NOI AVEM IMUNITATE – Reactia Comisiei Europene fata de deschiderea dosarului penal impotriva prim-vicepresedintelui CE Frans Timmermans: „Toti oficialii Comisiei Europene, cand isi fac meseria, sunt sub jurisdictia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, iar autoritatile nationale nu au nicio jurisdictie in acest caz”. Totusi, plangerea il vizeaza si pe Procurorul General Augustin Lazar, dar si alti functionari care au lucrat la Raportul MCV falsificat

Distribuie!by Oficialii Uniunii Europene se considera la adapost de orice ancheta penala care i-ar putea viza. Ideea a fost exprimata joi, 21 februarie 2019, de catre purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas (foto), care a comentat dosarul deschis de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in urma plangerii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Oficialii Uniunii Europene se considera la adapost de orice ancheta penala care i-ar putea viza. Ideea a fost exprimata joi, 21 februarie 2019, de catre purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas (foto), care a comentat dosarul deschis de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in urma plangerii depuse de Lumea Justitiei impotriva prim-vicepresedintelui CE Frans Timmermans, a comisarului european pe Justitie Vera Jourova, a sefei reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea, precum si a Procurorului General Augustin Lazar, in legatura cu falsificarea flagranta a Raportului MCV din 13.11.2018 (click aici pentru a citi).

loading...

In conferinta de presa de joi, Schinas a afirmat ca oficialii UE intra sub jurisdictia Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Pe cale de consecinta, autoritatile romane nu au nicio competenta pentru a-i ancheta: „Toti oficialii Comisiei Europene, cand isi fac meseria, sunt sub jurisdictia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, iar autoritatile nationale nu au nicio jurisdictie in acest caz”.


Totusi, precizam ca plangerea depusa de Lumea Justitiei nu ii vizeaza numai pe reprezentantii CE, ci si pe Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar, dar si functionari care au facut parte din echipa de redactare a Raportului MCV falsificat, ce urmeaza a fi identificati, intrucat documentul nu este semnat. Or, acesti functionari, romani si straini, nu intra in categoria celor la care s-a referit purtatorul de cuvant.

Cu toate acestea, a existat si o parte buna in declaratia lui Margaritis Schinas: purtatorul de cuvant a elogiat eforturile depuse pana acum de Romania la presedintia Consiliului Uniunii Europene.


Redam declaratia purtatorului de cuvant (vezi video):

Am inteles din presa ca autoritatile romane au lansat o investigatie penala impotriva mai multor oficiali ai Comisiei, privind actiuni ale acestora intreprinse in calitate oficiala si in exercitiul functiunii. Desigur: nu comentam procedurile judiciare nationale, dar am dori sa le amintim autoritatilor romane ca toti oficialii Comisiei Europene, cand isi fac meseria, sunt sub jurisdictia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, iar autoritatile nationale nu au nicio jurisdictie in acest caz. Toti oficialii europeni sunt de asemenea acoperiti exclusiv de protocolul privind privilegiile si imunitatile, atasat Tratatului Uniunii Europene, [protocol] semnat de toate statele membre, inclusiv de Romania. Dati-mi voie sa va amintesc de asemenea ca ieri (n.r. miercuri) am avut oportunitatea sa ne exprimam o mare ingrijorare legata de statul de drept din Romania, in general. Deci iata: aveti intregul tablou. (…) Nu stim care sunt acuzatiile, pentru ca nu am primit nicio notificare oficiala, ci doar am citit in presa. (…)

La modul general vorbind, nu doresc – in numele Comisiei – sa dramatizez impactul acestui fapt asupra presedintiei pe care o detine Romania. Din contra: doresc sa profit de ocazie ca sa salut munca grozava facuta de autoritatile romane si in special de catre delegatia permanenta a Romaniei la Uniunea Europeana, pe care am vazut-o cum in ultimele saptamani a condus in mod impresionant o serie de acorduri trilaterale cu Consiliul European si Comisia Europeana, demonstrand ca Romania are resursele si capacitatea sa conduca procesul legislativ din Uniunea Europeana.

Sursa: https://www.luju.ro/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

WikiLeaks: SUA și George Soros, promotorii scandalului “Panama Papers” pentru atacarea Rusiei
Dan Tănasă publică documente bombă. Discriminarea în masă a românilor din Harghita și Covasna.
Roşia Montană, în pragul dezastrului! | Proiectul minier al RMGC, blocat de societatea civilă, ar putea fi resuscitat!
Uzina Aro, cu patrimoniu de 1,4 milioane de dolari, vândută la preț de apartament: 150.000 de euro. Mașina ARO exportată în peste 110 țări?
Alba Iulia: Apropiații lui Traian Berbeceanu, eliminați de la Combaterea Masoneriei și Crimei Organizate
VIETASII – Capii serviciilor secrete pot ramane in functii pe viata. Directorii, prim-adjunctii si adjunctii SRI, SIE, STS si SPP sunt singurii sefi de institutii din Romania care nu sunt numiti pe mandate limitate. Din 2018, in Parlament zace un proiect de lege menit sa democratizeze serviciile secrete, care propune ca sefii SRI, SIE, STS si SPP sa fie numiti pe un singur mandat, de 4 ani, fara posibilitatea reinvestirii (Documente)
MÂNA MOSCOVEI. Generalul (r) Aurel Rogojan demonstrează indubitabil implicarea Rusiei în evenimentele din 1989, din România şi Europa de Est. Generalii Iulian Vlad şi Ştefan Guşă au stricat planurile KGB şi GRU
Negociatorii FMI şi BM sunt asemănători comisarilor sovietici
ANRP își bate joc de LEGE și de zeci de mii de ROMÂNI
DEZVĂLUIRI Se joacă tot mai murdar | Black Cube…HexiPharma…Quo Vadis?
SISTEMUL A PUS POTERA PE BARNA – La doua zile dupa ce s-a ordonat anihilarea presedintelui USR Dan Barna in campania electorala, prin propaganda de linsat lideri de partid, DLAF a anuntat ca i-a deschis dosar contracandidatului lui Klaus Iohannis. Coincidenta, procuroarea Mihaela Beschiu de la DNA Alba, care i-a clasat dosarul lui Barna, a renuntat la plecarea din parchetul anticoruptie
Cum au băgat bolivienii restaurantele McDonald’s în faliment
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro