Noi BIRURI pe DIASPORA | A început DUBLA IMPOZITARE! Vezi în ce condiții

Distribuie!by   Dacă lucrezi în străinătate, venitul poate fi impozitat și în România? Din păcate, raspunsul este DA! Vestea bună este că impozitarea în România a veniturilor realizate în străinătate se poate face doar în anumite condiții, scrie europa.eu, citată pe blogul danpopaiasi.ro loading... Dubla impozitare Există riscul ca veniturile dumneavoastră să fie impozitate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Dacă lucrezi în străinătate, venitul poate fi impozitat și în România? Din păcate, raspunsul este DA! Vestea bună este că impozitarea în România a veniturilor realizate în străinătate se poate face doar în anumite condiții, scrie europa.eu, citată pe blogul danpopaiasi.ro

loading...

dubla-impunere

Dubla impozitare

Există riscul ca veniturile dumneavoastră să fie impozitate de două ori în cazul în care două țări au dreptul de a face acest lucru, deoarece:

– locuiți într-o țară din UE, dar lucrați în alta (lucrător transfrontalier);
– sunteți detașat în străinătate pe o perioadă scurtă de timp;
– locuiți și căutați un loc de muncă în străinătate și v-ați transferat prestațiile de șomaj din țara de origine;– vă petreceți anii de pensie într-o țară, dar primiți pensia din altă țară.

În aceste situații, deși vi se aplică întotdeauna normele în materie de impozitare din țara de reședință, este posibil să vi se ceară să plătiți impozite și în cealaltă țară.

Din fericire, majoritatea țărilor au încheiat acorduri privind dubla impozitare, care permit evitarea acestei probleme:

– majoritatea acestor acorduri bilaterale prevăd că impozitele plătite în țara în care lucrați se vor deduce din impozitul datorat în țara de reședință;
– alte acorduri prevăd că veniturile obținute în țara în care lucrați pot fi impozitate doar în acea țară, motiv pentru care veți fi scutit de la plata impozitului în țara de reședință.

Vă atragem atenția asupra faptului că ratele de impozitare în cele două țări vor fi cel mai probabil diferite. Dacă rata de impozitare în țara în care lucrați este mai mare, aceasta este rata finală pe care o veți plăti – chiar și în cazul în care impozitul plătit în țara respectivă se scade din impozitul datorat în țara de reședință, sau în cazul în care țara de reședință vă scutește de orice alte taxe.

Pentru a evita dubla impozitare va trebui probabil să dovediți că sunteți rezident și că ați plătit deja impozitul pe venit. Contactați autoritățile fiscale pentru a afla ce documente trebuie să prezentați.

Informațiile de pe această pagină descriu situațiile cele mai obișnuite prevăzute de acordurile privind dubla impozitare; verificați cu atenție detaliile care se referă la situația dumneavoastră, pentru că ar putea fi diferite.

 


– See more at:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE! Academicianul Eugen Mihaescu despre Legea “Elie Wiesel”: Azi, luptătorii anticomuniști sunt prima țintă a tovarășului Florian. Cine urmează mâine? Mihai Eminescu?
Soroşistul Nicuşor Dan, a fost sponsorizat de … oamenii străzii! National.ro :"Mai bine de un milion de lei a ajuns din străinătate în conturi deschise pe numele unor persoane din categoria 'homeless', adică a unor oameni fără venituri si fără domiciliu"
INMORMANTARE LA DNA – Parchetul lui Kovesi incaseaza achitari pe banda rulanta in dosarele de abuz in serviciu. Ultima lovitura a venit din partea Tribunalului Alba, care a dispus achitarea a 27 de inculpati pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si in baza deciziei CCR care a constatat neconstitutional abuzul in serviciu. Pe langa achitarile pe abuz in serviciu, in acelasi dosar DNA a incasat patru achitari si pentru pretinse infractiuni de spalare de bani (Minuta)
Polonia către SUA: Nu suntem România
Dacă Iohannis a plecat la Washington pe post de slugă, el va avea o surpriză, pentru că nu va întâlni în persoana lui Trump un vătaf, un sultan sau un kaizer.
România – o colonie frumoasă, jefuită de străini
După ce Iliescu şi ai săi ne-au furat pomana porcului,nu ne-au chemat nici la “Pomana Averii Obsteşti” a tuturor
A devenit Kövesi o țintă fiindcă a suflat în borșul prăduitorilor din Israel?
(VIDEO) În drum spre Chișinău, militarii americani s-au oprit la Iași; Cum sunt dotați aceștia
Untold - NEO/NOE/EON NicOlaE - Nicolae , Antihristul român care nu deranjează pe nimeni, nici măcar pe ortodocșii români Partea 1.
Johannis despre explorările pentru gazele de șist: Mi se pare un lucru excepțional de bun
Cine sunt Timmermans și Juncker, cei care dau ordine României.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro