O NOUĂ GAFĂ MARCA IOHANNIS: S-a așezat la Masa Tăcerii lui Brâncuși ÎNCĂLCÂND legea

Distribuie!by “Președintele Klaus Iohannis aflat vineri în vizită la Târgu Jiu s-a așezat pe una din lucrările lui Constantin Brâncuși. Un incident asemănător a avut loc acum câțiva ani, iar atunci autoritățile au precizat că este interzisă interzisă așezarea cu picioarele pe operele brâncușiene, iar un asemenea gest este amendabil […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele Klaus Iohannis aflat vineri în vizită la Târgu Jiu s-a așezat pe una din lucrările lui Constantin Brâncuși. Un incident asemănător a avut loc acum câțiva ani, iar atunci autoritățile au precizat că este interzisă interzisă așezarea cu picioarele pe operele brâncușiene, iar un asemenea gest este amendabil de Poliția Locală.

loading...

Gafa președintelui a avut loc sub privirile primarului Cârciumaru (PSD) și a politiștilor locali.


La Masa Tăcerii, şeful statului s-a fotografiat în timp ce stătea pe unul dintre scaune, deşi la câţiva metri de operă era afişat mesajul: ”Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

iohanis-carciumaru

Poliţiştii locali susţin însă că doar persoanele care se urcă pe opere, cu picioarele, pot fi amendate.


”În Parcul Central sunt amplasate plăcuţe care interzic urcatul cu picioarele pe operele de artă. Nu a avut loc nicio contravenţie în cazul de faţă”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au precizat că există şi o hotărâre de Consiliu Local care prevede situaţiile în care pot fi aplicate sancţiuni.

”Cea mai bună explicaţie poate fi dată de Poliţia Locală, care are hotărârea de Consiliu Local privind operele lui Constantin Brâncuşi, pe care le are în pază. Poliţia Locală este în măsură să catalogheze acest gest”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Jurnaliştii i-au cerut explicaţii preşedintelui Klaus Iohannis pentru acest gest, însă șeful statului a refuzat să facă declaraţii.

Poliția locală a aplicat sancțiuni în trecut unor turiști care au încălcat regulile. Tocmai pentru a îi informa, am pus o plăcuță destul de mare lângă operă, sunt indicatoare care arată că nu este voie să stăm pe scaune sau pe Masă, spunea un oficial acum câțiva ani.

OCT 2013:

tineri-masa-tacerii-cu-picioarele-3

Adina Andrițoiu, directoarea Centrului „Constantin Brâncuși”, a declarat că este strict interzisă așezarea cu picioarele pe operele brâncușiene. „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Este strict interzis ca oricine să pună picioarele pe scaunele sau pe Masa Tăcerii. Poliția locală a aplicat sancțiuni în trecut unor turiști care au încălcat regulile. Tocmai pentru a îi informa, am pus o plăcuță destul de mare lângă operă, sunt indicatoare care arată că nu este voie să stăm pe scaune sau pe Masă. Am decis, alături de domnul primar, să începem un proces de educare în școlile din municipiu. În colaborare cu ISJ Gorj, vom identifica profesorii care să le poată vorbi elevilor, la ora de dirigenție, despre importanța operelor brâncușiene. Vor veni la noi la Centru și le vom da materiale informative, trebuie ca elevii să înțeleagă importanța operelor lui Constantin Brâncuși, ce înseamnă protejarea și întreținerea lor, ce beneficii pot aduce pe termen lung pentru turismul gorjean. Trebuie ca tineretul să fie conștient de importanța acestor magnifice opere!”, a declarat Adina Andrițoiu. (10 Oct, 2013, SURSA: Gorj Domino)”[1]

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/o-noua-gafa-marca-iohannis-s-a-asezat-la-masa-tacerii-lui-brancusi-incalcand-legea/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Exemplu dupa Islanda ? Miting pentru demiterea guvernatorului Isărescu, în fața BNR, luni seară
Teroristul ISIS care a decapitat-o pe Rehana a ajuns în Europa/ A fost fotografiat intrând în Ungaria
Pentru că s-a declarat primul secui din Argeș, Lucian Mândruță a devenit idolul separatiștilor maghiari care acționează pentru ruperea Transilvaniei de România și alipirea ei la Ungaria.
Cum ne spioneaza serviciile secrete prin aplicatiile smartphone-urilor
ULTIMA ORĂ! CURTEA CONSTITUȚIONALĂ L-A DEMIS DIN FUNCȚIE PE IGOR DODON!
NE VOR IMPUSCA LEGAL: Politistii si jandarmii nu vor mai raspunde in fata legii cand vor trage in oameni
Scenariu al ruperii României pe fondul atacurilor informativ-operative: Moldova la rusi, Transilvania la unguri si Muntenia la americani
Norvegia. Homosexualii, lesbienele si pedofilii din societatile astea scandinave sunt adevaratul motiv pentru care copiii se fura cu asa inversunare!
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
Seful de campanie al lui Nicusor Dan este pro-Putin. Face vizite „repetate” în Rusia
Statele Unite au atacat armata siriana cu peste 50 de rachete Tomahawk. [FOTO-VIDEO]
SOROS INTERZIS IN ROMANIA – Colonelul Mircea Dogaru, presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, ii cere premierului Grindeanu sa ia masuri dure impotriva ONG-urilor finantate de miliardarul George Soros: „Va solicitam anchetarea activitatii si interzicerea fundatiilor sponsorizate de George Soros si pe teritoriul Romaniei... State ca Israel, Germania, Albania solicita luarea de masuri si interzicerea fundatiilor Soros, in timp ce Ungaria a trecut deja la masuri hotarate”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro