O mare parte din averea lui Patriciu a dispărut misterios, se mira și familia! Și-o fi schimbat identitatea și și-a trecut averea pe alt nume?

Distribuie!by Cel mai cunoscut liberal și cel mai bogat român la un moment dat a investit mult în imobiliare, foarte mult în Europa și Marea Britanie. loading... În anul 2009, Dinu Patriciu era acţionarul majoritar al fondului de investiţii Deusche Land, cu un portofoliu alcătuit din spaţii comerciale, de birouri […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel mai cunoscut liberal și cel mai bogat român la un moment dat a investit mult în imobiliare, foarte mult în Europa și Marea Britanie.

loading...

În anul 2009, Dinu Patriciu era acţionarul majoritar al fondului de investiţii Deusche Land, cu un portofoliu alcătuit din spaţii comerciale, de birouri dar şi hoteluri din Germania. „Perla coroanei” era clădirea principală, ridicată în 1892, în care func ţionează hotelul Europäischer Hof din renumita staţiune Baden-Baden.


Întregul imobil este declarat monument istoric, iar hotelul cu 128 de camere era cotat la 5 stele, la data achiziționării de către Patriciu.

Câțiva ani mai târziu, după vânzarea Rompetrol, miliardarul român declara presei că „firma Dinu Patriciu Global Properties a angajat casa de arhitectura Behnisch pentru a întocmi un plan de renovare și reorganizare a hotelului, care implică îndepărtarea extensiilor adăugate în secolul trecut și înlocuirea lor cu structuri arhitecturale contemporane”.


În 2010, Patriciu povestea că a investit în renovarea hotelului din Baden-Baden suma de 25 de milioane de euro. Lucrările trebuiau finalizate în 2015.

Dinu Patriciu avea, însă, să traverseze o criză financiară profundă începând cu sfârșitul anului 2011, să se îmbolnăvească grav și, în august 2014, să se stingă într-o clinică din Londra.

Nici în ziua de azi, după dispute aprinse în instanțele din România între moș tenitori (soția cu care se afla în divorț și copii), nu se știe ce s-a ales de hotelul de lux din Germania. A fost el vândut, așa cum se vehicula cu puțin timp înainte de moartea sa?

Nici despre celălalt hotel, aflat tot în Germania, în oraşul Stuttgart, nu se știe mare lucru. Imobilul era împărţit în două: o parte cu 211 camere, unde funcţiona hotelul Etap, şi o parte în care au fost construite spaţii de birouri.

Se știe, însă, că și-a lichidat niște afaceri din Germania. În 18 iunie 2014, un fond de investiții din Munchen, Real I.S. Investment, a cumpărat o clădire din centrul Berlinului de la Dinu Patriciu, după cum se publica pe portalul specializat pie-mag.com. Analiștii financiari români s-au exprimat în presa vremii că imobilul ar fi fost vândut cu circa 90 de milioane de euro.

De asemenea, Patriciu a vândut și afaceri pe care le avea în Olanda, Belgia, Cehia.

Continuă însă misterul dispariției unei părți însemnate a averii, așa cum reclamă la instanță și soția defunctului, Dana Patriciu

În anul 2010, Dinu Patriciu mărturisea că e putred de bogat

Un inventar al afacerilor sale a fost făcut chiar de Dinu Patriciu într-un interviu dat jurnaliștilor din trustul Adevărul, pe care îl patrona. Menționăm câteva din lunga listă:

● Trei licenţe, două în Georgia, una în România, pentru explorările din Marea Neagră. Novero – 100 de milioane de euro, la cea mai mică evaluare. Alternative Energy, una dintre ele, are 200 de milioane evaluare şi din ea Patriciu deţine 10%, iar cealaltă este evaluată la 100 de milioane, unde deţine 26%.

● Bani băgați în fondurile de investiții cu proprietari în Germania.

● Trustul de presă Adevărul cu 1.300 de angajați.

● Rețelele de magazine Mic.ro și MiniMax, precum și unitățile de pariuri Bet-Caffe.

● Hoteluri în Germania, inclusiv în stațiunea balneară Baden-Baden. Un alt hotel, abia renovat, se află în Stuttgart.

● 4 avioane ce zboară mai mult în statele CSI – Kiev, Moscova, dar și la Varşovia. Toate 4 fac 85 de milioane de euro.

● două iahturi de lux

● Restaurantul de lux „Heritage” din București

● 525 de milioane de euro investiție directă în imobiliare la Londra.

● Proprietar al complexurilor imobiliare Smart City și Big Center. Pentru Smart City, proiectat pentru zona Băneasa, s-a creat un grup de investitori format din IMMORENT – societate membră a grupului Erste Group, Grupul Rompetrol şi familia Patriciu.

http://evz.ro/dinu-patriciu-baden-hotel.html?v=347635&page=2

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Exploziv! Exclusiv! Bomba! Condrea si Coldea....
RAPORT PE STATUL PARALEL – Jurnalistul Ion Cristoiu dezvaluie concluziile investigatiilor realizate de firma fostului director MI6: “Noi am avut aceasta imagine ca Traian Basescu comanda totul, nu-i asa? Dupa ce citesti documentele, iti dai seama ca in interiorul sistemului erau mai multe state paralele. Este gresit sa spunem ca a fost si este un singur stat. Sunt mai multe state paralele: in SRI sunt mai multe grupari, in Parchet sunt mai multe grupari, in DNA” (Video)
Cum suntem imbecilizați. Școala psihopatică
Țara în care o bătrână de 72 de ani e săltată cu mascații și dusă la DNA, însă prima cucoană a țării nu merge la Parchet fiindcă e "răcită"
PAPA FRANCISC șochează din nou! “Căsătoria între gay reprezintă o parte a modernizării Bisericii”
Gheorghe Piperea indică vinovații pentru „gaura de 10 miliarde de lei din buget" și cere demisii din BNR și Consiliul Fiscal
Cum sa nu il sustina olandezii pe Iohannis ? Ciolos le-a dat 4 miliarde euro fara licitatie ! Documente !
Ambasada ultra-progresistului Guvern Olandez moare de grija lui Kovesi. Ambasada Olandei "va urmări îndeaproape următoarele etape ale procedurii
Ilie Șerbănescu: ”De ce doinește profesorul Isărescu plăsmuirile UE?!”
Realizatorul TV Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE la guvernul Tudose
Depopularea României, un „succes“ guvernamental
Decizie fără precedent luată împotriva Schweighofer! | FSC retrage DEFINITIV certificarea și se disociază de compania austriacă, din cauza defrișărilor ILEGALE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro