Oficial american la București: nu acceptăm produsele tradiționale

Distribuie!by Michael Scuse, adjunctul secretarului american pentru Agricultură, a declarat joi la București că pentru Statele Unite este inacceptabil sistemul european de protecție a produselor alimentare ecologice, organismele modificate genetic fiind singura soluție pentru hrănirea populației. loading... BUCUREŞTI, 17 iunie — Sputnik. Oficialul american a spus că surplusul de lapte din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
1224774
Michael Scuse, adjunctul secretarului american pentru Agricultură, a declarat joi la București că pentru Statele Unite este inacceptabil sistemul european de protecție a produselor alimentare ecologice, organismele modificate genetic fiind singura soluție pentru hrănirea populației.

loading...

BUCUREŞTI, 17 iunie — Sputnik. Oficialul american a spus că surplusul de lapte din sistem, la nivel global, trebuie ameliorat prin metode genetice.


Michale Scuze este al doilea om din sistem agricol al Statelor Unite ale Americii. El a oferit joi un interviu jurnaliştilor de la HotNews.ro în care susţine că, în viziunea americană privind relaţia cu Uniunea Europeană, sistemul european de protecţie pentru produsele agro-alimentare tradiţionale este inacceptabil.

“Cred că SUA a afirmat foarte clar că indicaţiile geografice pe care Uniunea Europeană vrea să le implementeze în TTIP nu sunt acceptabile pentru noi. Am spus clar că avem un sistem de mărci comerciale înregistrate (trade marks) foate bun, prin care produsele pe care UE vrea să le portejeze vor deveni mărci înregistrate în SUA”, a menţionat tranşant adjunctul secretarului american pentru Agricultură.


Sistemul european de protecţie a produselor tradiţionale a instituit o listă de indicaţii geografice prin care denumirea unui produs este ferm legată de locul de productie. Produsele româneşti ca Salamul de Sibiu sau Magiunul de Topoloveni pot fi comercializate în UE doar dacă provin din zonele indicate.

Americanii însă se opun, prin Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), ca acest sistem să fie instituit şi în comerţul UE-SUA. În sistemul agricol din America, protecţia unui produs original se face doar prin denumirea sa comercială înregistrată.

Michael Scuse recomandă europenilor culturile de organisme modificate genetic (OMG), susţinând că numai aşa poate fi crescută producţia pentru a raspunde nevoilor alimentare ale unei populaţii globale din ce în ce mai numeroase.

El a subliniat că genetica animală, fie pentru industria lactatelor, fie pentru carnea de porc sau de vită, reprezintă oportunităţi imense. În acest sens, industria lactatelor se confruntă cu dificultăţi mari la nivel global din cauza surplusului de lapte din sistem, iar soluţia lui Scuse este diminuarea producţiei prin metode genetice.

Întrebat ce părere are despre înfiinţarea unei burse agricole la Constanţa, oficialul american a spus că Statele Unite au propria bursă la Chicago şi nu au nevoie de stabilirea preţurilor în România.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum poţi lua în stăpânire o ţară și ce faci cu poporul care o locuieşte ?
COLDEA SI KOVESI POT LUA PANA LA 20 ANI DE PUSCARIE – Avocatul Sergiu Andon arunca bomba. PICCJ trebuie sa deschida dosar de tradare dupa dezvaluirile lui Ghita despre intalnirile dintre capii “Binomului SRI-DNA” si sefii statiei CIA: “A intra in legatura cu agentii unei puteri straine in scopul subminarii politice a tarii e infractiunea de tradare... E beton, e fapta clara... Procurorul General daca se face ca nu aude intra sub incidenta articolului 410, nedenuntarea unor asemenea infractiuni”
Ieșiți din UE, sfatul unui laureat Nobel
Începe recrutarea tinerilor care doresc să devină soldaţi. Care sunt condiţiile
Marea Defrișare - cifre și atât
LAZAR ACOPERA BINOMUL – In loc sa mearga pe firul inregistrarilor audio-video in care Ghita si Basescu denunta grupul de crima organizata din SRI si DNA, Procurorul General Augustin Lazar asteapta sa-i vina probele la sediul PICCJ: „Pana in acest moment nimeni nu a depus vreun denunt sau vreo plangere... Cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele” (Video)
Prima zi de Referendum nu a fost lipsită de incidente. Un tânăr a povestit peripețiile prin care a trecut pentru a putea vota.
Avertisment teribil de la NATO: Vremea păcii în Europa a trecut!
ORICINE poate fi considerat TERORIST. Modificarea LEGII TERORISMULUI, in dezbatere publică
Ministrul Grindă i-a găsit un post de ”șefă” verișoarei
Se găsește în librării - Carte pentru copii (7-12 ani): „Homosexualii formează o familie. Copiii lor au doi tătici și două mămici”
SUA ar fi început transferul armelor nucleare amplasate în Turcia spre România. MAE neagă fer
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro