MRU: Este timpul să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă

Distribuie!by MRU: Este timpul să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă loading... Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Florin Eşanu/Epoch Times) Atacurile teroriste din Franţa au adus cu ele dorinţa unor politicieni de a înăspri legile de supraveghere a populaţiei. Fostul şef SIE şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
MRU: Este timpul să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă


loading...

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Florin Eşanu/Epoch Times)


Atacurile teroriste din Franţa au adus cu ele dorinţa unor politicieni de a înăspri legile de supraveghere a populaţiei. Fostul şef SIE şi actual consilier onorific al preşedintelui Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu, este de părere că ne aflăm în faţa unui moment în care trebuie să alegem “între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă”.

“Nu este vorba doar de cetăţenii români, toţi cetăţenii europeni au datoria, astăzi, să înţeleagă că UE se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă, când trebuie să înţelegem care este diferenţa dintre o atitudine deschisă către multiculturalitate sau o atitudine întoarsă către noi, în care Europa se transformă dintr-un spaţiu al libertăţilor, într-o fortăreaţă.
Este un moment critic pentru gândirea europeană, ca şi pentru viitorul construcţiei europene. Este un moment critic, se judecă cât de serioşi suntem în propriile noastre principii, principii care trec peste ceea ce înseamnă un eveniment atât de tragic, un atac atât de laş şi de dureros”
, a declarat vineri MRU, în cadrul unei conferinţe pe teme europene susţinută la Facultatea de Studii Europene a UBB, potrivit Mediafax.


În opinia fostului şef SIE, în urma atentatelor de la Paris se poate constata că întreaga construcţie europeană, procesul de integrare europeană, cere şi sacrificii umane.

“Nu vom putea evolua în calitate de continent unit şi supus aceloraşi norme ale convieţuirii, în cazul în care ne vom schimba atitudinea faţă de diferenţa etnică, faţă de diferenţa confesională, în situaţia în care vom deveni restrictivi cu libertăţile cetăţeneşti, drepturile noastre de zi cu zi (…) Ceea ce s-a întâmplat din 2001 şi până azi arată că în faţa răului nu avem chiar toate antidoturile utile”, a afirmat MRU.


Reacţie dură din partea societăţii civile

Pe de altă parte, o serie de ONG-uri au denunţat, în cadrul unui comunicat de presă, tentativele de promovare a unor măsuri de supraveghere generalizată care încalcă drepturile omului, folosind ca pretext tragedia din Franţa.

Organizaţiile arată că Franţa, exemplul invocat care a declanşat această “agitaţie” instituţională locală, beneficiază de numeroase legi de combatere a terorismului (inclusiv păstrarea datelor de trafic sau de înregistrare a cartelelor pre-pay) dar, cu toate acestea, nu a putut preîntâmpina atentatele de la Paris din data de 7 ianuarie 2015. Mai mult, politicieni francezi de marcă se dovedesc mai cerebrali, respingând “ideea unei legislaţii dictate de emoţie”.

“Urgenţa” invocată nu reprezintă altceva decât folosirea tragediei franceze drept pretext pentru propulsarea unor agende legislative de securitate care ignoră drepturile fundamentale. O tragedie nu trebuie să fie transformată într-un pretext pentru îngrădirea libertăţilor şi ocolirea unor decizii ale Curţii Constituţionale”, se arată în comunicatul citat.

“Cel mai grav atentat la libertatea de exprimare este folosit de autorităţile române pentru a repune pe agendă iniţiative legislative ce afectează grav drepturile la libera exprimare şi la viaţa privată”, a fost reacţia fermă a celor de la activewatch.

Mihail Bumbeş de la Miliţia Spirituală – OUG care s-a implicat şi în protestele recente contra Legii Big Brother 3 – a remarcat pe contul său de Facebook:

“Doctrina terorii” care ni se serveşte acum e una dintre cele abjecte manipulări media puse la cale de Structurile represive ale statului în complicitate cu parlamentari, organizaţii “civice”, “lideri de opinie” şamd. pentru a limita cât mai mult drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului în favoarea unui stat TERORIST.

Am două întrebări pentru toţi actorii sociali: – câţi cetăţeni au murit în urma atentatelor petrecute pe teritoriul României în ultimii 25 de ani? – câţi cetăţeni au decedat din cauza sărăciei în România ultimilor 25 de ani? De fapt, care e problema reală de SECURITATE a României: terorismul sau sărăcia? Nu e suficient că avem cel mai stufos aparat securistic din lume – dintre ţările “democratice”- vrem să le dăm şi puteri nelimitate şi fără vreun control cetăţenesc real.”
Sursa:http://epochtimes-romania.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cel mai citit ziar din Rusia sugerează că Macron e „gay” şi „psihopat” | „Francezii nu-şi merită democraţia plătită cu preţul vieţii de mii de soldaţi sovietici”
Bilanțul Cioloș – a distrus într-un an cât alții în șapte…
Dintre noi doi, unealta eşti tu!
Microsoft, pe tine nu te întreabă nimeni nimic?
Sorina Matei spune că Dan Barna a spus ”numai minciuni” și explică fiecare afirmație a candidatului USR la alegerile prezidențiale
Lazăr trage sforile ca locul său să fie luat, măcar temporar, de unul dintre oamenii săi de încredere.Pe 28 aprilie, când îi expiră mandatul, va fi ultima zi de muncă a lui Lazăr, deși s-ar putea să plece puțin mai devreme, având în vedere că este și minivacanța cu sărbătorile pascale
Librăria „Mihai Eminescu” a retras de la vânzare cartea „Holocaustul – gogorița diabolică” a lui Vasile Zarnescu, colonel SRI (r)
Kovesi ARE UN NOU IUBIT! Indiciu: alesul fostei şefe a DNA este UN BĂRBAT CU MULTĂ PUTERE...
Peschesul pentru Inalta Poarta de peste ocean. Jocul la doua sau mai multe capete al FMI pentru transformarea tarilor in colonii
Marian Munteanu a fost în SUA cu Gorghiu, Gâdea și Mihalache
Dan Puric, mesaj emoționant către PNL:ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!
Cazul isteriei cu vaccinurile! Oculta mondiala doreste sa garanteze o generatie viitoare cu o medie de viata redusa, dar subordonata consumului permanent de medicamente, cu precadere: antihistaminice, amfetamine, neuroleptice si chelatoare.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro