Neurologii au înregistrat activitatea cerebrală a unui om exact în momentul în care vorbea despre Dumnezeu. Ce au descoperit?

Distribuie!by În această săptămână, cercetătorii israelieni au realizat un experiment inedit, fără voia lor. Cu ajutorul unui scanner cerebral au putut observa ce parte a creierului unui pacient devine mai activă, când acesta se gândește la Dumnezeu. Bărbatul în cauză, un pacient diagnosticat cu o formă severă de epilepsie, se […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În această săptămână, cercetătorii israelieni au realizat un experiment inedit, fără voia lor. Cu ajutorul unui scanner cerebral au putut observa ce parte a creierului unui pacient devine mai activă, când acesta se gândește la Dumnezeu. Bărbatul în cauză, un pacient diagnosticat cu o formă severă de epilepsie, se afla la spital din cauza unei crize.

loading...

Deși nu se declară o persoană religioasă, bărbatul în vârstă de 46 de ani, a cărui nume nu a fost dat publicității, vizibil afectat de starea de sănătate, a început să le vorbească medicilor despre Dumnezeu. Deci, ce a determinat ca o persoană „necredinciosă” să aibă dintr-o dată o experiență religioasă intensă? Să fie doar faptul că s-a aflat într-un moment de răscruce al vieții sale?

Neurologii israelieni aflați lângă bărbat nu au un răspuns, însă aparatele lor le-au arătat o creștere bizară a activității în banda joasă gamma, 30-40 Hz, în cortextul prefrontal stâng chiar în momentul în care pacientul se gândea la Dumnezeu.

arzy_schurr_102ss4

„În timp ce era culcat în pat, pacientul „a înghețat” brusc și a început să privească tavanul timp de câteva minute, afirmând că Dumnezeu îi este aproape .Apoi a început să recite rugăciuni în liniște, a căutat kippa lui și a pus-o pe cap, iar rugăciunile s-au intensificat. Noi nu știm ce s-a întâmplat aici, la ce am fost martori, ce a declanșat activitatea anormală în acea regiune a creierului, spre deosebire de altele”, au declarat medicii.

Doctorii israelieni sunt conștienți că au fost martorii unui eveniment de unu la un milion. Șansele ca un pacient să treacă printr-o asemenea stare în momentul în care este conectat la EEG-uri (aparatele de electroencefalogramă) sunt destul de mici, însă ei au avut șansa de a vedea și înregistra un fenomen misterios care ne face încă o dată să ne întrebăm: cât de multe știm cu adevărat?

 

 

sursa: sciencealert.comcunoastelumea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

FENOMENUL FINLANDEZ - În spatele celui mai surprinzător sistem şcolar
Vaticanul este conexat la dinastii de bancheri
FMI a vrut să-i sărăcească pe români înainte de '89, pentru a-i scoate în stradă. România este forţată de FMI să vândă tot. “În curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”
Turcii confiscă biserici creștine, iar proștii care ne conduc vor să le facă Mega Moschee în București
EXCLUSIV. Tragem cu praștia? Forțele Navale Române - mormane de fier vechi. Marinarii rup tăcerea
REACŢIE RAPIDĂ! Ramona Ursu | Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi
Follow Up. Islamizarea statului roman ... Exploziile din Suruc confirma fratia Erdogan-ISIS. Misterul concediului prelungit a fost elucidat. De ce are dreptate Traian Basescu in problema moscheii deși se exprimă ca un șef de galerie pus mereu pe ceartă si bătaie.
Ascensiunea lui Lucifer 2017 si Planul pentru intaurarea Anticristului (VIDEO)
Sibiul, Clujul, Brasovul, Alba Iulia vor fi legate de Budapesta si nu de Bucuresti la 100 de ani de la Marea Unire. Teoria Conspiratiei sau prostia conducatorilor români?
O țara condusa de criminali masoni. Peter Singer, susținător al uciderii copiilor după naștere și al relațiilor sexuale dintre oameni și animale, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București. Asaltul morților vii asupra culturii și educației românești: Peter Singer decorat de Universitatea București
EXCLUSIV. Încă un cerc infracțional închis în jurul lui Adrian Năstase: Privatizarea Rodipet, țeapă de peste 70 de milioane de euro
Bazele SUBTERANE de rachete ale Iranului. Video
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro