NATO, anunt infiorator: Nu putem face fata unui atac al Rusiei in ESTUL Europei

Distribuie!by loading... Noua forta de reactie rapida ‘varf de lance’ a NATO nu ar putea fi desfasurata in estul Europei daca ar exista un razboi cu Rusia, potrivit propriilor estimari militare ale Aliantei Nord-Atlantice, scrie Financial Times, citat de Agerpres. Asa-numita ‘Very High Readiness Joint Task Force (VJTF)’, elementul central […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

rusia

loading...

Noua forta de reactie rapida ‘varf de lance’ a NATO nu ar putea fi desfasurata in estul Europei daca ar exista un razboi cu Rusia, potrivit propriilor estimari militare ale Aliantei Nord-Atlantice, scrie Financial Times, citat de Agerpres.

Asa-numita ‘Very High Readiness Joint Task Force (VJTF)’, elementul central de 5.000 de militari al summitului NATO din 2014 si al pachetului de masuri propuse pentru contracararea agresiunii ruse, ar fi vulnerabila in faza desfasurarii sale in Polonia sau statele baltice, au declarat pentru Financial Times doi generali cu vechime ai NATO care cunosc indeaproape planificarea militara si logistica.

Decizia Rusiei de a-si spori spectaculos fortele din enclava Kaliningrad si mijloacele militare substantiale de la frontierele sale arata ca VJTF ar risca sa fie depasita inainte de a fi gata sa lupte daca aceasta ar incerca sa se desfasoare la ‘est de Oder (linia frontierei estice a Germaniei)’, a declarat unul dintre generali.


Neajunsurile fortei de reactie rapida sunt considerate unul dintre principalele motive pentru care Alianta a decis sa cantoneze permanent contingente mai mari de-a lungul flancului sau estic.

La summitul din iulie de Varsovia, membrii Aliantei ar urma sa aprobe o serie de masuri pentru a echipa mai bine NATO pentru aparare teritoriala practica, nu doar descurajare. Aceste masuri sunt un semn al gradului de ingrijorare al NATO in privinta unui conflict cu Rusia in Europa, noteaza Financial Times.


Ministrii de externe ai NATO se vor intalni la Bruxelles in aceasta saptamana pentru a incepe sa definitiveze deciziile de pe agenda summitului.

Una dintre masurile luate in considerare este desfasurarea permanenta a patru batalioane, fiecare reprezentand cate o contributie a unui singur stat NATO, in cele trei state baltice — Estonia, Lituania si Lituania — precum si in Polonia. Potrivit unui diplomat polonez, masura reprezinta ‘minimum absolut’ care este necesar.

Desi limitata in utilitate ca instrument de raspuns in caz de incalcare a articolului 5, care presupune un raspuns colectiv al NATO in cazul atacarii unui stat membru, VJTF ramane o componenta esentiala de aparare, sustin oficiali ai Aliantei.

‘VJTF este pentru a raspunde unor situatii de genul celor prevazute in articolul 4 si asta intentionam sa faca’, a declarat generalul de brigada polonez Krzysztof Krol, adjunct al Corpului NATO Multinational de Nord-Est. ‘Dar luam in calcul si aplicarea articolului 5 in planificare’, a adaugat el.

Forta de reactie rapida ‘varf de lance’ este utila in a preveni ca situatii de genul celor prevazute la articolul 4 — tactici militare inselatoare, revolte civile sau infractiuni la frontiera — sa escaladeze intr-un conflict armat, a spus gen. Krol. ‘Planul a fost dezvoltat pentru a reactiona la amenintari hibride in zona noastra de operatiuni. Planurile noastre pot fi extinse in functie de situatie’, a mai spus generalul.

Oficialii NATO cred ca armata rusa intentioneaza sa foloseasca astfel de masuri ‘hibride’ pentru a submina, manipula sau a-i incita pe opozanti inainte de declansarea unor ostilitati deschise impotriva altui stat. NATO sustine ca astfel de tactici au fost utilizate pe fata in Ucraina.

Un purtator de cuvant al Aliantei insista ca forta de reactie rapida ‘varf de lance’ este gata pentru desfasurare in termen scurt ‘in toate situatiile posibile’, inclusiv articolul 5. Dar, a recunoscut el, concentrarea de mijloace ale armatei ruse complica situatia.

‘Rusia are rachete antiaeriene si antinava, atat pe mare cat si pe uscat, precum si aviatie de lupta, cantonate la Kaliningrad Oblast si in alte parti ale teritoriului sau, care pot acoperi zone uriase’, a spus purtatorul de cuvant.

‘Aceste concentrari de forte ruse reprezinta provocari de care suntem pe deplin constienti si de care tinem cont in planificare. Luam in considerare aceste dimensiuni suplimentare pe masura ce intarim si modernizam mijloacele de aparare si descurajare, in perspectiva summitului de la Varsovia. NATO va face tot ce este necesar pentru a descuraja orice amenintare si a-i apara pe toti aliatii’, a mai afirmat el.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Nu suntem PSD-iști, dar Hidra de FSN nu a dispărut cu mai multe capete: PNL, PSD, PMP, UNPR etc. Dacă tinerii nu doresc indepărtarea "HIDREI", atunci ieșirea in stradă este manipulată de ONG-urile soroșiste, . Justițiarul : "La presiunea străzii și a trompetelor soroșiste, premierul Victor Ponta a demisionat"
Model plângere penală vaccinare fără acord în maternitate
Ilie Şerbănescu: "Cum a ajuns România să-şi cumpere de la alţii propriile resurse!". Sau cum ne sunt furate de STRĂINI PROPRIILE NOASTRE RESURSE NATURALE cu complicitatea lui IOHANNIS şi a lui CIOLOŞ.
Adevărul despre cum a murit Mihail Eminescu, ucis la comandă de catre Casa Regală masonică !
Nicolae Ceauşescu: Vrem să ne aşezăm în fruntea ţărilor care luptă pentru o lume mai dreaptă şi mai bună. H. Kissinger: Ne includeţi şi pe noi? Nicolae Ceauşescu: Mergem împreună.
Ion Cristoiu: ”Adevărul lui Cristian Burci nu e un ziar, e o Unitate militară a Binomului SRI-DNA!”
CEHIA FACE APEL LA ROMANIA: NU MAI ACCEPTATI TOATE REBUTURILE DIN VEST!
„Dacă Ceaușescu ar fi explicat românilor că organismele mondiale sioniste ne jupoaie cu dobânzile și trebuie să facem efortul de a achita cât mai grabnic creditul, românii ar fi înțeles și ar fi acceptat.” Și nu se mai întâmpla nimic în decembrie 1989
UE alarmată, avertizează Facebook, Google şi Twitter că trebuie „să facă mai mult”pentru constrângerea libertății de exprimare, pentru a şterge postările unor utilizatori, fără a oferi o justificare clară şi fără a oferi consumatorilor posibilitatea de a contesta decizia.
Moții s-au bătut cu jandarmii la Crucea Iancului
Judecătoarea Daria Lupea de la Cluj: în comunism aveai posibilitatea liberului arbitru știu și colegi judecători care nu au dat sentința cerută de partid. Cu orice risc. Așa că să vii acum si să spui că nu ai avut ce face atunci, nu, mulțumesc, nu accept.
Desfiinţarea Departamentului Securităţii Statului de catre FSN şi o lista turnătorilor şi securiştilor României. Totul despre fostele Structuri ale Securităţii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro