Orașul de sub București: Imagini șocante cu viața oamenilor străzii

Distribuie!by loading... Printre vitrinele localurilor luxoase, ori mândria oamenilor care poartă haine scumpe și conduc mașini de sute de mii de euro se zăresc ei: oamenii străzii – cartea de vizită a capitalei. Dacă ajungi în București, mai precis în zona Gării de Nord, este imposibil să nu îi vezi. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Printre vitrinele localurilor luxoase, ori mândria oamenilor care poartă haine scumpe și conduc mașini de sute de mii de euro se zăresc ei: oamenii străzii – cartea de vizită a capitalei. Dacă ajungi în București, mai precis în zona Gării de Nord, este imposibil să nu îi vezi. Uneori te privesc înduioșător, de parcă ochii lor strigă după ajutor, alteori se uită la tine cu dispreț, dar nu pentru că le-ai fi făcut ceva, ci pentru că s-au săturat de viața pe care o au. De ea, de lume, de toți ceilalți din jurul lor.

În canalele Bucureștiului, sute de oameni ai străzii, de care societatea nu vrea să știe, dorm și mănâncă printre conductele încinse. Acolo ei își întemeiază familii și tot acolo mor.


massimobranca.com

Nu mulți s-au încumetat să exploreze acest oraș ascuns sub betoanele capitalei. De frică, ori pur și simplu din nepăsare. Massimo Branca, fotograf și antropolog italian, este unul dintre acei oameni care au ajuns să viziteze canalele de la Gara de Nord. El, împreună cu Igor Marcheșan, fotograf de origine română mutat în Italia, au ales să-i cunoască pe oamenii canalelor și să ne prezinte povestea lor.


nationalgeographic.com/Massimo Branca

Între 2013 și 2015, cei doi au petrecut mai bine de 8 luni împreună cu cei ce trăiau sub pământ. Aceștia s-au împrietenit cu oamenii străzii, au mâncat cu ei și i-au ajutat să îți facă acte. Massimo și Igor au trăit printre oamenii vizitați doar din când în când de asociații umanitare. Printre sufletele care au reușit să își construiască o lume a lor – o mare familie, pe care niciodată nu au avut-o.

Astfel, în canalele de la Gara de Nord fotografii au cunoscut-o pe Cătălina. O fată firavă de 17 ani, care a fost abandonată la naștere, iar de la vârsta de 12 ani trăia pe străzi. Fetița, la doar la 13 ani, a început să consume droguri intravenoase.

nationalgeographic.com/Massimo Branca

Tot aici, Massimo Branca și Igor Marcheșan l-au cunoscut pe Bruce Lee (Florin Hora), cel care controla toate intrările și ieșirile din tunel, alimentele sau electricitatea. Pentru oamenii fără adăpost Bruce Lee era ca un părinte: îi hrănea, îi asculta și le oferea o vorbă bună. Acesta i-a primit în marea sa familie pe Massimo și Igor și i-a tratat ca pe niște prieteni.

nationalgeographic.com/Massimo Branca

nationalgeographic.com/Massimo Branca

Însă, în 2015 regele neîncoronat al cerșetorilor de la Gara de Nord a fost reținut, pentru trafic de droguri. Pe lângă trafic de droguri, Bruce Lee a fost acuzat și de instigare la furt, furt inclusiv de energie electrică, dar și pentru că a construit o baracă, fără a avea autorizație. Baraca era un bar părăsit, tot din zona Gării de Nord.  Bruce Lee a aranjat fostul bar, făcându-l să semene cu un apartament.

Rămași fără cel care îi conducea cu o mână de fier, sărmanii din canale sunt dezorientați, fiind obligați să o ia de la capăt pe cont propriu.

Câtă vreme a stat alături de oamenii străzii, Massimo Branca a încercat să o ajute pe Cătălina – fata cu ochii negri și mari. În ianuarie, 2014, Cătălina a leșinat după ce a inhalat fumul de la un generator defect. Tot atunci s-a ars și foarte rău la un picior, din cauza unei conducte încinse. Cel care a salvat-o a fost Branca.

nationalgeographic.com/Massimo Branca

nationalgeographic.com/Massimo Branca

Dar în mai, 2014, după ce a împlinit 18 ani, Cătălina a murit. Conform datelor oficiale aceasta s-a stins din viață din cauza unui stop cardio-respirator, însă realitatea era alta: avea SIDA. Atunci, Massimo Branca era în Italia, însă a venit la înmormântare. De această dată, el nu a mai putut să o salveze pe Cătălina.

Povestea lui Bruce Lee, a Cătălinei și a tuturor celorlalți oameni din sub București a primit Premiul Publicului la “Lumix Festival for Young Photojournalism”, din cele 60 de expoziții prezentate la Hanovra. În plus, Massimo Branca și Igor Marcheșan au scos și un album de fotografie numit “Inside Outside Under Bucharest” în care se regăsesc fotografiile realizate în “orașul de sub București”.

Mai multe imagini care ilustrează viața oamenilor fără adăpost din capitala României găsiți pe site-ul oficial al lui Massimo Branca.

 

Sursa:omofon.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dinescu, audiat în dosarul Revoluţiei | După 27 de ani, să chemi oamenii care au participat atunci? Ce să mai afli? Dacă nu ieşea Iliescu la televizor acum depuneaţi o floare pe mormântul meu
Juncker: Luxemburghezii au fost primii in Transilvania. Vorbesc cu prietenul meu Klaus Iohannis în luxemburgheză (săsește)
Povestea orasului distrus de un supermarket
Roger Stone: „Dumnezeule, jumătate din populația României este spionată! Soros este în cârdășie cu serviciile de informații. Jumătate din populația din această țară este sub supraveghere”
Premieră mondială împotriva pedofililor. Australia vrea să le anuleze pașapoartele
CEEA CE NU VEI VEDEA LA TELEVIZIUNILE "AGENTURILOR" MANIPULATOARE !
Iohannis : “Va spun foarte clar ca locul nostru, al Romaniei, e in spatiul euroatlantic. Acolo apartinem noi. Punct. România a pierdut subit o investiție de miliarde de $ și posibilitatea de a-și reveni un pic. România a renunțat, probabil, la parteneriatul cu China, ca să nu supere pe Big Brother.
CHABAD LUBAVITCH IN SPATELE CELOR MAI MARI FONDURI DE INVESTITII DIN ROMANIA
Adrian Sârbu mi-a zis că NU va plăti nicio taxă, pentru că el nu plătește nicăieri în România taxe". Dezvăluiri despre practicile mogulului media: Mi-a zis că sunt cel mai mare dușman al lui și va avea grijă să mă aranjeze
“UN DROGAT A AJUNS MINISTRU DE FINANȚE”
Eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș este ANCHETATORUL meu de la Securitate
Microsoft, pe tine nu te întreabă nimeni nimic?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro