OMS s-a răzgândit și laudă Suedia, care nu a impus restricții și izolări: „Reprezintă un model” și putem lua lecții de la ea

Distribuie!by Organizația Mondială a Sănătății a laudat Suedia, considerând-o un „model” pentru combaterea coronavirusului, după ce statul scandinav a fost ținta criticilor unor experți pentru că a refuzat până acum să impună restricții, scrie New York Post. Dr. Mike Ryan, principalul expert al OMS pentru situații de urgență, a declarat miercuri […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Organizația Mondială a Sănătății a laudat Suedia, considerând-o un „model” pentru combaterea coronavirusului, după ce statul scandinav a fost ținta criticilor unor experți pentru că a refuzat până acum să impună restricții, scrie New York Post.
Dr. Mike Ryan, principalul expert al OMS pentru situații de urgență, a declarat miercuri că „putem lua lecții” de la națiunea scandinavă, care s-a bazat în mare măsură pe cetățeni. Laudele aduse acum de OMS vin însă după ce majoritatea țărilor din Europa și-au periclitat serios economia, ținând oamenii în case și punând în dificultate companiile.”Cred că există percepția potrivit căreia Suedia nu a impus măsuri de control și că a lăsat boala să se răspândească”, a declarat pentru presă Ryan. Dar ”Nu este deloc adevărat”, a continuat acesta.
Ryan a precizat că, în loc de izolare, Suedia a ”implementat o politică publică foarte puternică privind distanțarea socială, cu privire la îngrijirea și protecția persoanelor plasate pe termen în instituții de îngrijire”.
”Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relația cu cetățenii și capacitatea și voința acestora de a implementa auto-distanțarea socială și auto-reglementarea”, a subliniat el.”În acest sens, ei au implementat o politică publică printr-un parteneriat cu populația”, a insistat el.
De asemenea, Suedia a intensificat testarea și are o capacitate adecvată în spitale de gestionare a focarelor, a relevat el.
”Cred că dacă vrem să ajungem la o nouă normalitate, Suedia reprezintă un model, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem izolare”, a apreciat expertul OMS.
Cu o populație de 10,3 milioane de locuitori, Suedia a înregistrat peste 20.300 de cazuri și 2.462 de morți – un bilanț cu mult mai mare decât vecinii săi din nordul Europei care au implementat măsuri mai stricte.
În schimb, Danemarca a înregistrat 9.206 de cazuri și 443 de decese în rândul celor 5,8 milioane de locuitori, în timp ce Norvegia a înregistrat 7.680 de cazuri și 207 de decese la o populație de 5,4 milioane, potrivit celor mai recente cifre ale Universității John Hopkins. Finlanda a confirmat doar 4.906 de cazuri și 206 de decese la o populație de 5,5 milioane.
Abordarea Suediei a fost criticată de 2.300 de oameni de știință, care luna trecută au adresat o scrisoare guvernnului, cerându-i să-și reconsidere politica privind neimpunerea unor restricții.
https://www.activenews.ro/externe/OMS-s-a-razgandit-si-lauda-Suedia-care-nu-a-impus-restrictii-si-izolari-%E2%80%9EReprezinta-un-model-si-putem-lua-lectii-de-la-ea-161276?fbclid=IwAR21YKJO6wHTgjnhkN2tcnyIuBD4jbXoSIFm5TrSMNyvzhrTqg3HuSmCCgk

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DOCUMENT OFICIAL EXPLOZIV: Peste 300.000 de români ascultați oficial, în Săveni 259 de dosare de interceptare
Partidul pedofililor din Olanda, despre pedofilie: „Așa cum societatea s-a obișnuit cu mariajul între doi bărbați, se va obișnui și cu mariajul între un bărbat și un copil”
Ghețea, declarație care îi va înfuria pe români: Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi
Avocat şi expert anticorupţie american: practicile abuzive ale DNA pun în pericol democraţia din România
Abuzurile „statului de drept” în adopțiile internaționale, halucinantele îmbârligături din „justiția independentă”! Iată de ce vor trompetele SRI de la USR și propaganda statului subteran desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)!
DOCUMENTE: Eminescu nu a avut sifilis. Constantin Barbu: Regele și Maiorescu sau despre uciderea lui Eminescu
Ce ascunde in chilotii cu margaritare Swarovski, ilustrul creator Catalin Botezatu?
Europa lor si Romania noastra, o țară unde numărul trădătorilor îl depășește covârșitor pe cel al patrioților!...
Miting pentru autonomia „ținutului secuiesc” la Târgu Mureș! Ce au scandat protestatarii
Peter Singer, susținător al uciderii copiilor după naștere și al relațiilor sexuale dintre oameni și animale, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București
Nu a existat cineva care sa ii scrie lui Ceausescu o scrisoare cu o problema si ea sa nu fie rezolvata
Actorul Mihai Călin îl acuză Ion Caramitru, că este „dictator” iar oamenii se tem de el „ca de cancer”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro