O companie germană care a primit AJUTOR de stat renunță să mai creeze locurile de muncă promise la Târgu Jiu. Motivul invocat: în zonă sunt salariile prea mari!

Distribuie!by ActiveNews a scris ieri despre firmele cu capital străin care au primit în ultimii ani ajutoare de stat de la Guvernul României, fie că acestea au fost conduse de politicianul Victor Ponta sau de tehnocratul Dacian Cioloș. loading... Aceste companii au câștigat bunăvoința Guvernului și banii noștri promițând că […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

ActiveNews a scris ieri despre firmele cu capital străin care au primit în ultimii ani ajutoare de stat de la Guvernul României, fie că acestea au fost conduse de politicianul Victor Ponta sau de tehnocratul Dacian Cioloș.

loading...

Aceste companii au câștigat bunăvoința Guvernului și banii noștri promițând că vor crea noi locuri de muncă, prin proiectele pe care le-au depus.


Un asemenea caz este cel al nemților de la EKR-Elektrokontakt România, producător de cablaje auto, parte a grupului Nexans.

Aceștia au primit în 2015 un ajutor de stat de aproape 9 milioane de euro (40 de milioane de lei), pentru a realiza o fabrică în Municipiul Târgu Jiu, proiect care ar fi adus, teoretic, peste 800 de locuri de muncă. Interesant este că valoarea proiectului este de 18 milioane de euro, deci statul român ar fi contribuit cu aproape jumătate din valoarea investiției.


Firma germană a renunțat însă la proiect, aceștia invocând faptul că salariile au crescut în zonă. Cu alte cuvinte, salariile oferite de „investitorul” german erau prea mici față de cerințele potențialilor angajați gorjeni.

„Proiectul investițional a fost sistat ca urmare a dificultăților întâmpinate de companie în procesul de recrutare a personalului salariat corespunzător nevoilor procesului tehnologic, precum și din cauza dinamicii cheltuielilor de personal, în mod deosebit în partea de vest a țării. Având în vedere sistarea pro­iectului investițional, utilizarea – în sensul tragerii – ajutorului de stat nu s-a mai realizat”, au transmis oficialii EKR-Elektrokontakt România, în urma unei solicitări a ZF Transilvania legată de stadiul investiției de la Târgu-Jiu.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, afirmă că nu se poate vorbi despre o lipsă a forței de muncă în zonă, dar spune că Municipiul de pe Jiu are un nivel de trai destul de ridicat.

„Nu cunosc motivele pentru care compania EKR-Elektrokontakt a renunțat la investiția din orașul nostru, nu eram viceprimar la acel moment, însă nu cred că putem vorbi de o lipsă a forței de muncă în această zonă.Târgu-Jiu se numără printre primele orașe din țară în ceea ce privește venitul pe cap de locuitor. În zonă se poate trăi încă foarte bine din minerit, iar cei mai mulți dintre localnici își duc traiul de pe urma acestei activități”, a spus pentru ZF Adrian Tudor, viceprimar al municipiului Târgu-Jiu.

Ceea ce nu vor să spună angajatorii de tipul nemților care se plâng de lipsa forței de muncă este că salariile „atractive” pe care le propun, în special în orașele mici, se învârt în jurul „fabuloasei” sume de 800 de lei. În condițiile în care în orașele mici și la țară, oamenii au în general și pământ, imobile sau dispun de o mică fermă de subzistență de unde își produc carne, ouă, lapte sau legume, iar angajarea într-o astfel de fabrică presupune pierderea a cel puțin 10 ore pe zi, nu este de mirare că forța de muncă nu se înghesuie să accepte astfel de oferte. Mai mult, în cazul femeilor, acestea ar fi nevoite să-și lase copiii în grija unei alte persoane, pe care bineînțeles ar trebui s-o plătească. Deci dintr-o „binefacere” de 800 de lei, nu numai că nu și-ar permite să înlocuiască ferma pe care ar părăsi-o, dar oamenii ar fi nevoiți să facă și cheltuieli noi.

Din păcate, în prea multe cazuri, „investitorii” străini se dovedesc a fi doar niște vânători de chilipiruri, investiția rezumându-se salarii mizerabile pentru angajați – de neconceput în altă parte a Europei, precum și plata taxelor locale. Cu ajutor de la stat.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DEMISIE cu SCANDAL LA ADEVĂRUL! Jurnalista Ramona Ursu ACUZĂ | „Ne-am întors la epoca Năstase, mi se cere să scriu mai moale despre Ponta și Ghiță”
Seismic Center anunță un cutremur de peste 7 grade în România. Reacția directorului INFP
Siriana. Coloana a V-a arabă în România şi doamna premier Sevil
Presiuni asupra Facebook pentru a închide grupurile de anti-vaccinişti
KOVESI INTRA LA NEGOCIERI – Comisia LIBE a votat cu 26 la 22 ca Laura Kovesi sa fie desemnata procuror sef european, rezultat insuficient pentru stabilirea persoanei care va ocupa aceasta functie. Verdictul se va da peste cateva saptamani, in urma unei negocieri intre Consiliul UE si Comisia LIBE. Francezul Jean-Francois Bohnert ramane cu prima sansa
Luis Lazarus: Pentru șmecherii care au publicat ieri o hârtie ... prin care familia maternala NU vrea sa o adopte pe Sorina, am o întrebare: Dar pe asta de ce nu ați publicat-o minicinosilor?
Mâna KGB-ului la Colectiv și în Piața Victoriei?
Se razbună natura pe români că permit tăierea pădurilor, inundații, poduri rupte și case luate de apă
Scene şocante: Sex în giratoriul de pe Calea Baciului *VIDEO
Minciuna Cenușiului Grindeanu "Un copil nevaccinat nu-și riscă doar sănătatea lui ci și sănătatea celor din jurul lui". Păi dacă cei din jurul lui sunt vaccinați nu le garantează Statul prin Vaccinuri că sunt IMUNI?
SUMMITUL UE. INCA O CEDARE GROSOLANA DE SUVERANITATE ACCEPTATA DE IOHANNIS. S-a hotarat ca Uniunea Europeana sa-si infiinteze pe teritoriul statelor membre propriile centre de primire si de cazare a refugiatilor si sa-si trimita proprii graniceri
Cazul senatorului Antonie Iorgovan care în urma dezvăluirilor despre masonerie și serviciile secrete românești s-a topit în doi ani de cancer
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro