O INTREBARE LEGITIMA: CE A CAUTAT RUSINEA POLITICII GERMANE LA COTROCENI ?

Distribuie!by loading...   24 Aprilie 2018. Aflăm dintr-un comunicat oficial că președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit cu onoruri, la Palatul Cotroceni, pe Christian Wulff, fost Președinte al Republicii Federale Germania, aflat în vizită la București. O primire ciudată, neavenită și nici pînă azi explicată, am spune încă o dovadă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

 


24 Aprilie 2018. Aflăm dintr-un comunicat oficial că președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit cu onoruri, la Palatul Cotroceni, pe Christian Wulff, fost Președinte al Republicii Federale Germania, aflat în vizită la București. O primire ciudată, neavenită și nici pînă azi explicată, am spune încă o dovadă că șeful statului român face, de la o vreme, mișcări politice extrem de neuzuale.

Mai aflăm din comunicatul președinției că ”Fostul Președinte al Germaniei a exprimat apreciere față de întreaga activitate a Președintelui României și a accentuat importanta sa contribuție la promovarea unei imagini pozitive a țării noastre la nivel internațional și la consolidarea relațiilor de prietenie cu Germania, care se bazează pe încredere, respect reciproc și oportunități de dezvoltare(…)
Președintele României și fostul Președinte al Germaniei au discutat, totodată, despre marile dosare care vor trebui gestionate de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene din 2019, precum și despre contextul politic european de la acel moment(…)
Fostul înalt oficial german a apreciat că, prin profilul său puternic pro-european, România are vocația și legitimitatea de a contribui la consolidarea Uniunii Europene, în special datorită implicării și viziunii Președintelui Klaus Iohannis. Fostul Președinte Christian Wulff a evidențiat că, în aceste condiții, are speranța că Președinția României a Consiliului UE va conferi vitalitate proiectului european și că va reprezenta un veritabil impuls de dezvoltare”.


Cam asta e tot ce ni se transmite oficial.
Prea puțin, din nefericire.

Prima întrebare ar fi care a fost scopul venirii lui Wulff în România, acesta nefiind menționat pe nicăieri. Am aflat doar că a făcut, pur și simplu, o vizită în București.
Ca persoană privată?
Atunci ce a căutat la Cotroceni, primit cu toată pompa?


Ca oficial german?

Păi ce calitate ar putea avea un personaj care nu mai e președinte și nici politician al țării sale de șase ani buni?

Ca reper moral?
Hm.
Reamintim că Wulff a demisionat din funcție cu mare scandal, după ce presa din țara sa a relatat că era corupt pînă în măduva oaselor: a făcut bani murdari, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor. Amenințările formulate de Wulff personal asupra jurnaliștilor care făceau dezvăluiri despre ilegalitățile sale au dus la apariția unui nou verb în limba germană, ”wulffen” cu sensul de a vorbi încercînd să ascunzi adevărul.

Se poate mai rău de atît?

Deși s-a opus din răsputeri cererii de demisie, inclusiv după ce Parchetul din Hanovra ceruse ridicarea imunității sale prezidențiale, Wulff a trebuit să cedeze, finalmente.
Trimis în judecată, a fost achitat după cîțiva ani, impresia generală fiind că Germania nu a vrut, de fapt, să riște, prin condamnarea sa, o pată încă mai uriașă pe obraz, Wulff – pupilul lui Merkel – fiind primul șef de stat german judecat, după succesorul lui Hitler, amiralul Karl Donitz, care ar fi putut ajunge după gratii.
Recent, Wulff a mai aplicat o palmă țării sale, acceptînd să fie reprezentantul unei companii turcești de confecții, Yargici, ceea ce i-a adus o serie întreagă de noi critici ale presei, dar mai ales ale clasei politice: “De regulă, foștii președinții federali ocupă posturi onorifice, nu devin reprezentanți autorizați ai companiilor de modă”, a declarat liderul partidului SPD, Ralf Stegner. O altă discuție în vogă e dacă Wulff ar mai merita să primească salariu de fost președinte, de cca.236.000 de euro anual, un partid german anunțînd chiar că va propune modificarea legii care reglementează asta.

În ce calitate o fi discutat rușinea politicii germane cu președintele Iohannis despre ”marile dosare care vor trebui gestionate de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene din 2019” și ”despre contextul politic european de la acel moment”?

În cea de fost președinte demisionar sau în cea de specialist în fashion oriental?

 

(Bogdan Tiberiu IACOB)

O intrebare legitima: ce a cautat rusinea politicii germane la Cotroceni?

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Fostul parlamentar Gelu Vișan susține că șeful Poliției Române a fost schimbat pentru că se pregătește o lovitură de stat pentru a se crea un „Maidan românesc”: Se urmărește dezmembrarea României
Cum se falimentează o fabrică de către imperialiști: Nemții lichidează o fabrică din România, după ce au refuzat s-o vândă românilor
REȚEAUA PRO HOMOSEXUALI DIN ROMÂNIA FINANȚATĂ DE SOROS: Aspen-OMV-Raiffeisen-UniCredit-unchiul Ministrului Sănătății/ LISTA ONG URILOR FINANȚATE DE SOROS CARE SUSȚIN CĂSĂTORIILE GAY
Un calendar obscen, care insultă Biserica Ortodoxă, a fost realizat de homosexuali
ADEVĂRATA BOMBĂ ÎN SCANDALUL BLACK CUBE
LOVITURĂ pentru Hipsteri: Doar 37,9% din locașurile de cult construite în România după 1989 aparțin Bisericii Ortodoxe
Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
Supermarketurile străine nu vor mai fi obligate să cumpere peste 51% din mărfurile alimentare din România | adio producătorilor autohtoni
Tăriceanu a pierdut în instanță
Un senator PMP vrea să interzică discuţiile despre gen din şcoli. Părinți de copii transgender și ong-uri din România cer predarea materiei in școli
Lumea a ajuns o turmă lașă, terorizată de frica legilor date de niște criminali masoni ca pe vremea holocaustului. În privința decăderii din drepturile părintești pentru refuzul vaccinării.
Bârlădeanu: Ceaușescu s-a opus colectivizarii pe care o dorea Dej, de asta si-a atras antipatia acestuia
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro