cu cei ce trăiau sub pământ. Aceștia s-au împrietenit cu oamenii străzii, au mâncat cu ei și i-au ajutat să îți facă acte. Massimo și Igor au trăit printre oamenii vizitați doar din când în când de asociații umanitare. Printre sufletele care au reușit să își construiască o lume a lor – o mare familie, pe care niciodată nu au avut-o.

Astfel, în canalele de la Gara de Nord fotografii au cunoscut-o pe Cătălina. O fată firavă de 17 ani, care a fost abandonată la naștere, iar de la vârsta de 12 ani trăia pe străzi. Fetița, la doar la 13 ani, a început să consume droguri intravenoase.

nationalgeographic.com/Massimo Branca

Tot aici, Massimo Branca și Igor Marcheșan l-au cunoscut pe Bruce Lee (Florin Hora), cel care controla toate intrările și ieșirile din tunel, alimentele sau electricitatea. Pentru oamenii fără adăpost Bruce Lee era ca un părinte: îi hrănea, îi asculta și le oferea o vorbă bună. Acesta i-a primit în marea sa familie pe Massimo și Igor și i-a tratat ca pe niște prieteni.

nationalgeographic.com/Massimo Branca

nationalgeographic.com/Massimo Branca

Însă, în 2015 regele neîncoronat al cerșetorilor de la Gara de Nord a fost reținut, pentru trafic de droguri. Pe lângă trafic de droguri, Bruce Lee a fost acuzat și de instigare la furt, furt inclusiv de energie electrică, dar și pentru că a construit o baracă, fără a avea autorizație. Baraca era un bar părăsit, tot din zona Gării de Nord.  Bruce Lee a aranjat fostul bar, făcându-l să semene cu un apartament.

Rămași fără cel care îi conducea cu o mână de fier, sărmanii din canale sunt dezorientați, fiind obligați să o ia de la capăt pe cont propriu.

Câtă vreme a stat alături de oamenii străzii, Massimo Branca a încercat să o ajute pe Cătălina – fata cu ochii negri și mari. În ianuarie, 2014, Cătălina a leșinat după ce a inhalat fumul de la un generator defect. Tot atunci s-a ars și foarte rău la un picior, din cauza unei conducte încinse. Cel care a salvat-o a fost Branca.

nationalgeographic.com/Massimo Branca

nationalgeographic.com/Massimo Branca

Dar în mai, 2014, după ce a împlinit 18 ani, Cătălina a murit. Conform datelor oficiale aceasta s-a stins din viață din cauza unui stop cardio-respirator, însă realitatea era alta: avea SIDA. Atunci, Massimo Branca era în Italia, însă a venit la înmormântare. De această dată, el nu a mai putut să o salveze pe Cătălina.

Povestea lui Bruce Lee, a Cătălinei și a tuturor celorlalți oameni din sub București a primit Premiul Publicului la “Lumix Festival for Young Photojournalism”, din cele 60 de expoziții prezentate la Hanovra. În plus, Massimo Branca și Igor Marcheșan au scos și un album de fotografie numit “Inside Outside Under Bucharest” în care se regăsesc fotografiile realizate în “orașul de sub București”.

Mai multe imagini care ilustrează viața oamenilor fără adăpost din capitala României găsiți pe site-ul oficial al lui Massimo Branca.

 

Sursa:omofon.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Războiul împotriva ENEL începe de la Arad – via Bischheim (Germania). Arhitectul arădean Albin Toth este pregătit să dea în judecată „mamutul energetic” pentru NERESPECTAREA CONTRACTELOR și FURT!
COINCIDENȚĂ? A doua zi după ce ambasada Ecuadorului îl predă pe Assange, FMI aprobă un împrumut de 4,2 miliarde de dolari Ecuadorului!
Jurista Alexandra Oberschi indică probleme REALE care se află cu adevărat în spatele legii vaccinării: Proiectul e profund ilegal și anticonstituțional. Punctele esențiale care ar trebui revizuite de Ministerul Sănătății
Gheorghe Piperea indică vinovații pentru „gaura de 10 miliarde de lei din buget" și cere demisii din BNR și Consiliul Fiscal
Noi evoluții în Scandalul apei - Suspiciuni mari cu privire la probele prelevate
Trump vrea sa elimine vizele pentru Polonia
135 de Procurori Progresiști Anonimi din DNA se opun REVOCĂRII LUI KOVESI. Procurorii DNA cer CSM să le fie apărată reputaţia profesională şi independenţa. 135 de procurori dezaprobă cererea de revocare
„Avem o țară plină de imbecili cu studii superioare… . Sunteți o generație aproape pierdută” – declarație dură a unui profesor universitar
Totuși, Băsescu...
STUDIU: Numărul imigranților musulmani în Europa a crescut cu șase milioane de oameni în ultimii șapte ani, numărul musulmanilor din Europa se va tripla în următorii 30 de ani
Taxa auto revine. Premierul Ludovic Orban vrea reintroducerea TAXEI AUTO
Pe zi ce trece, proştii fac progrese: devin şi mai proşti!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro