Nicolas Maduro: „Venezuela este în prezent centrul unei agresiuni sistematice, politice și mediatice”

Distribuie!by loading... Conferința de presă internațională a președintelui Nicolas Maduro: Atacurile la adresa Revoluției Bolivariene caută să submineze democrația și pacea în regiune Caracas, 17 mai 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri / Telesur) . Atacurile sistematice politice, mediatice și diplomatice întreprinse de axa Bogota–Madrid–Miami s-au intensificat în ultimele luni împotriva […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

  Conferința de presă internațională a președintelui Nicolas Maduro: Atacurile la adresa Revoluției Bolivariene caută să submineze democrația și pacea […]

loading...

Conferința de presă internațională a președintelui Nicolas Maduro: Atacurile la adresa Revoluției Bolivariene caută să submineze democrația și pacea în regiune


Caracas, 17 mai 2016 (Agenţia Venezueleană de Ştiri / Telesur) . Atacurile sistematice politice, mediatice și diplomatice întreprinse de axa Bogota–Madrid–Miami s-au intensificat în ultimele luni împotriva Revoluţiei Bolivariene, în încercarea de a-l răsturna pe Președintele Republicii, Nicolás Maduro, de a pune capăt realizărilor sociale ale oamenilor și de a da o lovitură în centrul stabilităţii democratice al regiunii, care este Venezuela.

Acest fapt a fost exprimat de către Șeful Statutului în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o marţi în Sala Ayacucho a Palatului Miraflores, situat în Caracas, unde a denunţat în faţa reprezentanţilor presei și mediilor de comunicare naţionale și internaţionale, încăpăţânarea factorilor de dreapta de a submina democraţia din Venezuela. „Venezuela este în prezent centrul unei agresiuni sistematice, politice, mediatice, și de caracter diplomatic, care rupe parametrii obișnuiţi a ceea ce am cunoscut în cei 17 ani de Revoluţie Bolivariană”, a declarat Maduro în transmiterea concomitentă la radio și televiziune. În acest sens, Șeful Statutului a cerut Şefilor de Stat, liderilor și oamenilor de bine din lume să arate solidaritate cu Venezuela în faţa atacurilor. „Facem apel la solidaritate la nivel mondial, a liderilor, mișcărilor sociale, a președinţilor, prim miniștri și guverne din lumea întreagă. În Venezuela este pusă în joc pacea acestei Americi și este jucat viitorul propriei noastre independenţe în secolul XXI”, a spus acesta.

Președintele a prezentat o investigaţie în privinţa unei campanii de atacuri care sau intensificat în ultimele patru luni, ce au venit din partea companiilor de comunicare din Columbia, Spania și Statele Unite. Mass-media spaniolă, cum ar fi ABC, El Mundo și El Pais, au publicat știri împotriva naţiunii sud americane care au ocupat primele pagini ale ziarelor în mod obișnuit. Ziarele americane, cum ar fi New York Times și Washington Post, au dezvoltat, de asemenea, campanii împotriva Venezuelei. „Între Bogota, Madrid și Miami au apărut o mie 315 știri împotriva Venezuelei”, a denunţat Maduro, și și-a pus întrebarea „este acest lucru normal?”.


„Nu există o ţară, un subiect, din acea ţară sau oraș care să merite mai multă atenţie decât Venezuela”, a spus Președintele, adăugând că din aceste note, 25 oferă informaţii despre Agenda Economică Bolivariană și doar două dintre acestea sunt pozitive. În plus, a făcut o analiză a diferitelor strategii pe care sectoarele de dreapta leau pus în aplicare în încercarea lor de a răsturna guvernul, de la poziţia complezentă a Președintelui Barack Obama faţă de planul loviturii de stat „La Salida” – promovat de către Leopoldo Lopez și care s-a soldat cu 43 de asasinate –, până la cea mai recentă interferenţă a fostului Președinte al Columbiei, Álvaro Uribe Vélez, care a cerut formarea unei armate internaţionale contra Venezuelei.

A menţionat, de asemenea, asediul financiar împotriva ţării, comis de către agenţiile de risc care se angajează într-un boicot internaţional, chiar dacă statul venezuelean îndeplinește în mod regulat obligaţiile datoriilor, împreună cu războiul geopolitic promovat de Guvernul Statelor Unite, care inundă piaţa cu șisturi petroliere, prin utilizarea de fracking sau fracturarea hidraulică.


Maduro, care a fost Ministru de Externe timp de aproape șapte ani în timpul mandatului Președintelui Hugo Chavez, a subliniat: „Pot spune astăzi că suntem victime ale agresiunii media, politică, diplomatică și a ameninţărilor cele mai grave pe care ţara noastră le-a trăit în ultimii 10 ani”.

A susţinut că după aprobarea procesului politic împotriva Președintei Braziliei, Dilma Roussef, campania împotriva Venezuelei s-a intensificat sub pretextul de a grăbi sfârșitul Guvernului. În opinia sa, procesul împotriva Dilmei este, de asemenea, și împotriva Americii de Sud și a Caraibilor, „este o lovitură împotriva BRICS pentru a contracara proiectul noului sistem financiar, pentru a contracara proiectul unui nou sistem monetar, pentru a contracara proiectul unirii celor cinci puteri”.

„Ceea ce trăiește Guvernul Dilma este același lucru pe care vor să îl facă aici sectoarele de dreapta, dar prin aplicarea unui referendum de rechemare”. De asemenea, el a avertizat că opoziţia încearcă să promoveze acţiuni violente care duc la realizarea adevăratului lor obiectiv: „subminarea democraţiei”.

Intervenție străină

Președintele a avertizat despre planul pus în aplicare de către unele sectoare ale dreptei locale, în încercarea de a crea haos și violenţă sub masca referendumului, pentru a permite intervenţia Departamentului de Stat al SUA.

„Rolul principalilor șefi și lideri de dreapta este de a garanta revoltele și violenţa pentru a da credibilitate și putere planului de intervenţie”, a declarat demnitarul în compania unora dintre membrii Cabinetului său. El a cerut atenţie și prudenţă în următoarele luni – ultimele luni ale Guvernului Obama -, pentru că Washington și-a propus să restaureze în lume dominaţia lor geopolitică și sistemul lor neocolonial, ceea ce evidenţiază un atac frontal și excesiv împotriva popoarelor suverane din America Latină.

„Geopolitica imperială funcţionează pe recompunerea capacităţilor de influenţă pierdută în ultimii 10 ani. Această geopolitică imperială și-a propus să folosească America noastră ca și curtea lor interioară și să recucerească influenţa geopolitică asupra Americii, asupra resurselor noastre naturale”, a avertizat el.

 Protest international

Apariţia bruscă în spaţiul aerian venezuelean a unui avion Boeing din SUA – echipat pentru spionaj electronic – a fost, de asemenea, raportată marţi de către Președintele Maduro. Aeronava este utilizată „pentru susţinerea comunicaţiilor grupurilor armate în zone de război, sau pentru a pregăti condiţiile pentru a dezactiva echipamentele electronice în funcţiune ale Guvernului, Forţa Armată Naţională Bolivariană (FANB) sau a economiei”.

În faţa acestei acţiuni, Ministerul de Externe al Republicii va efectua un protest împotriva guvernului Statelor Unite ale Americii, în scopul de a-și afirma suveranitatea naţională și întâietatea dreptul internaţional. Avionul, cu o capacitate tehnică letală, a descins în ţară în mod ilegal în zilele de 11 și 13 mai, și a fost scos din spaţiul aerian naţional prin acţiunea Aviaţiei Militare Venezuelene.

Această conferinţă de presă cu jurnaliști naţionali și internaţionali a fost realizată printr-un mod special de transmisie simultană cu ambasadele și consulatele Venezuelei din întreaga lume, la care au participat jurnaliști, lideri de opinie și lideri progresiști. Printre aceștia se evidenţiază jurnalistul spaniol Ignacio Ramonet, care a participat de la ambasada Venezuelei din Franţa, și sociologul argentinian Atilio Boron, care s-a aflat la ambasada venezueleană din Argentina. De asemenea, a participat de la Moscova Viera Ganzlia, deputată a Federaţiei Ruse, printre alţii.

AVN/TELESUR via Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în Români

Sursa: justitiarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ambasadorul Emil Hurezeanu: ”Am crescut de la 25 la 80 de secții. Nemții ne-au spus că e ultima oară când putem vota în atâtea locuri. Turcii din Germania votează în 14-15 secții” Citeşte întreaga ştire: Ambasadorul Emil Hurezeanu: ”Am crescut de la 25 la 80 de secții. Nemții ne-au spus că e ultima oară când putem vota în atâtea locuri. Turcii din Germania votează în 14-15 secții”
Laura Codruţa Kovesi a plagiat, degeaba o dă pe după cireş!
Sexy PSD-ista din Camera Deputaților! Uite pe cine ai votat: are studii medii și sâni uriași
Ne-am uitat pe site-ul presedintiei si am ramas uluiti! Iohannis a muncit mai putin de 3 ZILE PE SAPTAMANA!
Protestul de duminică nu a impresionat conducerea MȚR: Joi, studioul „Horia Bernea” a programat un alt film care exaltă homosexualitatea. Pelicula, deja premiată la un festival LGBT, abundă în limbaj EXTREM de vulgar și manele
SE PREGATESTE CELULA PENTRU BINOM – Premierul Viorica Dancila solicita desecretizarea protocoalelor dintre SRI si marile parchete, pe baza carora a functionat o Justitie oculta si abuziva. Sunt informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil. Cititi comunicatul Guvernului care da fiori “Binomului”
3 țări NATO și UE au sabotat România în scandalul Rogozin: Polonia, printre ele
Inainte ca Ceausescu sa scoata romanii din noroaie , GALERIE FOTO Imagini tulburătoare din Bucureştiul interbelic
Metalul prețios ca aurul. România deține cea mai mare rezervă din Europa și vrea s-o vândă. Ești de acord?
Demascarea vine pe banda de magnetofon
Tensiune la cote maxime între Turcia și Grecia: Avioane turcești de luptă au șicanat elicopterul în care se afla premierul Alexis Tsipras
Raportul Eurostat confirmă: Guvernul Ciolos a mintit oficial opinia publica
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro