ALERTĂ! | Pierde România şi ultima resursă strategică a ţării? Controlul apei controlul populaţiei !

Distribuie!by loading... Nu mai este un secret pentru nimeni că una dintre cele mai importante resurse naturale, cu care România a fost binecuvântată, o reprezintă apa minerală. Toate forurile internaţionale admit că apa potabilă va deveni “valuta forte” a următoarelor decenii, urmare a degradării calităţii acesteia şi a mediului în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

apa-minerala

loading...

Nu mai este un secret pentru nimeni că una dintre cele mai importante resurse naturale, cu care România a fost binecuvântată, o reprezintă apa minerală. Toate forurile internaţionale admit că apa potabilă va deveni “valuta forte” a următoarelor decenii, urmare a degradării calităţii acesteia şi a mediului în general, conform stiripesurse.ro Deşi se anunţă o iminentă criză a apei, se pare că României îi lipseşte voinţa politică, sau tehnocrată în cazul nostru, pentru a păstra acest inestimabil tezaur în proprietatea Statului român. După scandalurile iscate la Compania Naţională a Sării, la Cuprumin şi alte entităţi deţinute de Ministerul Economiei, nori negri plutesc peste Societatea Naţională a Apelor Minerale, ultima companie a Statului român responsabilă de gestionarea ultimei resurse strategice aflate în proprietatea sa.

Ca un demers jurnalistic independent, am documentat următoarele situaţii din surse publice, respectiv site-urile Ministerului Economiei şi al SNAM S.A., dovadă că şi transparenţa are rolul ei. E drept că surse diverse ne-au semnalat interesul major al unor puternice firme străine de a controla decizia în cadrul SNAM, prin noul Consiliu de Administraţie, impus în urma unei selecţii „profesioniste”.

Primul semnal de alarmă este o coincidenţă interesantă: noul Consiliu de Administraţie al SNAM S.A. a fost recrutat şi selectat cu ajutorul unui anume expert Vasile Luţai, CEO la Quest Advisors, coleg la Institutul Aspen cu doamna Sorana Rodica Baciu, fost Secretar de stat în Ministerul Economiei şi responsabil de gestionarea activităţii SNAM S.A. Începe să fie interesant, este?

Dar să nu ne pierdem în detalii. Să vedem pe cine a selectat firma specializată, conform Ordonanţei 109, pentru noul Consiliu de Administraţie, în spiritul transparenţei şi eficienţei, care sunt (sau ar trebui să fie) imperativele guvernanţei corporative ale SNAM SA, în baza anunţului de recrutare.

Analizând comunicatul de presă al Ministerului Economiei, am putut afla cine sunt cei cinci administratori neexecutivi desemnaţi de minister: Mircea Dragoş Dascălu, Bogdan Constantin Andronic, Carmen David
Alexandra Cristina Popa, Cătălin Vlăduţ Popescu.

Să fim bine înţeleşi: vorbim despre oamenii care vor gestiona pentru următorii 4 ani destinele celei mai premiate companii româneşti din portofoliul Ministerului Economiei (pentru al cincilea an consecutiv SNAM S.A. se află pe locul 1 în topul firmelor din Bucureşti din punct de vedere al profitului). Adică nu discutăm despre o “gaură neagră” pentru Bugetul de stat, ci despre un relevant contributor la acest Buget.

Să începem cu preşedintele structurii: Dl. Dascălu este cetăţean german, dar locuieşte în Elveţia şi lucrează pentru respectabila Deloitte. Pe ce contracte şi în interesul cui sperăm că au aflat deja instituţiile care monitorizează activitatea SNAM şi nu numai. Din CV-ul Dumnealui (în limba engleză, pentru transparenţă) nu am putut spicui prea multe, dat fiind ca lipsesc unele pagini, însă am înţeles că între 2007 şi 2014 s-a ocupat de facilitarea investiţiilor străine în România, fapt care e posibil să îl fi recomandat pentru acest post, mai cu seamă că mulţi investitori sunt extrem de interesaţi de apa minerală românească, datorită cantităţii şi calităţii resurselor.

Să mergem mai departe, pentru că lucrurile devin şi mai interesante: Alexandra Popa, tot din pură întâmplare (fost) consilier al aceleiaşi doamne Secretar de Stat Sorana Baciu, a fost selectată de acelaşi domn Luţai (coleg la Institutul Aspen cu Doamna Baciu, şefa Doamnei Popa) pentru calitatea de membru în CA. Doamna Popa este economist, specializată finanţe şi marketing, dezvoltându-şi cariera mai cu seamă în domeniul bancar. Ce legătură ar fi între ingineria financiară studiată postuniversitar de Dna. Popa şi ultima resursă strategică şi regenerabilă a României, n-am putea spune. Sau cel puţin sperăm să nu existe. Cert e că tuturor ne e, zilnic, sete, şi de multe ori bem apă minerală. În fond, e şi asta o experienţă relevantă, nu?

Probabil că tot în spiritul transparenţei, şi doamna Carmen David a considerat că este normal ca doar cetăţenii români vorbitori de engleză să poată afla cine gestionează resursele strategice ale ţării. Dumneaei este un alt nou membru al Consiliului de administraţie al SNAM S.A. şi colegă a Dnei. Popa. Cele două nu sunt colege la minister, ci într-un alt Consiliu de administraţie – aţi ghicit, coordonat până la plecarea din Ministerul Economiei tot de dna. Sorana Baciu – şi anume BTT S.A. Nu avem încă multe detalii despre selecţia celor două şi în cealaltă companie de Stat, însă avem convingerea că totul este o pură coincidenţă, iar profesionalismul a fost unicul criteriu. Şi ce profesionalism! Din CV-ul în limba engleză al doamnei David am reţinut atât pasiunea pentru fotografie, cât şi licenţa în Drept obţinută imediat după 1990 la o universitate particulară. Nu sunt de neglijat nici avantajele competitive precum etica, loialitatea, comunicarea.

Situaţia devine şi mai interesantă pe măsură ce avansăm cu analiza noastră: în CA-ul SNAM a fost selectat şi domnul Bogdan Andronic, adjunctul structurii de privatizare a ministerului (Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului), doctor în ştiinţe economice la Iaşi. Ce se întâmplă cu doctoratele în ziua de azi vedem cu toţii, însă noi respectăm faptul că CV-ul Domnului Andronic este complet şi este scris în limba română. În cazul domniei sale alt aspect ni se pare foarte interesant a fi analizat de instituţiile specializate ale Statului: vă mai amintiţi de Doamna Alexandra Popa, colega Domnului Andronic atât la Ministerul Economiei (dumneaei consilier al Secretarului de Stat, dumnealui vicepreşedinte DPAPS), cât şi în Consiliul de Administraţie al SNAM? Ei bine, o minimă documentare legală ne indică faptul că două persoane angajate ale autorităţii tutelare a companiei (în cazul nostru Ministerul Economiei) nu pot deţine simultan calitatea de membru al Consiliului de Administraţie, conform OUG 109 din 2011 cu modificările şi completările ulterioare (Articolul 28 prevede, la alineatul 4, următoarele: “În cazul consiliilor de administraţie al căror număr de membri se încadrează în prevederile alin. (1), (deci în cazul SNAM S.A. – n.r) nu poate fi mai mult de un membru din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare ori din cadrul altor autorităţi sau instituţii publice.”). Nu ştim cum să numi, din punct de vedere legal, desemnarea în paralel a celor doi colegi în Consiliul de Administraţie, însă ştim bine că timpul va da răspunsurile cuvenite.

În fine, ultimul pe lista profesioniştilor aleşi de către Minister, este un oarecare Cătălin Popescu, inginer hidrotehnist, cadru universitar, ce pare să combine experienţele privată, academică şi instituţională. Dar să nu ne pripim! Pentru că analizând cele 5 CV-uri, ne-am pus o întrebare: care dintre cele 5 persoane menţionate respectă criteriile impuse de aceeaşi ordonanţă 109 din 2011 la articolele 28, alin. (3) şi 34, alin. (3)? Mai precis, care sunt cei doi membri ai consiliului de administraţie care să aibă studii economice sau juridice şi experienţă în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin 5 ani”, şi care este membrul Comitetului de audit care “este independent şi are competenţă în contabilitate şi/sau audit”, conform OUG 90/2008, art. 47, alin. (1).

La fel ca şi la celălalt aspect de legalitate, probabil că există organe abilitate care analizează această situaţie. Tot ce sperăm noi, jurnaliştii de investigaţii, este să nu fie prea târziu pentru noi şi copiii noştri. Ar fi păcat să cumpărăm de la străini apă scumpă, scoasă din adâncurile României. Vom continua ancheta în curând, pe măsură ce noi informaţii vor fi disponibile.

Nu e vorba de gaze de sist pentru energie! Prin fracturare hidraulica se doreste poluarea apei pentru a ne face si mai dependenti de sistem! Acest text va fi înţeles mai ales de către cei care ştiu deja realitatea dură în care trăim – suntem sclavi exploataţi ai unor nemernici putred de bogaţi şi extrem de puternici şi influenţi, care conduc lumea din umbră prin marionetele lor politice de la nivel naţional, prin mega corporaţii şi prin instituţii de rang mondial şi/sau naţional (UE, NATO, FMI etc). Cine încă n-a înţeles chestia asta să citească şi să se convingă sau să trăiască în ignoranţă crezând că o să-i fie mai bine aşa.


Acum, să revenim la gazele de şist: încep să mă conving din ce în ce mai mult că problema cu gazele de şist în România NU este despre GAZE DE ŞIST, adică nu este despre ENERGIE şi obţinerea de energie din gaze de şist. Cu atât mai puţin despre obţinerea “independenţei energetice” a României aşa cum minte ca un porc nemernic sclavul stăpânilor din umbră – Ponta. Am concluzionat pentru mine deja că Gazele de şist NU sunt despre Gaze de şist! Sunt despre poluarea apei potabile (1) şi scăparea de deşeuri toxice periculoase (2).

Redau câteva pasaje relevante din acest text de pe marturism.ro, apoi un citat din profesorul Florian Colceag  şi o să mai adaug mai jos alte detalii relevante când le mai găsesc pe net:


Nu e despre gazele de şist, nu va inselati FRATI ROMANI !  FRATI CRESTINI, planul este de a otrăvi apa pe toată planeta, ca apoi, rezervele de apă potabilă, să aibă un preţ enorm!  Aici vorbim de lăcomie, dar mai mult de atât, e vorba despre control, pentru că dacă o grupare reuşeşte să polueze toate rezervele de apă potabilă, dar în acelaşi timp se asigură că a “privatizat” în propriul beneficiu ce rămas neotrăvit [toate izvoarele de apă curată ale naţiunilor], şi le are sub control strict prin intermediul ONG-urilor de “protecţia mediului” şi agenţiilor criminale ale ONU, atunci … acea grupare conduce TOT! Or să fie războaie pentru acces la apă dacă le vom permite aşa ceva, iar războaiele acelea vor fi devastatoare. Trebuie să ne opunem cu orice preţ, pentru că aceşti indivizi sunt psihopaţi, nu le pasă dacă ucid milioane de oameni, ba chiar ei îşi doresc asta, ca apoi, cei puţini din noi, cei care supravieţuiesc, să fie mai uşor controlabili, prin implantări de microcipuri sau tatuaje electronice vizibile sau invizibile pe mana dreapta sau pe frunte (microcipurile au ajuns la dimensiunea unui ADN, insesizabile) şi alte nenorociri tehnologice ce deja le-au pregătit!

Cât de curând va începe “războiul pentru apă“ ! În poza din link, bila albastră mai mare, este “toată apa” (oceane, calotele glaciare, gheţari, lacuri şi râuri, apa subterană şi cea din atmosferă). O sfera de cca. 860 mile în diametru. Sfera mai mică este apa dulce din subsol, lacuri, râuri şi mlaştini… Vedeţi aici:  http://www.caseyresearch.com


Iata ce ne zice Parintele Mihai-Andrei Aldea, si o zice foarte bine:  ”Un regim statal care impiedica pe cetateni sa se inarmeze este un regim de ocupatie, care se impotriveste cetatenilor. In istoria lumii, orice regim liber s-a realizat prin inarmarea tuturor cetatenilor. Stefan cel Mare, Constantin cel Mare, Teodosie cel Mare, Iustinian si oricati alti mari imparati sau domnitori de-ai nostri vrem sa dam, TOŢI au inarmat populatia. Nu exista niciun stat liber in istoria lumii in care cetatenii sa nu fi fost inarmati si pregatiti de lupta. Daca o tara vrea sa fie libera, toti cetatenii cu drept de vot trebuie sa poată purta liberi arme. Concluzia corecta o poate trage oricine gandeste sanatos.”

Comisia Europeană pregăteşte de mai mulţi ani, pe uşa din dos, privatizarea resurselor de apă în toată Europa. Numai că, după privatizare, preţul apei a explodat, iar calitatea apei a scăzut. În Portugalia în urma privatizării apei, preţul ei a crescut cu 400% şi continuă să crească cu 6% în fiecare an, iar apa a devenit în unele locuri atât de proastă încât nu mai poate fi băută. Asta i-a speriat pe nemţi care au început să răscumpere acţiunile de la firmele privatizate, pentru ca autorităţile să reia controlul asupra apei, care este un bun public. La Berlin a avut loc în 2011, în urma unei petiţii a cetăţenilor, un referendum pentru desecretizarea contractului de privatizare parţială a companiei BWB, iar în Portugalia au mereu loc ample proteste de stradă. În România nu se aude nimic despre asta, pentru că presa e cenzurată şi aservită, iar guvernanţii ne trădează şi ne vând cu mare drag. Aşa că tot ce putem face este să ne ajutăm noi între noi, să dăm informaţia mai departe şi să participăm la acţiunile civice care se desfăşoară la nivel european.

Vezi detalii în articol: http://dantanasescu.ro/2013/03/18/privatizarea-apei-in-europa-i-a-speriat-pana-si-pe-nemti.html

(descriere documentare: RAZBOIUL APEI !!! De la dependenţa completă, alimentară şi energetică, prin patentarea plantelor şi animalelor şi “privatizarea” reţelor energetice strategice, ale unei naţiuni, până la transformarea în marfă a apei, prin neglijarea intenţionată, vreme de zeci de ani, a infrastructurilor municipale de apă potabilă, am ajuns să fim complet vulnerabili, în faţa celor mai abjecţi reprezentanţi ai acestei rase damnate, cămătarii mondiali, care mai au un singur pas de făcut, până la a ne vinde şi ultimul lucru, din ceea ce Dumnezeu a dăruit tuturor: atmosfera terestră, sub pretextul poluării excesive.)

Dacă vă uitaţi la acest documentar, vedeţi ce au făcut o serie de multinaţionale în SUA după ce au concesionat apa în unele oraşe (asta e doar ultima parte):

(descriere documentare: RAZBOIUL APEI !!! De la dependenţa completă, alimentară şi energetică, prin patentarea plantelor şi animalelor şi “privatizarea” reţelor energetice strategice, ale unei naţiuni, până la transformarea în marfă a apei, prin neglijarea intenţionată, vreme de zeci de ani, a infrastructurilor municipale de apă potabilă, am ajuns să fim complet vulnerabili, în faţa celor mai abjecţi reprezentanţi ai acestei rase damnate, cămătarii mondiali, care mai au un singur pas de făcut, până la a ne vinde şi ultimul lucru, din ceea ce Dumnezeu a dăruit tuturor: atmosfera terestră, sub pretextul poluării excesive.)

Si in documentarul THRIVE de mai jos, la minutul 1h.10min, se arată că unul dintre scopuri, e să deţină controlul asupra resurselor, inclusiv cele de APĂ, pentru a controla populaţia:

Este o REALITATE: în România, un număr covârşitor de oameni trăiesc în condiţii de auto-suficienţă: pot, prin resurse proprii să se hrănească tot anul, să vândă produse pentru a cumpăra altele necesare, au sursă de APĂ în curte, le mai lipseşte doar să aibă şi energie gratis ca să fie complet INDEPENDENŢI de un sistem (guvern)… iar asta explică oarecum şi indiferenţa românilor la ce se întâmplă. Ei, aceasta NU MAI ESTE REALITATEA în multe state din vest! Şi atunci, te intrebi, cât de importantă este APA pentru a menţine aceste sute de mii de gospodării independente? Să ne amintim că din Ianuarie se numără câte vaci/oi, etc are fiecare, ba chiar si mp de solare din curte spre a fi impozitate! Intradevăr, nu prea pot sa controleze cât câştigă un ţăran, câte legături de ceapă şi ridichii a vândut… şi ajungi la aceeaşi concluzie, Agricultura şi Turismul (mai exact agro-turismul) au un potential URIAŞ în România, şi se pot dezvolta prin resurse proprii oamenilor, independente de stat! Ei bine, asta nu se vrea! Oamenii din România sunt mai liberi decât înţelegem noi, comparativ cu SUA, chiar UK. Această libertate poate fi luată în termen de câteva luni, prin explorări după gaze de şist! “Hopa, scuze… tocmai v-am otrăvit apa” ……

Credeţi că apa este un drept uman fundamental? Conform spuseselor lui Peter Brabeck, CEO al companiei Nestlé, apa este un aliment care ar trebui privatizat, nu un drept uman. Peter Brabeck afirmă că, de vreme ce populaţia la nivel global creşte, apa ar trebui să fie o resursă manageriată de către oamenii de afaceri.” Ce nemernic e acest personaj care pozează ca un batranel de treaba care ne vrea binele tuturor şi chiar ajuta 4,5 mil de persoane direct “dependente” de compania lui:


Sursa: http://marturisim.ro/asta-este-adevarul-gazele-de-sist-pregatesc-terenul-pentru-antihrist/ 
De văzut şi asta despre apa îmbuteliată:

Florian Colceag despre gazele de şist 

Atenţie cu gazele de şist – stăm pe o bombă ecologică mai mare decât se crede, miza reală a gazelor de şist – depozitarea în România a deşeurilor radioactive şi industriale toxice (din alte ţări) prin fracturare hidraulică, fapt ce va polua acviferul de adâncime (din care se alimentează şi pânza freatică şi apele supraterane), acvifer care NU SE MAI REFACE!

(Bonus tot de la Florian Colceag: România se află într-un război economic foarte dur; Chevron este un asasin economic care corupe tot ce mişcă pentru a intra şi exploata resurse la costuri minim; NATO este o forţă a răului – face crimă organizată sub haină militară (spus indirect) (emisiunea din 23 oct); hotii mai intai provoacă criza, iar dupa aceea, câştigă enorm din ea (emisiunea din 23 oct); ni se cântă prohodul iar noi trebuie să fim anesteziaţi şi să îi aplaudăm pe cei care ne cântă prohodul; nu se poate sa treci indiferent pe lângă toate relele din jur, să te laşi hipnotizat de televizor sau de telenovele sau de alte prostii (emisiunea din 4 nov)

Ivzoare de la mânăstirea Putna au fost afectate deja de fracturarea hidraulică:

Detalii interesante şi aici:

5 ian 2014: Apă berechet în Dobrogea noastră. Nicolae Pitu, omul care a realizat majoritatea forajelor dobrogene dezleagă misterul Fluviului subteran – în Dobrogea există un important acvifer subteran (apă dulce, bună de băut, utilizabilă în agricultură, irigaţii etc); în sudul Dobrogei exista practic trei acvifere su prapuse; apa subterana e cea mai buna sursa de apa potabila, fiind cantonata intr-un mediu relativ izolat de activitatile umane; în subsolul Dobrogei se află un adevarat tezaur, poate mai valoros decat aurul – Debit enorm de apa din pamant;  Potentialul celor trei acvifere totalizeaza, asa cum precizeaza inginerul Nicolae Pitu, un debit intre 9.000 si 10.000 de litri pe secunda; S-a constatat ca aceasta apa are o vechime de 23.000 de ani; La ora actuala tara noastra are 142 de corpuri de apa subterana, dintre care 123, de mare adancime, contin apa de cea mai buna calitate; Conform datelor UNESCO, oamenii de pe intreaga planeta folosesc doar 0,63% din cantitatea totală a apelor subterane de pe planetă. Terra pastreaza astfel, ca intr-un seif, o adevarata comoara. Pentru generatiile viitoare…

    1. http://inspatelerealitatii.wordpress.com/2013/10/18/suntem-intr-un-punct-critic-in-trecut/ 
    2. http://www.apologeticum.ro/2013/10/otravirea-apelor-subterane-ale-romaniei-motivul-principal-al-exploatarii-gazelor-de-sist/
    3. http://gandeste.org/general/apa-ultima-miza-a-inrobirii-noastre-2/36114


RĂZBOIUL CONTRA POLUĂRII APEI PRIN FRACTURARE HIDRAULICĂ / GAZE DE ŞIST ARE LOC ACUM! Vezi Bârlad, Pungeşti, Moşna şi alte localităţi! Dacă noi stăm total indiferenţi ne va lovi crâncen când nu vom mai avea ce apă să bem!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Florian Anghelescu a fost sinucis! End of the Game!
DIICOT SECRETIZEAZĂ NUMELE PROCURORULUI CARE A CLASAT, FĂRĂ SĂ CERCETEZE, DOSARUL GENERALILOR SRI, M.A.I. ȘI AL FRATELUI ȘEFULUI SIE, RECUNOSCUȚI DE MINORELE ABUZATE SEXUAL LA ”SHANGHAI”!
SE APROPIE RĂZBOIUL? Operațiune militară de AMPLOARE a Rusiei în apropierea României
PNL-UL NU SE MAI OPREȘTE – CURENTUL S-A SCUMPIT DE LA 1 IANUARIE CU 7,5%!
Mihai Eminescu: “Nimeni nu-şi dă seama cum această populaţie flotantă a României, fără legături cu pămîntul şi cu neamul ţării, a putut să devină elementul domnitor în România!”
Despre exercițiul "democratic" al linșajului public- cum a dezinformat doctorul plătit de companiile de vaccinuri în direct la TV
Mai rău decât în nazism și comunism: FACEBOOK VA CENZURA MESAJELE ANTI-VACCINARE DIN GRUPURI SAU DIN FEED-UL UTILIZATORILOR
Dacă nu ar fi fost acest Marcel Lazăr Lehel ...oare ați mai fi zâmbit acum ?
Şeful SRI Hellvig, fost şef al Fundației SOROS filiala Cluj, a ținut un discurs Agresiv pro-Soroşist la Timişoara. Ode închinate ideologului progresist neomarxist Karl Popper mentorul lui George Soros şi al progresismului globalist
Nume de cod: ELSA. Veriga lipsa dintre Dan Barna si serviciile secrete - de unde a aparut pepiniera USR
Ţara fără stâpâni. Oraşul Topliţa dat pe tavă urmaşilor unui grof maghiar, criminal de război, în ciuda sesizărilor istoricilor
Vorbele lui Cristoiu se confirmă: România e Proasta Europei care are bani de dat degeaba. Vizita lui Macron în România: Extinderea contractului între Airbus Helicopters și IAR Brașov și memorandumul pentru rachete
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro