O companie germană care a primit AJUTOR de stat renunță să mai creeze locurile de muncă promise la Târgu Jiu. Motivul invocat: în zonă sunt salariile prea mari!

Distribuie!by ActiveNews a scris ieri despre firmele cu capital străin care au primit în ultimii ani ajutoare de stat de la Guvernul României, fie că acestea au fost conduse de politicianul Victor Ponta sau de tehnocratul Dacian Cioloș. loading... Aceste companii au câștigat bunăvoința Guvernului și banii noștri promițând că […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

ActiveNews a scris ieri despre firmele cu capital străin care au primit în ultimii ani ajutoare de stat de la Guvernul României, fie că acestea au fost conduse de politicianul Victor Ponta sau de tehnocratul Dacian Cioloș.

loading...

Aceste companii au câștigat bunăvoința Guvernului și banii noștri promițând că vor crea noi locuri de muncă, prin proiectele pe care le-au depus.


Un asemenea caz este cel al nemților de la EKR-Elektrokontakt România, producător de cablaje auto, parte a grupului Nexans.

Aceștia au primit în 2015 un ajutor de stat de aproape 9 milioane de euro (40 de milioane de lei), pentru a realiza o fabrică în Municipiul Târgu Jiu, proiect care ar fi adus, teoretic, peste 800 de locuri de muncă. Interesant este că valoarea proiectului este de 18 milioane de euro, deci statul român ar fi contribuit cu aproape jumătate din valoarea investiției.


Firma germană a renunțat însă la proiect, aceștia invocând faptul că salariile au crescut în zonă. Cu alte cuvinte, salariile oferite de „investitorul” german erau prea mici față de cerințele potențialilor angajați gorjeni.

„Proiectul investițional a fost sistat ca urmare a dificultăților întâmpinate de companie în procesul de recrutare a personalului salariat corespunzător nevoilor procesului tehnologic, precum și din cauza dinamicii cheltuielilor de personal, în mod deosebit în partea de vest a țării. Având în vedere sistarea pro­iectului investițional, utilizarea – în sensul tragerii – ajutorului de stat nu s-a mai realizat”, au transmis oficialii EKR-Elektrokontakt România, în urma unei solicitări a ZF Transilvania legată de stadiul investiției de la Târgu-Jiu.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, afirmă că nu se poate vorbi despre o lipsă a forței de muncă în zonă, dar spune că Municipiul de pe Jiu are un nivel de trai destul de ridicat.

„Nu cunosc motivele pentru care compania EKR-Elektrokontakt a renunțat la investiția din orașul nostru, nu eram viceprimar la acel moment, însă nu cred că putem vorbi de o lipsă a forței de muncă în această zonă.Târgu-Jiu se numără printre primele orașe din țară în ceea ce privește venitul pe cap de locuitor. În zonă se poate trăi încă foarte bine din minerit, iar cei mai mulți dintre localnici își duc traiul de pe urma acestei activități”, a spus pentru ZF Adrian Tudor, viceprimar al municipiului Târgu-Jiu.

Ceea ce nu vor să spună angajatorii de tipul nemților care se plâng de lipsa forței de muncă este că salariile „atractive” pe care le propun, în special în orașele mici, se învârt în jurul „fabuloasei” sume de 800 de lei. În condițiile în care în orașele mici și la țară, oamenii au în general și pământ, imobile sau dispun de o mică fermă de subzistență de unde își produc carne, ouă, lapte sau legume, iar angajarea într-o astfel de fabrică presupune pierderea a cel puțin 10 ore pe zi, nu este de mirare că forța de muncă nu se înghesuie să accepte astfel de oferte. Mai mult, în cazul femeilor, acestea ar fi nevoite să-și lase copiii în grija unei alte persoane, pe care bineînțeles ar trebui s-o plătească. Deci dintr-o „binefacere” de 800 de lei, nu numai că nu și-ar permite să înlocuiască ferma pe care ar părăsi-o, dar oamenii ar fi nevoiți să facă și cheltuieli noi.

Din păcate, în prea multe cazuri, „investitorii” străini se dovedesc a fi doar niște vânători de chilipiruri, investiția rezumându-se salarii mizerabile pentru angajați – de neconceput în altă parte a Europei, precum și plata taxelor locale. Cu ajutor de la stat.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CUTREMUR în Guvern: Ministrul Educaţiei, INFORMATOR. Urmează demiterea (surse)
TRADARE DE TARA! Senatul Romaniei: “SUNTEM DE ACORD CU AUTONOMIA TERITORIALA!”. I
DNA: ENEL isi insela clientii la factura
Dragnea, atac dur asupra multinaţionalelor: Trebuie impus impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit. Au afaceri de miliarde şi profit de 0,8 la mie
Internaționaliştii progresişti din UE se dau de gol. Germania vrea alianță economică cu China împotriva SUA. Germania denunță naționalismul lui Trump și ar putea orienta UE spre Asia
ACUZAŢII : dosare PENALE de ÎNALTĂ TRĂDARE pentru Traian Băsescu, Kovesi şi George Maior
Ne otrăvesc pe toate căile: Poluare cu amoniu pe râul Argeș, ascunsă de Administrația Națională Apele Române
Bogdan Diaconu (PRU) despre Alina Mungiu Pippidi: "Agenta lui Soros se autodenunţă"
AVERTISMENTUL ACADEMIEI ROMANE I-A INFURIAT PE SECURISTI – Zeci de academicieni atrag atentia asupra atacurilor la identitatea, suveranitatea si unitatea tarii: „Actiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate 'corectitudini politice' si actiuni indreptate direct impotriva Statului si Poporului... Sa fim o tara a Europei Unite, dar cu identitate proprie, romaneasca”. Propaganda infiltrata cu agentii noii Securitati s-a napustit asupra academicienilor (Scrisoarea)
RAZBOI NEVAZUT SUA – GERMANIA/UE PE TERITORIUL ROMANIEI?
Alina Petrescu rade pe seama celor 20 de ministri. Au copiat unii de la altii cu aceeasi greseala gramaticala
404 dosare de adopții internaționale dispărute fără urmă dintre anii 1990-1995, nimeni nu a fost tras la răspundere
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro