Ne otrăvesc pe toate căile: Poluare cu amoniu pe râul Argeș, ascunsă de Administrația Națională Apele Române

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Reprezentanţii Apa Nova afirmă că Administraţia Naţională Apele Române, care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, „nu a făcut nicio informare cu privire la poluarea cu amoniu pe râul Argeş”. „Apa Nova a informat cu o zi înainte, proactiv, administraţia Apele Române în legatură cu această situaţie”, susţin aceştia.

loading...

„Administraţia Naţională Apele Române, autoritatea care asigură la nivel naţional administrarea apelor de suprafaţă şi care furnizează apa brută pentru tratarea în scopul potabilizarii pentru Apa Nova, nu a făcut nicio informare cu privirea la poluarea cu amoniu pe râul Argeş. Din preocuparea continuă a companiei pentru calitatea serviciilor oferite, Apa Nova a informat cu o zi înainte, proactiv, administraţia Apele Române în legatură cu această situaţie”, se arată într-o informare de presă transmisă, miercuri seară, de Apa Nova.

Conform sursei citate, în mod simultan, „producătorul şi furnizorul de apă potabilă pentru municipiul Bucureşti a monitorizat continuu parametrii de calitate a apei potabile şi a întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru a menţine în limite parametrii apei potabile”.


Ministerul Sănătăţii a precizat că distribuitorul de apă potabilă pentru Bucureşti a utilizat pentru tratarea apei o cantitate mare de clor, necesară în condiţiile în care marţi s-a produs o poluare cu amoniu pe râul Argeş, în urma topirii masive de zăpadă. Ministerul a menţionat că ”rezultatele preliminare ale probelor de laborator au relevat faptul că, în toate cele 5 puncte de recoltare, valorile determinate pentru clorul liber rezidual şi clorul total nu corespund limitelor stabilite de legislaţia în vigoare“ şi a recomandat bucureştenilor ca, până la rezultatele definitive, apa din reţeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală.

Ministerul a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, au fost primite la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) mai multe sesizări privind calitatea apei potabile de la locuitorii din sectoarele 5 şi 6 din Capitală. În urma sesizărilor, personalul de specialitate DSPMB a recoltat mai multe probe din reţeaua de apa potabilă în cele două sectoare.


Conform specialiştilor INSP în domeniul apei potabile, „rezultatele parţiale nu reprezintă un motiv de îngrijorare a populaţiei privind posibilele efecte ale consumului de apa din reţeaua publică de distribuţie. Conform ghidurilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a fost dovedit faptul că în cazul consumului de apă hiperclorinată, măsura aplicată în acest moment de operatorul de apă, nu există riscul de apariţie a unor efecte acute sau cronice asupra sănătăţii. Aceeaşi sursă informează că valoarea crescută cu peste 0,5 mg la litru a clorului determină doar apariţia disconfortului organoleptic, adică percepere gust modificat şi miros şi nu există alte efecte pe termen lung“, arată Ministerul Sănătăţii.

„Cu toate acestea, până la obţinerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialiştii recomandă locuitorilor Capitalei ca apa din reţeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală. Aceştia recomandă utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afişată înscrierea «apa este bună de băut»”, a recomandat totuşi ministerul.

Potrivit sursei citate, DSPMB analizează zilnic probe de apă din reţeaua publică sau de la staţiile de tratare pentru parametrii microbiologici, dezinfectantul rezidual (clor rezidual liber) şi clorul total. Din cele 10 probe de apă prelevate miercuri din punctele fixe de recoltă din sectorul 3 Bucureşti, 9 dintre ele au fost conforme pentru clorul rezidual liber, iar una dintre ele a prezentat clor rezidual sub limita de detecţie. Parametrii microbiologici sunt în lucru, rezultatele fiind finalizate în 48 de ore de la recoltare, mai precizează MS.

Compania Apa Nova a precizat, miercuri, după ce bucureştenii au reclamat mirosul puternic de clor al apei de la robinet, că deprecierea temporară a calităţii apei râurilor dn cauza topirii bruşte a zăpezilor a fost compensată prin măsuri de tratare, însă niciun parametru de calitate nu fost depăşit, iar mirosul de clor al apei va dispărea în după-amiaza zilei de miercuri.

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Argeş – Vedea, a anunţat că a fost înştiinţată telefonic, miercuri dimineaţă, de către reprezentanţii societăţii S.C. Apa Nova S.A. Bucureşti că în secţiunea barajului Crivina, pe râul Argeş (de la punctul de captare), s-a înregistrat o creştere a indicatorului Amoniu până la valoarea de 1.3 mg/l (maximul prevazut de lege fiind de 1.5 mg/l).

„Această creştere a fost înregistrată la data de 28 ianuarie 2019, ora 20:00. Reprezentanţii companiei de apă au informat că au luat măsura utilizării unei cantităţi mai mari de clor pentru potabilizarea apei şi diminuarea cantităţii de amoniu. Creşterea indicatorului Amoniu până la 0.7 mg/l. a fost înregistrată şi în probele de apă analizate în cadrul Laboratorului de Calitatea a Apei al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea. Majorarea accentuată a cantităţii de amoniu poate fi cauzată de creşterea debitului râului Argeş după topirea zăpezii şi antrenarea unor deşeuri de diferite tipuri aflate pe maluri”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de ANAR.

Conform sursei citate, prima măsură luată de reprezentanţii ANAR prin ABA Argeş – Vedea a fost majorarea debitului de apă evacuat din acumularea Goleşti de la 16 metri cubi pe secundă la 30 de metri cubi pe secundă şi supravegherea situaţiei îndeaproape. De asemenea, în cursul zilei de miercuri au fost prelevate noi probe de apă pentru efectuarea analizelor de calitate, în funcţie de rezultatul acestora urmând a se dispune noi măsuri.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Klaus Iohannis secondat de rețeaua Soroș și-a îndeplinit misiunea ascunsă pentru care a fost ales. A distrus PNL-ul în favoarea Partidului Soroșist - "Uniți Salvăm Bucureștiul". București - Sondaje Exit Polls: USB 25%, PNL 17%.
ȘOCANT! „Vindem pământul într-o inconștiență gravă, iar în curând omenirea se va lupta pentru fiecare centimetru de teren fertil”
In România se vând și se fură chiar și… RÂURILE. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea Românie
Ghețea, declarație care îi va înfuria pe români: Sper să nu se ajungă la promulgarea acestei legi
Trump o ameninţă pe Merkel: Asta se va schimba
MARTURISIRE BOMBA – Intrebat de Razvan Savaliuc daca DNA a ocolit partea americana in dosarul Microsoft, Traian Basescu a recunoscut: "DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane"
Iohannis amână bugetul pe 2017. Premierul Grindeanu și ministrul Finanțelor, chemați la Cotroceni
Zece trepte ale loviturii de stat si DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA in desfasurare astazi semnata de - Ex-regele Mihai, Vladimir Tismăneanu, Neagu Juvara, Eugen Ionesco, Paul Goma, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici… au semnat Declaraţia de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei.
SOROS. Un interviu luat de Robert Turcescu lui GEORGE SOROS în 2005 cu ocazia vizitei lui SOROS în România. În interviu, SOROS recunoaște cinstit că finanțează MULTĂ LUME prin România.
Noul clip de promovare a emisiunii X Factor din Marea Britanie prezinta controlul mintii de catre IIlluminati
SUA: La Detroit s-a inaugurat statuia de bronz a lui Satana. Dezvelirea s-a făcut pe muzică punk și cu scene homosexuale. Oamenii sunt invitați să se așeze în "poala lui Satan pentru inspirație"
România este în FALIMENT nedeclarat ....
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite