Multiculturalismul împins la extremism. Eminescu nu mai poate fi sărbătorit singur nici măcar de ziua lui. De ziua lui Eminescu statul român îi sărbătorește la Londra pe Ady Endre si Lenau. Eminescu, Lenau și Ady Endre, de Ziua Culturii Naționale la Londra

Distribuie!by loading... Nota Redacției: De ziua lui Eminescu, “Institutul Cultural Român” din Londra anunță că “sărbătorește Ziua Culturii Naționale printr-o serie de evenimente dedicate diversității culturale, etnice și lingvistice a României”. Eminescu nu mai poate fi sărbătorit singur nici măcar de ziua lui. În curând, Eminescu nu va mai putea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Eminescu

loading...

Nota Redacției: De ziua lui Eminescu, “Institutul Cultural Român” din Londra anunță că “sărbătorește Ziua Culturii Naționale printr-o serie de evenimente dedicate diversității culturale, etnice și lingvistice a României”.

Eminescu nu mai poate fi sărbătorit singur nici măcar de ziua lui.


În curând, Eminescu nu va mai putea fi sărbătorit deloc, dacă ar fi după noii guvernanți.

Ca să fim bine înțeleși: diversitatea culturală și evenimentele multiculturale nu au nimic de-a face cu porcăria la care asistăm: și-anume trecerea în plan secund, la “etc..” și la “și altele” a lui Mihai Eminescu, exact cu Ocazia Zilei Sale de Naștere.


Institutul Cultural Român e plătit din banii cetățenilor români și la fiecare 15 ianuarie e obligat să-l sărbătorească în toate capitalele lumii unde are sedii pe Mihai Eminescu, poetul nostru național, și nu să-și bată joc de el, trecându-l la “etc..”.

La 15 ianuarie nu-l sărbătorim nici pe Lenau (care s-a născut la 25 August) și nici pe Ady Endre (care s-a născut la 22 Noiembrie).

I-ati auzit pe indivizi să-l sărbătorească vreodată pe Eminescu la 25 August sau la 22 octombrie? Niciodată. ASta doar ca să vă arătăm mai bine ipocrizia și cinsimul lor.

Ca să înțelegeți mai bine bătaia de joc aplicată lui Eminescu; de fapt nu lui Eminescu, care e în lumea celor veșnice ci nouă tuturor: e ca și cum la ziua de naștere a bunicilor dvs. s-ar autoinvita și niște vecini ca să-și sărbătorească niște rude ce nu au ziua de naștere atunci. Sau la parastasul părinților sau a bunicilor dvs. ar apărea unii, care la evenimentul dvs., ar pomeni alți morți, morți care nu-și au parastasul atunci.

Cam asta s-au gândit să facă și cei de la Institutul Cultural Român din Londra: O bătaie de joc cinică la adresa Poetului nostru Național și a valorilor noastre naționale. Adică o bătaie de joc cinică la adresa noastră a tuturor.

Iată un fragment din comunicatul ICR Londra:

“În acest an, Institutul Cultural Român din Londra sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale printr-o serie de evenimente dedicate diversităţii culturale, etnice şi lingvistice a României, văzută ca o sursă a creativităţii naţionale și ca fundament al europenității noastre.

Pe lângă accentuarea ideii de diversitate etnoculturală, programul londonez este, în egală măsură, o celebrare a comunității românești din Marea Britanie care, dincolo de stereotipuri şi simplificări senzaţionaliste, reprezină o componentă dinamică și adeseori admirabilă a societății britanice”.

Nota Redacției: Cum ar fi ca la 1 Decembrie să sărbătorim și Ziua Națională a Ungariei și Ziua Națională a Germaniei ?

“Pentru accentuarea ideii de diversitate etnoculturală” și ca “fundament al europenității noastre” ?

Chiar nu vă e rușine, măi ăștia de la Institutul Cultural Român din Londra? Chiar nu vă e rușine să vă pretați la așa ceva?

Potrivit unui comunicat al ICR Londra, transmis miercuri AGERPRES, programul, ai cărui invitați sunt actorii Levente Molnar și Cristina Cătălina, precum și cineaștii Anda Teglaș și Dragoș Teglaș, grupează evenimente din mai multe domenii artistice — film, poezie și arte vizuale. Alături de acestea, este inclusă o componentă de live streaming, o practică de diplomație culturală din ce în ce mai frecventată, care figurează deseori în programul ICR Londra.

“La Londra, Ziua Culturii Naționale se derulează într-adevăr de-a lungul unei zile întregi. De la început, porțile Institutului se deschid pentru cei care vor să petreacă mai multe ore de activități interactive într-un context cultural românesc. Melomanii sunt așteptați să descifreze câteva partituri enesciene, exersând la pianul lui Dinu Lipatti, aflat în sala de concerte ce poartă numele lui George Enescu; pe de altă parte, în Bibliotecă, pasionații de limbi străine vor putea descoperi limba romanică cea mai apropiată de latină cu ajutorul mai multor instrumente de învățare a limbii române sau pur și simplu răsfoind cărțile marilor noștri clasici”, precizează sursa citată.

Spre sfârșitul după-amiezii, publicul va putea urmări, în transmisiune directă de la Ateneul Român din București, spectacolul de muzică tradițională și poezie “La porțile ceriului”, avându-i ca protagoniști pe Grigore Leșe și pe invitații săi.

În continuare, Cristina Cătălina, actriță și producătoare stabilită în Marea Britanie, și actorul clujean Levente Molnar vor citi, în original și în traducere engleză, din opera lui Mihai Eminescu, Nikolaus Lenau și Ady Endre, mari poeți născuți în diferite provincii românești, Moldova, Banat și Transilvania.

“Seara va culmina cu premiera britanică a documentarului ’13 nuanțe de român’, o privire echilibrată și realistă asupra comunității românești din Marea Britanie, realizat de cineaștii români Anda și Dragoș Teglaș împreună cu jurnalistul britanic Richard Green și produs de compania ‘This Is Insomnia'”, menționează comunicatul.

La finalul serii, cei prezenți se vor putea întreține cu producătorii documentarului în Galeria “Brâncuși” a institutului, înconjurați de expresivele portrete ale românilor din Londra semnate de fotograful româno-britanic Ion Paciu, incluse în expoziția pregătită de ICR Londra împreună cu Muzeul Horniman și prezentate deja și în România.

 

(Agerpres)fluierul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro