O LECȚIE PENTRU ROMÂNI: Noaptea în care fermierii francezi și-au salvat culturile! GALERIE FOTO

Distribuie!by   În vreme ce oficialii din România se lamentează și promit despăgubiri pentru culturile afectate de zăpadă și ger, fermierii francezi au ieșit în câmp și toată noaptea au acționat pentru salvarea livezilor și a viilor. loading... Producătorii din comuna Chablis, din Franța, au aprins mii de torțe pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


În vreme ce oficialii din România se lamentează și promit despăgubiri pentru culturile afectate de zăpadă și ger, fermierii francezi au ieșit în câmp și toată noaptea au acționat pentru salvarea livezilor și a viilor.

loading...

Producătorii din comuna Chablis, din Franța, au aprins mii de torțe pe câmp, pentru a-și proteja butucii de viță de vie de frig.


Metoda folosită de francezi este una meticuloasă, dar eficientă și duce la salvarea producției, fie că vorbim despre pomi, fie că se aplică pentru vița de vie, și se referă la încălzirea aerului din livadă.

Aceasta se poate realiza cu ajutorul unor sobiţe spe­ciale, arzătoare sau pur și simplu un foc în aer liber. Încălzirea se poate executa cu combustibil (reziduuri de petrol, motorină, ţiţei, aflam de la moldovenii de la agrobiznes.md. O sobiţă de mărime mijlocie poate încălzi o suprafaţă de circa 50 de metri pătrați și poate proteja pomii până la temperaturile de -6…-7°C. Cele mai cunoscute sobițe sunt cele de tip Bujorean, denumite antibrumar (inovaţie a prof. Gh. Bujorean de la Insti­tutul agronomic din Timişoara). Sobiţele trebuie aşezate în zigzag. Indiferent de modul cum se realizează, încălzirea aerului determină for­marea curenţilor de convecţie. Aerul cald se ridică până ce întâlneşte un alt strat de aer având aceleaşi temperaturi şi densitate, fiind înlocuit de cel rece din zonele neîncălzite. În acest mod se elimină inversiunile termice de radiaţie.


Pe Facebook au fost publicate mai multe fotografii care arată cum au acționat francezii, cu mențiunea: “În podgoriile din Chablis, noaptea asta, bărbaţi şi femei au luptat cu Mama-Natură…! În speranţa că nu sunt prea afectate…” (sursa Titouan Rimbault Photographe – Auxerre):

 

Sursa:  stiri.botosani.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Acordarea subvenţiilor agricole la timp încep să producă rezultate. Până la Petre Daea, niciun ministru al agriculturii nu a fost preocupat de acest aspect.
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe: Sunt momente istorice, când un popor poate să își scrie istoria, iar acum este unul dintre acestea!
Prințul Philip al Marii Britanii: “Dacă m-aș reîncarna, aș dori să revin pe pământ ca un virus ucigaș care să reducă populația umană”
Românca de 16 ani, violată în timpul unui ritual satanic. Violatorul a fost prins pe aeroport
Procurorii Laurei Kovesi incaseaza umilinte dupa umilinte. Ultima rusine a avut loc la Tribunalul Bihor, in dosarul in care seful Serviciului Arme din IPJ Bihor, comisarul sef Gheorghe Sava, a fost trimis in judecata pentru pretinse infractiuni de abuz in serviciu si fals. Tribunalul a dispus achitarea lui Gheorghe Sava pentru toate acuzatiile, pe motiv ca fapta nu exista si ca nu e prevazuta de legea penala sau nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege (Minuta)
Cătălin Avramescu, conferențiar la Facultatea de Științe Politice: "Sunt sluga lui Soros"
SFIDARE NAȚIONALĂ: Nu vom putea și nici nu vrem să sărbătorim 2018
„Este linistea dinaintea FURTUNII. Toata lumea simte tensiunea”
The Guardian "Armata SUA ia în considerare doborârea rachetelor de test lansate de Coreea de Nord (surse)"
PROTESTELE DE STRADA – MISTERELE SE INMULTESC
DEZVĂLUIRI INCENDIARE | Ce nu ne spun Alina Bica – Sebastian Ghiţă și alții despre COLDEA – KOVESI – LASCU
Neurochirurg: teoria incinerării este atât de departe de adevăr încât e tragi-comic faptul că anchetatorii au putut lua în seamă o asemenea ipoteză
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro