O fetiță a murit la spital din cauza doctorilor- Dr. Craiu: noi am tratat-o normal nu ne putem explica ce s-a întâmplat

Distribuie!by Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să verifice modul în care s-a acordat asistenţă medicală în cazul unei copil de patru ani decedat duminică la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Capitală, potrivit Jurnalului TVR. După ce a fost consultată de medici din trei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să verifice modul în care s-a acordat asistenţă medicală în cazul unei copil de patru ani decedat duminică la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Capitală, potrivit Jurnalului TVR. După ce a fost consultată de medici din trei spitale, fetiţa a decedat, aparent fără să sufere de nici o boală gravă.

loading...

Micuţa Ioana a fost diagnosticată iniţial cu otită şi rinită la Spitalul Grigore Alexandrescu, miercurea trecută, şi primea tratament medicamentos pentru aceste afecţiuni. Părinţii au revenit la spital sâmbătă dimineaţă, pentru că fetiţa avea încă febră.


Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, a declarat pentru TVR Info că „medicul de gardă a observat că otita era într-o evoluţie favorabilă (se vindeca – n.red), fetiţa aflându-se sub tratament deja de câteva zile. Medicul a observat şi o amigdalită pultacee, diagnostic care necesita o trimitere către (Spitalul de Boli Infecţioase) Matei Balş”, întrucât aceasta este o boală infecţioasă.

Din declaraţiile părinţilor, medicii de la Spitalul Matei Balş au refuzat să interneze copilul. Tatăl spune că doctoriţa care a consultat-o a spus că fetiţa trebuie internată, dar că nu sunt locuri în spital. „Doamna doctor s-a uitat la copil şi a spus că trebuie internată. A sunat la o altă doamnă doctor şi a spus că nu sunt locuri, sunt doi pe pat…


Aşa că, de la Matei Balş, părinţii au fost trimişi la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din cartierul Tei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Matei Balş a declarat deocamdată că se derulează o anchetă internă în acest caz.

La aproape 24 de ore de la internare, fetiţa a murit la Institutul „Alfred Rusescu”, după ce i-a fost administrat un antibiotic şi un antitermic intravenos. Starea ei nu se îmbunătăţise după tratamentul medicamentos. „Eu am plecat acasă sa aduc lucruri că nu aveam nimic cu mine…”, spune tatăl Ioanei. „Fata era bine, era veselă… N-a avut nimic. La 12 noaptea a avut temperatură şi a venit o asistentă şi i-a administrat în branulă o injecţie, nu ştiu ce injecţie, şi copilul a spus «mă doare!». Şi (asistenta a spus) «Cum să te doară dintr-o injecţie din asta? N-are cum să te doară prin branulă...»Şi-n momentul în care a terminat injecţia, copilul s-a înmuiat, a leşinat, i s-a încleştat gura şi… Atunci a fugit asistenta. Soţia a luat-o în braţe, cu încă o doamnă din salon, au urcat patru etaje pe scări, pentru că liftul nu funcţiona, acolo a băgat-o la terapie intensivă şi, după două ore, s-a stins…”, povesteşte tatăl fetiţei.

O reacţie din partea spitalului în care a decedat fetiţa a venit luni dimineaţă. Medicul Mihai Craiu, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu”, a declarat că fetiţa a fost internată cu diagnosticul de amigdalită acută, care sub tratament a evoluat normal. „Alergie la antibiotice nu a făcut, pentru că noi i-am făcut testele de alergie, iar decesul a survenit la câteva ore după administrarea antibioticului”. „Nici semne de meningoencefalită nu avea. Nu ne putem explica evoluţia bolii ei. Aşteptăm raportul Institutului Medico-Legal”, a mai spus medicul Mihai Craiu.

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti să verifice şi să raporteze modul în care s-a acordat asistenţă medicală în cazul fetiţei de patru ani. Şi procurorii din cadrul Tribunalului Bucureşti aşteaptă de la Institutul Medico-Legal rezultatele autopsiei pentru a demara propria anchetă.

Medicii de la IML apreciază că fetiţa a murit în urma unui stop cardio-respirator, dar aşteaptă deocamdată rezultatele tuturor testele necesare.

http://stiri.tvr.ro/un-copil-de-patru-ani-a-murit-dupa-ce-a-fost-plimbat-prin-trei-spitale_15626.html#view

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cine sunt cei 23 de copii care au murit, conform datelor oficiale, din cauza rujeolei. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor precizează că decesele au apărut „la persoane care au fost imunocompromise sau au avut alte co-morbidități”
Important! Nu admiteți stagnarea limfei
Depopularea românilor continuă : Managerul Spitalului Sf. Maria: "Eşti puşcăriabil dacă iei produse de calitate, de aceea luăm numai gunoaie"
Doctor biofizician: „Cu fiecare nou partener sexual, o femeie îşi scade cu 10% şansa de a avea o familie fericită”
Demolând proiectul de lege prin care se dorește vaccinarea obligatorie a românilor, copii și adulți. Iată ce spune un părinte care și-a pierdut un copil din cauza sistemului medical
CUM SĂ SUPRAVIEȚUIEȘTI UNUI INFARCT CÂND EȘTI SINGUR! ESTE FOARTE SIMPLU , DAR MULȚI NU STIU…DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE!
Producatorii confirma declaratia ministrului Agriculturii: Produse expirate din strainatate sunt vandute in Romania
Un tata care si-a vaccinat copilul: LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII POATE CREA SITUAȚII MONSTRUOASE
Ridurile şi pierdera părului din cauza vârstei au fost inversate în cadrul experimentelor pe şoareci. ''Este fără precedent''
Răutatea îmbătrâneşte creierul – Fii bun, îți va fi mai bine
Atenţie: paraziţii te îmbolnăvesc şi îţi fură energia
TOP cele mai TOXICE iaurturi cu fructe: 11 linguri de zahăr, aditivi, E-uri şi nici urmă de fructe. Mizeria care se ascunde în iaurturile din supermarketuri
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro