O realitate ascunsă: de fapt, PSD nu guvernează nimic!

Distribuie!by O demonstrație probată a unei realități: PSD nu controlează zonele cheie al Guvernului, dar nici ministerele mai puțin importante loading...  Afirm chiar de la început că sintagma “guvernarea PSD” este lipsită de acoperire. În sensul că, de fapt, marele partid NU guvernează — în adevăratul sens al cuvântului! — decât aproape […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Liviu Dragnea

O demonstrație probată a unei realități: PSD nu controlează zonele cheie al Guvernului, dar nici ministerele mai puțin importante

loading...

 Afirm chiar de la început că sintagma “guvernarea PSD” este lipsită de acoperire. În sensul că, de fapt, marele partid NU guvernează — în adevăratul sens al cuvântului! — decât aproape nimic! Las deoparte introducerea și trec direct la argumente.


Într-un guvern, fie el al unei țări independente sau al uneia care “și-a cedat parțial independența”, cum a spus un fost președinte despre integrarea României în structurile europene, cel mai important este Ministerul de Finanțe. De acest minister depind toate proiectele celorlalte domenii, mai ales într-o guvernare implicată, cum scrie la carte că ar trebui să fie una de tip socialist sau social democrat.

Spre deosebire de ceilalți miniștri, cel de Finanțe lucrează cu cifre exacte, nu cu promisiuni și metafore, cu impresii date oamenilor prin apariții TV. “Ori ai bani, ori n-ai”, asta e legea care conduce totul în acest domeniu. Ori, acum, la Finanțe a fost instalalat un personaj care s-a remarcat prin prezența în show-uri TV, un fel vedetă politică, nicidecum un funcționar sobru, care să stea aplecat peste cifre. Atunci când a mai ocupat acest post nu era la prima oră la program, în schimb seara era la TV. Un ministru de Finanțe  mai mult vedetă TV!


Trebuie spus că, în ciuda impresiei generale, Teodorovici nici măcar nu este finanțist, ci a terminat Comerțul și are un masterat în Relații Internaționale și Integrare Europeană la “noul Ștefan Gheorghiu”, adică SNSPA. Adică… vax! A condus din 2000 până în 2009 programele SAPARD și ISPA, apoi fonduri structurale), adică zonele de maxim insucces ale României pe plan european (accesarea de fonduri prin SAPARD și structurale).

În plus, Teodorovici s-a remarcat printr-un anume “gică-contrism”, fiind ba în tabăra Ponta-Grindeanu, ba în cea a lui Dragnea, pentru ca apoi să dea peste cap, prin vot, cel puțin un proiect fiscal major al guvernului PSD. Mai mult, a fost poate cel mai critic demnitar la adresa politicii Ministerului de Finanțe, poate după Raluca Turcan, cu diferența că distinsa liberală nu este… pesedistă!

Cu alte cuvinte, PSD a trimis la cel mai important minister un tip inteligent, fără îndoială, dar pentru emisiuni TV — și nici acolo nu va fi controlabil, nu se știe când va evolua contra liniei și ideilor partidului! În concluzie, PSD nu guvernează Ministerul de Finanțe, cel mai important portofoliu al guvernului! Ah, sigur, voi fi criticat că nu am scris despre diploma de la Academia SRI a lui Teodorovici… Am și eu senzibilitățile mele, vorba filmului…

Mergând mai departe, cel mai important domeniu pe plan internațional este energia. Ei bine, nici aici PSDnu guvernează… ci ALDE! Vorbim de o perioadă în care energia este subiect de interese și confruntări internaționale majore, de investiții colosale, ce să mai — de politică de prim rang! Or, PSD, partidul care pretinde că are guvernarea, nu are ministerul cheie al ofertei internaționale! Prin asta se confimă un fapt clar — statutul de colonie. Și nu numai prin asta.

Ministerul Energiei are o mare problemă — NuclearElectrica. O instituție peste care PSD a numit un tânăr, un puști, de fapt, cu trecut dubios, fost angajat al Chevron, și unde cărțile le fac americanii care controlează Fondul Proprietatea. Ori, mereu bolnavul ex-ministru ALDE Toma Petcu nu s-a amestecat acolo, e de presupus că nici distinsul profesor Anton Anton nu va face vreun gest, ci se va concentra pe zona pe care o cunoaște cel mai bine (el și fostul său coleg de Institut, Călin Tăricenu), și anume hidrocentralele, a căror mentenanță a îmbogățit câteva firme apropiate liderului liberal.

Dar, trecând peste aceste detalii, un fapt este clar — PSD nu guvernează peste principalul domeniu strategic, energia!

Ca membri UE și NATO am remarcat de mult că libertatea diplomatică se rezumă la a spune DA la vest — și NU la est. De aceea un Minister al Afacerilor Externe care să redobândească o anume independență a deciziei, a politicii externe, era imperios necesară.

Mai ales pentru PSD, care este martelat de „parteneri” euro și atlantici, cei care susțin pe față demersurile “statului paralel”, adică a mecanismului care se ocupă de discreditarea și chiar distrugerea liderilor PSD.

Dar, PSD a lăsat și diplomația din mână, ba chiar în mâna unui personaj care a condus serviciile externe la propunerea lui Traian Băsescu! De exemplu, aș pune o întrebare cheie — a rezolvat ceva Meleșcanu în privința fraudei reclamate după alegerile din 2009, de la ambasadele din Occident, mai ales de la Paris? Nu? Eu unul nici nu mă așteptam, dar PSD se aștepta, probabil, de aceea l-au și numit la MAE pe Meleșcanu!

Bref, PSD nu guvernează nici relațiile internaționale, mai mult, au acceptat prezența acolo a unui personaj cel puțin demn de luat la întrebări, dacă nu cumva chiar trecut pe linie septică.

Ministerul de Interne — de o importanță covârșitoare în ecuația internă, acest domeniu a fost lăsat pe mâna fermecătoarei (la propriu, iertată-mi fie elogiul) Carmen Dan… din păcate o persoană care nu se poate impune în fața complicatului sistem polițienesc. Carmen Dan este făcută praf de liderul sindical al MAI, Dumitru Coarnă — și asta nu o singură dată, ci la fiecare apariție a abilului polițist. Dacă nu prin cuvinte, atunci prin schimele disprețuitoare, mai evidente decât orice, atunci când vine vorba de Carmen Dan.

Carmen Dan nu a fost în stare să elucideze misterul microfonului din propria locuință, fapt care arată impotența informativă a PSD în poliție. Cu alte cuvinte, prin Carmen Dan PSD nu guvernează poliția, ci numește diverse pile în calitate de funcționari inutili, numiți prefecți.

În fine, Ministerul Justiției, care a căpătat o importanță maximă în războiul cu “Statul paralel”, este condus de fascinantul orator Tudorel Toader, susținut de ALDE. Practic, ministerul care ar trebui să asigure liniștea Cabinetului, prin excluderea imixtiunii “statului paralel” din actul guvernării, este condus de un ministru care a demonstrat că face NUMAI ce consideră el, fără legătură cu ideile și solicitările PSD, ba uneori nu face nici măcar ceea ce a zis. Că are sau nu dreptate să procedeze așa, discutăm altădată, deocamdată să consemnăm că PSD nu guvernează nici Ministerul Justiției.

Hai să spunem, în finalul listei, că PSD guvernează Agricultura. Da, Petre Daea e de meserie, e un pesedist serios… dar Agricultura?! Păi în momentul de față paradigma agriculturii românești se întinde între „Dumnezeu a dat vreme bună” și rețeaua MegaImage, care domină desfacerea agro-alimentară! Și atunci, ce guvernează Daea și PSD?

Cam atît despre ministerele cheie; prin prima gestionării acestora, PSD guvernează în proporție de… să fim generoși, să spunem 10%?… Ah, sigur, cineva ar putea să-mi spună că mă înșel, că  PSD guvernează două ministere cheie — Munca și Apărarea! Din păcate astea nu sunt ministere, ci pietre de moară!

Munca este ministerul promisiunilor imens de greu de onorat și al bătăliei cu vocalii și tupeiștii lideri sindicali, deci un minister al chestuielilor enorme și al nemulțumirilor sociale (nici nu știu ce se făcea PSD fără un reprezenant cu spontaneitatea, tupeul, abilitatea și charisma Oanei Vasilescu!). Apărarea este piatra de moară a cheltuielilor IMPUSE prin parteneriatul strategic, este ministerul Tributului. Mare fericire pentru PSD!

În rest, ministerele sunt pur și simplu obligații față de liderii județeni, în frunte cu marele Minister al Dezvoltării Regionale. Toate ministerele au mai întâi obligația respectării politicii impuse de șeful de la județ, de organizație, nu reflectă, prioritar, un program de guvernare! PSD nu guvernează pin miniștrii săi, ci liderii județeni fac politici de interes local.

Pe scurt, despre asta e vorba — guvernarea PSD e o vorbă goală, PSD nu guvernează mai nimic. Sigur, se câștigă din asta la diverse nivele, sigur există niște comunicatori care povestesc frumos — iar PSD, per ansamblu, se descurcă mai  bine ca rivalii politici, dar nu guvernează, doar se descurcă! Așa cum îi stă în normalitate celui mai mare partid… al unei colonii.

Read more: https://ro.sputnik.md/columnists/20180128/16953568/psd-nuguverneaza.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dictatura PNL împotriva României: Cercetător gradul I și membru corespondent al Academiei de Științe Agricole, om de știință cu recunoaștere internațională, a fost îndepărtat de la conducerea Băncii de Gene fiind inlocuit cu un incompetent
Două manipulări grosolane au scos lumea în stradă. Autorii lor sînt Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi! Comisia de la Veneţia recomandă un prag şi mai înalt pentru incriminarea „abuzului în serviciu”
Preot român din America, atac dur la Iohannis: Trebuie suspendat! Faptul că împiedică parlamentul sa legifereze prin folosirea de agenți străini, tot acest lobby extern pe care îl face nu încalcă suveranitatea poporului român și Constituția?
UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania... Sute de mii de firme falimentate si inchise... Sute de mii de familii distruse... Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare... S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade... S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”
DIICOT SECRETIZEAZĂ NUMELE PROCURORULUI CARE A CLASAT, FĂRĂ SĂ CERCETEZE, DOSARUL GENERALILOR SRI, M.A.I. ȘI AL FRATELUI ȘEFULUI SIE, RECUNOSCUȚI DE MINORELE ABUZATE SEXUAL LA ”SHANGHAI”!
Guvernatorul Texasului: Casatoria a fost definita de Dumnezeu, nici un om nu o poate schimba
Istoricul Ioan Scurtu: Brucan l-a pus pe Șora ministru al Învățământului in 90. Brucan, fost secretar general de redacție la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru
Peste 61.000 de români CER "Opriți Jaful. Vreau să las moștenire copiilor mei această țară!". NATIONALIZAREA RESURSELOR, OPRIREA CONCESIONĂRILOR PE NIMIC ȘI INTERZICEREA VÂNZĂRII TERENURILOR LA STRĂINI - e cea mai semnată Petiție de pe PetițieOnline.net.
Ne vindem pământurile, lemnul din păduri, zăcămintele naturale și forța de muncă. Iar până nu demult, ne-am vândut și copiii. Din orfelinate și din pragul casei. RELUÃM ADOPȚIILE INTERNAȚIONALE? Un deputat USR propune asta, într-un proiect de lege. România a exportat 30.000 de copii, „cu un profit de un miliard de dolari pentru oficialități și intermediarii care au înlesnit adopțiile” Depopularea Romaniei continua
TOP 10 minciuni ale comunistului Mihai Sora
Atâtea nereguli în cazul "adoptiei". Cum a premeditat procurorul Pițurcă ridicarea fetiței de 8 ani
De la desantul kominterniștilor nu am mai văzut așa ceva
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro