O vaduva i-a scris lui Ceausescu o cerere privind deshumarea osemintelor sotului iar Ceausescu a aprobat personal cererea

Distribuie!by În iulie 1970, Nicolae Ceaușescu acceptă cererea Niculinei pentru deshumarea osemintelor lui Ion Mihalache și mutarea acestora în cripta familiei sale. loading... Ion Mihalache, una dintre cele mai mari personalități pe care le-a avut România în întreaga sa istorie, învățător, lider și președinte al PNȚ, ministru în mai multe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În iulie 1970, Nicolae Ceaușescu acceptă cererea Niculinei pentru deshumarea osemintelor lui Ion Mihalache și mutarea acestora în cripta familiei sale.

loading...

Ion Mihalache, una dintre cele mai mari personalități pe care le-a avut România în întreaga sa istorie, învățător, lider și președinte al PNȚ, ministru în mai multe guverne țărăniste, pleacă la Ceruri pe 5 februarie 1963, în închisoarea Râmnicu Sărat. Fusese ridicat de către bestiile comuniste pe 14 iulie 1947, la 65 de ani, și acuzat de ”crimă de înaltă trădare”. Primise 15 ani de temniță grea, trecuse pe la Galați, pe la Sighet și, din 1955, la Râmnicu Sărat. Numai aici, în cei opt ani de detenție, lui Mihalache i s-au aplicat 25 de pedepse administrative.


Pe 5 febuarie 1963, la 81 de ani, inima lui Ion Mihalache cedează. Medicul Aurel Dumitrescu consemnează că în cursul zile de 4 februarie, pacientul a intrat ”în stare comatoasă” și a decedat ”la orele 2.10 noaptea”, drept cauză a morții fiind menționată ”insuficiență circulatorie cerebrală – edem cerebral”.

Pe 30 iulie 1970, văduva lui Ion Mihalache, Niculina, trecută, și ea, prin închisorile comuniste, simte că mai are puțin de trăit. E pacientă a Căminului Institutului de Geriatrie. Îi scrie direct președintelui Consiliului de Stat, lui Nicolae Ceaușescu. Solicită aprobarea deshumării osemintelor soțului ei, despre care știe că odihnește într-o groapă comună, aproape de închisoarea unde s-a stins. Cere reînhumarea acestora în cripta familiei Mihalache, de la Topoloveni, județul Argeș. Deși pare greu de crezut, cererea îi este aprobată de către Ceaușescu, personal. Dar să-l lăsăm pe fostul lider țărănist Ion Diaconescu (decedat în 2011) să povestească:


”…doamna Mihalache, după ce s-a eliberat (…) s-a apucat și a făcut o cerere, știind de la noi că Mihalache a murit acolo (n.r. – la Râmnicu Sărat), să i se predea osemintele lui bărbatu-său. Întâi pe ea să o lase să moară în casa ei la Dobrești (…) și să-i predea și osemintele lui Mihalache. Pe la începutul anilor ’70-’71, cam așa ceva, ăștia, dintr-un exces de cumsecădenie, îi aprobă, domnule, văzând că ea e gata să moară. Îi dă o cameră în casa ei la Dobrești, o trimit acolo și-i spun: „Aprobăm să se aducă și osemintele lui Mihalache. Indicați pe cineva care să le preia!”. Și ea a indicat pe Popescu-Mehedinți, fostul lui secretar. El a venit la mine, am cumpărat un coșciug. S-a dus cu Securitatea la Râmnicu Sărat, la cimitir. El n-a văzut mormânt, n-a văzut nimic. La ușa cimitirului l-aștepta Securitatea cu o cutie cu osemintele. Le-a pus în coșciug, le-a adus, ne-am dus le-am înmormântat la Dobrești… Mă rog, era mai multă Securitate decât lume. (…) Ea a murit puțin după aceea. (…) După înmormântare, am făcut o masă. (…) Eram câțiva din familie, și prieteni… „Măi fine”, zice – ăsta Popescu-Mehedinți îi-era și fin – „ești dumneata sigur că astea sunt osemintele lui Ionică?”. Și Popescu-Mehedinți zice: „Nașă, când ăia mi-au desfăcut cutia și eu am văzut pe țeasta capului un smoc de păr castaniu, așa, frumos, cum îl avea nașu’, am zis sigur că astea-s osemintele lui.”. Și ea a fost bucuroasă. A fost convinsă că așa este. Eu am tăcut. Popescu-Mehedinți nu-l mai văzuse pe Mihalache din ’47, momentul arestării. Eu l-am văzut pe Mihalache la Râmnic, când era acolo, cățărându-mă pe geam, oblon, cu riscuri, l-am văzut de câteva ori până prin ’58-’59, până când a mai ieșit la plimbare. Pe urmă nu a mai ieșit la plimbare. Mihalache la ora aceasta era alb ca varul!”, scrie Antena1.

https://evz.ro/ceausescu-securitatea-cimitir-pnt-mihalache.html?v=347635&page=2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SOROS LUPTĂ CU ÎNDÂRJIRE ÎMPOTRIVA FAMILIEI TRADIȚIONALE. 48 de ONG-uri majoritatea finanțate de SOROS solicită șefului statului și președinților Camerelor să consulte Comisia de la Veneția în privința "redefinirii familiei din Constituție"
Sebastian Ghiță: "Mai mulți procurori fac parte dintr-o rețea plătită de ONG-uri înființate de Soros"
Șoarece filmat la raionul de carne din Kaufland. ANPC închide afacerile românilor, dar nu se atinge de marile rețele de magazine
WERNER, DOUA FETE – Presedintele Romaniei Klaus Iohannis invoca imunitatea prezidentiala ca sa scape de sesizarea facuta la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru eticheta "penali": "Daca veti considera ca sunt intrunite conditiile pentru atragerea raspunderii contraventionale, va rugam sa aveti in vedere ca 'presedintele Romaniei se bucura de imunitate". In 2014, Iohannis vrajea populatia: "Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea presedintelui" (Video)
Iulius Filip scrisoarea din ´86 către Augustin Lazăr după ce i-a refuzat eliberarea: De ce sînt în închisoare știi dar te-ai ostenit prea puțin ca oameni să nu fie torturați și schingiuiți deși era o atribuțiune care îți revenea
GALERIE FOTO Cum s-a ascuns Ponta în Ambasada Franţei ca să nu dea ochii cu Kovesi şi Coldea
O VIZITA BENEFICA LA WASHINGTON. DAR, NU PENTRU NOI…
Klaus Iohannis nu a fost cumpărător de bună credință, ci complice la o fraudă de amploare!
Blogul unui liberal de stânga scrie despre „Campania SRI împotriva Bisericii Ortodoxe: Este profesionist condusă și are un obiectiv clar: eșecul Referendumului. Este vorba despre înăbușirea unei reacții identitare naționaliste”
RENUMIT PRODUCĂTOR ROMÂN: SĂ NE UNIM toți FERMIERII, PROCESATORII și să FACEM magazinele noastre!
Florin Bădiță, organizator PROTESTE: "Dacă o să fiu ARESTAT, mergem mai departe"
Elsie a fost ucisă cu BESTIALITATE de un HOMOSEXUAL după ce a ADOPTAT-O. De ce Protecţia Copilului din Anglia A LĂSAT-O SĂ MOARĂ?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro