O noua TAXĂ te arde la buzunar din 2016! Impozitul de sub apartament, în plic

Distribuie!by Consiliile locale vor aduna, de anul viitor, o sumă frumuşică dintr-un nou impozit: pe terenul de sub case. Aşa reiese din Codul fiscal, care va fi aplicat din ianuarie. loading... O sumă cuprinsă între 10 şi 26 de lei pe an vor plăti în plus de anul viitor cei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Consiliile locale vor aduna, de anul viitor, o sumă frumuşică dintr-un nou impozit: pe terenul de sub case. Aşa reiese din Codul fiscal, care va fi aplicat din ianuarie.

loading...

impozit


O sumă cuprinsă între 10 şi 26 de lei pe an vor plăti în plus de anul viitor cei care deţin un apartament cu două camere (50 de metri pătraţi), într-o zonă semicentrală a Bucureştiului (Militari, Titan, Drumul Taberei, Tineretului etc.), într-un bloc cu mai mult de patru etaje. Valoarea aceasta se calculează în funcţie de cota indiviză a locuinţei (de 10-15 metri pătraţi) din terenul pe care se află blocul şi de zonă.

Un impozit similar vor plăti toţi proprietarii locuinţelor din România, în funcţie de suprafaţa locuinţei şi de coeficientul de localitate (Bucureştiul are categoria zero, iar municipiile categoria 1). „În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc, nu şi cel de lângă, care aparţine primăriei. La apartamentele noi diferă de la caz la caz. Sunt situaţii în care proprietatea spaţiilor comune rămâne la dezvoltator, care administrează noul cartier, şi situaţii în care rămâne în proprietatea locatarilor”, ne-a precizat Emilian Duca, General Manager al firmei de consultanţă fiscală Tax & Business Solutions.


De asemenea, acest impozit va fi achitat şi pentru vile, fiind calculat pentru amprenta la sol. De exemplu, dacă o casă are o suprafaţă construită de 120 de metri pătraţi şi două etaje, plus o mansardă, poate să acopere 50-60 de metri pătraţi de teren. „La calcularea acestuia este mai importantă suprafaţa locuinţei decât numărul de camere”, a mai spus Duca.

Sumele pe care ar urma să le plătească proprietarii de locuinţe, ar putea fi mult mai mari, având în vedere că impozitele pot fi majorate cu până la 50% de consiliile locale.


În plus, de anul viitor, impozitul pe casa în sine poate creşte, deoarece cota va fi de 0,08-0,2%, faţă de cel mult 0,1% în prezent. Astfel, pentru un apartament cu două camere din aria semicentrală a Capitalei se achită în prezent 112 lei, iar anul viitor 96-240 de lei, anual.

„Noul impozit va fi adăugat la impozitul pe proprietate, fiind o scutire, până acum. Au mai găsit o portiţă să majoreze impozitele. Aceasta este o politică agreată cu FMI: să se majoreze impozitele pe proprietate şi să scadă cele pe consum”, Emilian Duca, General Manager, Tax & Business Solutions.

O locuinţă medie din România avea un numărul de 2,7 camere şi 47,2 metri pătraţi, la sfârşitul anului trecut, arată datele Institutului de Statistică.

Pentru noul impozit, proprietarii vor primi, de la consiliile locale, încă o decizie de impunere, odată cu impozitul pe proprietate, cele două fiind virate în conturi diferite, informeaza jurnalul.ro.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

30 de ambasade la Bucureşti condamnă România de discriminare față de comunitatea LGBTI
TIMMERMANS FACE PE VATAFUL IN COLONIA ROMANIA – Vicepresedintele CE Frans Timmermans a descins la Bucuresti sa ne dea lectii pe Justitie, facand pe ingrijoratul. Lumeajustitiei.ro reaminteste cum ne-a raspuns Timmermans cand i-am sesizat abuzurile SRI-DNA in Justitie, in sensul ca excede atributiilor MCV monitorizarea activitatii serviciilor. La asemenea raspuns, ii adresam o intrebare: "Daca Romania da Olandei Portul Constanta veti incepe sa vedeti abuzurile si coruptia din Justitia romana?"
Roger Stone, Un fost consilier al lui Trump a fost otrăvit cu Poloniu
INCENDIAR: Fostul șef SRI, Costin Georgescu, le dezvăluie românilor planul de rupere a Transilvaniei de România
Jurnalistul Radu Tudor a insinuat că patriotismul și suveranismul sunt vulnerabilități pentru securitatea națională, iar Klaus Iohannis i-a răspuns că lucrează „la aceste chestiuni”
Imagini apocaliptice din Făgăraş. Cel mai înalt lanţ muntos din România a căzut pradă tăietorilor de lemn
MARELE MITING de partid și de stat este organizat ca și cele din Coreea de Nord și China. Mitingul cel mai bine organizat din Istoria României se desfășoară după modelele vietnameze şi nord-coreene cu 300.000 de oameni seară de seară în 69 de oraşe
LOVITURĂ pentru Clotilde Armand: Ministerul Transporturilor trimite Corpul de Control la CNAIR
Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! „În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume”
Următoarea mișcare a Rusiei
Dr. Vasile Astărăstoae despre coronavirus: Isteria este creată de inexistența unui vaccin, ca și cum vaccinarea ar fi panaceu universal
Adrian Năstase, AUDIAT în Dosarul Rompetrol!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro