Numele patriarhilor de la Adam la Noe si mesajul Divin catre omenire

Distribuie!by Geneza , capitolul 5 . Desi la prima vedere pare doar o insiruire cronologica de nume de patriarhi si descendenti ai acestora, Dumnezeu ca intotdeauna ascunde comori nebanuite pentru cei care Il cauta cu inima sincera.  Cercetatorii  care au studiat provenienta si radacinile semantice ale numelor celor 10 patriarhi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Geneza , capitolul 5 . Desi la prima vedere pare doar o insiruire cronologica de nume de patriarhi si descendenti ai acestora, Dumnezeu ca intotdeauna ascunde comori nebanuite pentru cei care Il cauta cu inima sincera.
 Cercetatorii  care au studiat provenienta si radacinile semantice ale numelor celor 10 patriarhi , au avut surpriza sa constate ca aceste nume sunt parte din planul Divin, pe parcursul a 1656 de ani de la facerea lui Adam pana la Potopul din vremea lui Noe.
Exemple:
Numele patriarhului Metusala provine din radacina ”muth” , care inseamna ”moarte”, si radacina ”shalach” care inseamna ”a aduce” sau ”a trimite pentru”
Enosh (Enos) provine din radacina ”anash” care inseamna mortal, muritor,boala incurabila, slabiciune mortala.
Mahalalel provine din radacile ” Mahalal” care inseamna ”binecuvantat, laudat ” si radacina ” El ” care inseamna Dumnezeu. (Mahalalel- Dumnezeu cel binecuvantat, Domnul )
Iared ( Yared) provine din radacina semantica ” yaradh” care inseamna ” se va pogora ”, ”va descinde”.
Adam vine din radacina ”adomah” care inseamna ” om ”
Enoh inseamna ”invatatura” sau ”deschidere, inceput ”
Noah (Noe) vine din radacina ”nacham ” care inseamna ” a aduce usurare”, sau ”odihna”
NR.
Nume patriarhi:
Meaning (eng.)
Ce inseamna (ro)
1
ADAM
Man (mankind)
Omul (omenirea)
2
SETH
appointed
numit
3
ENOSH
mortal
muritor
4
KENAN(CAINAN)
sorrow
intristare,durere
5
MAHALALEL
The Blessed God
Binecuvantatul lui Dumnezeu
6.
IARED (YARED)
shall come down
se va pogora, va descinde
7.
ENOH
 Teaching, commencement
va invata(pe altii),va preda, va incepe
8.
METUSALA
his death shall bring
moartea lui va aduce
9.
LAMEH
the despairing, lamentation
disperati, lamentare, tanguire
10.
NOAH (NOE)
rest,relief
odihna, usurare
Puse intr-o fraza , radacinile lingvistice ale numelor celor 10 patriarhi , in ordine cronologica , au insasi esenta Evangheliei (ce urma sa vina la  mult timp dupa ei !) scrisa in numele lor in maretul plan de salvare al lui Dumnezeu pentru omenire:
Omul (Adam) a fost numit(Seth) muritor(Enos) ,cu durere(Cainan) . Domnul, Binecuvantatul lui Dumnezeu(Mahalaleel) se va pogora (Iared) si ii va invata (Enoh) ca prin moartea Lui va aduce (Metusala) celor disperati,care se tanguiesc(Lameh) odihna(Noe) !
Dupa inca 2350 de ani de la Potop, mesajul divin scris in insasi numele patriarhilor s-a implinit, prin pogorarea lui Hristos in trup omenesc, invatand oamenii si mantuindu-i prin moartea lui pe cruce, platind cu sangele lui pacatele oamenilor, pentru ca toti cei care cred in Numele lui sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica. Al doilea Adam , care restaureaza dreptatea si iubirea in mijlocul creeatiei Sale.
Tot Vechiul Testament, toate ritualurile religioase ale evreilor, toate profetiile , toate istorisirile si intamplarile consemnate in Vechiul Testament arata ,unele ca niste umbre preinchipuitoare, altele mult mai direct, pana si prin numele patriarhilor, intr-o singura directie spre ce urma sa vina dupa mii de ani de asteptare chinuitoare pentru omenire : Salvatorul, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu intrupat in om.
Chiar si Numele lui Dumnezeu pe care evreii nu il rosteau fiind sacru , YHWH , are acelasi mesaj divin ascuns in el , despre care puteti citi mai multe aici:
* Adam to Seth …………. 130 ani (Genesis 5:3) *
* Seth to Enos …………. 105 ani (Genesis 5:6) *
* Enos to Cainan ………… 90 ani (Genesis 5:9) *
* Cainan to Mahalaleel …… 70 ani (Genesis 5:12) *
* Mahalaleel to Jared ……. 65 ani (Genesis 5:15) *
* Jared to Enoch ………… 162 ani (Genesis 5:18) *
* Enoch to Methuselah ……. 65 ani (Genesis 5:21) *
* Methuselah to Lamech …… 187 ani (Genesis 5:25) *
* Lamech to Noah ………… 182 ani (Genesis 5:28-29) *
* Noah to the Flood ……… 600 ani (Genesis 7:6) *
———————————————————————-
                                           1656 ani de la Adam la Potop

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mama proștilor este veșnic gravidă: Poliția amprentează crucile anti-moschee
#COLECTIV – Noaptea când adevărul s-a făcut scrum, împreună cu viaţa a 64 de oameni. ÎN CULISELE AFACERII – ANALIZĂ
Dumnezeu si-a indeplinit promisiunea fata de Avraam Isaac si Iacov, Israelul modern și profeția biblică, Pedeapsa lui Israel este aproape "Psalm 83" !!
Moschee la București, da, Biserică la Istanbul, nu
SRI nu se mai ferește! Jurnalist de la Realitatea, numit consilier de comunicare al lui Eduard Hellvig
Sorin Ovidiu Vântu, DEZVĂLUIRI-BOMBĂ despre planul SRI-DNA | Se încearcă eliminarea oamenilor de afaceri români! Vezi care este scopul acțiunii de amploare!
Lucruri nespuse: Copiii sunt karma părinților
Satan este si el un transsexual, de aceea sectele sataniste promoveaza LGBT
Propunerea lui Ion Tiriac: Fiecare roman sa renunte la 50 de euro din salariu ca sa-i primim pe imigranti
De ce PRESA ROMANA nu sufla nici o vorba despre DEZASTRUL din Canada de acum cateva zile? Un baraj de decantare asemeni celui de la Rosia Montana a cedat. VIDEO
ALO ANTENA 3 ? UNDE SUNT BANII DONATI? Ombladon, despre barmanul mort, ai cărui părinţi nu au bani de înmormântare. "Unde sunt banii donaţi?" Somam Antena 3: Dati BANII la Victime la Morti si la Raniti in Mod Egal.
O țara condusa de criminali masoni. Peter Singer, susținător al uciderii copiilor după naștere și al relațiilor sexuale dintre oameni și animale, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București. Asaltul morților vii asupra culturii și educației românești: Peter Singer decorat de Universitatea București
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro