Niciun post TV nu sufla o vorba. Parlamentarii PSD salveaza mafia din Sanatate printr-o decizie revoltatoare

Distribuie!by loading... Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, reactioneaza vehement in urma deciziei majoritatii PSD-ALDE din Senat de a respinge ordonanta de urgenta care le interzice managerilor de spitale sa aiba functii de conducere in partide, alaturi de alte masuri anti-nepotism. Ordonanta a fost adoptata de Guveren in noiembrie la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, reactioneaza vehement in urma deciziei majoritatii PSD-ALDE din Senat de a respinge ordonanta de urgenta care le interzice managerilor de spitale sa aiba functii de conducere in partide, alaturi de alte masuri anti-nepotism.

Ordonanta a fost adoptata de Guveren in noiembrie la initiativa fostului ministru Vlad Voiculescu. Acum, Voiculescu spune „baronii sanatatii isi iau revansa”.


„Chiar acum le permitem baronilor sanatatii si politicienilor care au distrus sistemul sa isi ia revansa. Tot ce a facut bun guvernul Ciolos in orice domeniu, toate reformele incepute in acest an, toata munca a zeci de oameni… vor incerca sa o arunce urgent la cos. Puterea trebuie sa mearga din nou la ei… la tatucii sistemului, la cei neclintiti de zeci de ani deja din pozitiile lor, la cei care au adus sistemul sanitar in halul in care este acum.

Domnii de la guvernare (mai precis cei din Senat si de la Guvern, deocamdata) ne spun ca este ok ca MANAGERII DE SPITALE PUBLICE:


– sa fie in organe de conducere, administrare si control ale PARTIDELOR POLITICE;
– sa fie in organe de conducere, administrare si control ale COMPANIILOR PRIVATE;
– sa isi PROMOVEZE RUDE pe pozitii de sefi mai mici (sefi de sectie, laborator, etc.) in acelasi spital;
– sa fie selectati doar dintre CADRE UNIVERSITARE si medici primari in toate spitalele clinice*;
– sa primeasca FINANTARI PT. ACTIVITATI DIDACTICE SAU DE CERCETARE de la furnizori ai spitalului;
– sa numeasca sefii de sectie/laborator FARA NICIUN FEL DE CONCURS, desigur, la recomandarea universitatii (sau, desigur, acolo unde este cazul, sa separe sectia in 2,3,4 sectii mai mici ca toata lumea sa fie multumita);

DE CE FAC ASTA?
DE CE ESTE ATAT DE IMPORTANT?

Ei bine, JAFUL ale carui rezultate le vezi acum in sanatate nu s-a facut doar din Ministerul Sanatatii si de la sediile partidelor!

JAFUL cel mai mare s-a facut in spitale. BANII TAI au fost furati de manageri CORUPTI, de manageri NUMITI POLITIC, de ei si de PRIETENII LOR din partid, universitate, etc.

Spitalul este institutia cu rol de PALNIE in sistem… palnia in care se toarna bani de la CNAS, bani de investitii de la MS, bani de investitii de la primarii si consilii judetene, bani din fondurile europene, bani care SE SCURG catre FIRME PRIETENE Si DE FAMILIE!

Te-a mirat ce ai vazut la Malaxa? Domnul doctor (medic primar si cadru universitar, desigur) Secureanu este doar un peste mic. Alti cativa au fost arestati in cursul anului trecut. Altii urmeaza. Toti au indeplinit conditiile de mai sus.

Si da, despre faptele lor STIAU TOTI!

Cei care i-au NUMIT, cei care i-au MARIT, cei care le-au permis sau impreuna cu care si-au numit RUDELE si FINII in functii cheie in spital, cei care i-au pus acolo pentru A ITI FURA BANII. Banii din taxele tale pentru MEDICI si PERSONALUL din spital care a avut sau va avea grija de tine si de ai tai, banii de MEDICAMENTE pe care a trebuit sau va trebui sa le cumperi tu pentru ca nu se gasesc in spital, banii pentru DEZINFECTANTUL care nu exista in recipientul ala gol de pe perete, banii pentru a repara nenorocitele acelea de CLADIRI in care nu iti vine sa intri nici sanatos, banii pentru ca tu si ai tai sa te faci bine atunci cand AI AVUT sau VEI AVEA NEVOIE de acel spital.

Daca ei vor avea nevoie, vor merge in strainatate.

Cand tu sau ai tai veti avea nevoie, va trebui sa impingi la deal un bolovan imens. Daca vei avea resursele sa il impingi, te vei salva. Daca nu, te va strivi, pe tine sau pe cei dragi tie”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Si senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, arata impactul respingerii ordonantei lui Voiculescu.

„PSD a supus votului in Plenul Senatului Ordonanta 79/2016 privind reforma managementului de spitale din Romania.

Fara niciun fel de dezbatere, fara a sti macar care este continutul actului normativ discutat, majoritatea parlamentara din jurul PSD a catadicsit sa anuleze in Senat una din cele mai importante reforme din domeniul sanitar.

Ce ati facut dumneavoastra, domnilor si doamnelor senatori de la PSD, ALDE si UDMR, trebuie explicat clar oamenilor. Ei trebuie sa stie, atunci cand vor intampina orice problema intr-un spital, cum anume ati inteles sa le reprezentati interesele. Si cum ati inteles sa le aparati dreptul constitutional la sanatate.

Domnilor si Doamnelor Senatori,

• ati decis ca managerii sa poata fi membri cu functii de conducere in partide politice. Ce atata depolitizare, de ce sa nu fie lachei de partid la conducerea unor institutii care invart bani multi. Foarte multi. Cum sa ajunga altfel banii la firmele dumneavoastra de partid, nu-i asa? Ca banii din Sanatate doar n-or fi ai romanilor? Nu, ei trebuie controlati de partid.
• ati decis ca managerii de spitale sa poata avea si firme. Ca doar contractele banoase ale spitalelor trebuie sa ajunga la cine trebuie. Am avut atatea scandaluri cu achizitii trucate in sistemul sanitar, iar dumneavoastra ati decis ca e nevoie sa avem mai multe.
• ati decis ca managerii vor putea sa numeasca pe alte functii de conducere in spitale rudele lor. Conflictul de interese nu va intereseaza, doamnelor si domnilor senatori de la PSD, ALDE si UDMR. Viata dumneavoastra politica este in sine un conflict de interese si exact asa doriti sa fie si spitalele in care se trateaza romanii.
• si ati mai decis ca sefii de sectie sau de laboratoare sa fie numiti fara niciun fel de concurs. Ideea de competenta la ocuparea unei functii publice este o amenintare la adresa PSD, ALDE si UDMR. Uneori am impresia ca este chiar o jignire pentru dumneavoastra.

Agentia Nationala pentru Achiziti Publice spune clar ca cel putin un sfert din contractele de achizitii din sistemul sanitar sunt suspecte din doua motive. Primul este furtul, al doilea este lipsa de profesionalism a personalului care le efectueaza.

Sanatatea, Doamnelor si Domnilor de la PSD, ALDE si UDMR, nu este privita de dumneavoastra ca un serviciu public pentru populatie. Pentru dumneavoastra nu este altceva decat o vaca de muls care da mult lapte sub forma de bani. Or, acest sistem, din punctul dumneavoastra de vedere, nu trebuie scapat din mana politicului si a feudalilor care va servesc.

Nu cumva sa liberalizati accesul la functiile de management! Pentru dumneavoastra e periculos sa extindeti cercul candidatilor eligibili la profesionisti, asa ca ati votat sa tineti totul la mana mafiei din Universitatile de Medicina.

USR nu poate fi partasa la restauratia din Sanatate pe care o faceti acum. Am votat pentru reforma aceasta si vom vota pentru mentinerea tuturor reformelor care vin in beneficiul romanilor. Nu putem aproba initiative care nu fac altceva decat sa va umple buzunarele prietenilor de partid”, se arata intr-o interpelare a senatorului Vlad Alexandrescu.

Guvernul a modificat in luna noiembrie, prin ordonanta de urgenta, regulile prin care poate fi ocupata functia de manager de spital, venind cu modificari prin care s-a realizat ”un pas important spre combaterea nepotismului”, dupa cum a apreciat ministrul de atunci Sanatatii, Vlad Voiculescu. Concret, cele mai importante schimbari se refera la faptul ca aspirantii la functia de manager de spital nu au voie sa faca parte din conducerea partidelor politice sau a societatilor comerciale si nici nu au voie sa-si angajeze sotii, sotiile sau rudele de pana la gradul al IV-lea in cadrul unitatii medicale.

”OUG prevede deschiderea functiilor de manageri de spitale pentru toti cei care au competente. Orice cadru universita va putea participa in continuare la concursuri dar, alaturi de el, vor putea participa si profesionisti care nu provin din mediul academic. Cazurile in care esti in acelasi timp si un chirurg foarte bun, un profesor foarte bun, un cercetator foarte bun si un manager foarte bun si reusesti sa le faci pe toate in acelasi timp nu sunt chiar atat de dese cum credeam. (…) Eliminam conditiile restrictive in spitalele clinice, cele care nu au leg cu abilitatie manageriale. In Marea Birtanie 70 % din managerii din spitale nu sunt medici. In Romania, aceste restrictii coroborate cu alte masuri, nu sunt menite decat sa pastreze si sa consolideze puterea anumitor grupuri”, a explicat Vlad Voiculescu.

In plus, conform noilor reguli, cei care doresc sa ocupe functia de manager de spital nu au voie sa faca parte din conducerea partidelor politice.

”Nu mai vrem politica de partid in spitale. E motivul pentru care managerii de spitale nu mai pot, incepand de astazi, detine functii de conducere, administrare sau control in cadrul niciunui partid politic. Nu dorim spitale conduse in functie de interese politice. Am avut asta in destule cazuri in ultimii 25 de ani, in toata tara, si, dupa cum stim, sefii partidelor politice se trateaza in general in strainatate pentru afectiuni mai putin complexe”, a mai spus ministrul Sanatatii in noiembrie.

De asemenea, prin OUG era extins conflictul de interese pentru persoanele din conducerea spitalelor, astfel ca rudele de pana la gradul al IV-lea nu au voie sa faca parte din comitetul director sau sa fie angajati in alte functii de conducere in cadrul unitatii medicale.

”In plus, un manager sau membrii comitetului director nu vor avea voie sa primeasca finantare pentru activitatile didactice sau de cercetare stiintifica din partea furnizorilor de bunuri si servicii ai spitalului. O eventuala finantare ar putea afecta exercitarea functiei de manager in conditii de impartialitate, existand riscul avantajarii sub diverse forme a respectivilor furnizori in relatia cu spitalul”, a mai stabilit Executivul prin OUG. ”Am facut un pas important spre combaterea nepotismului in spitale”, era concluzia lui Voiculescu in noiembrie.

 

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro