Motiunea atrecut cu 241 Voturi , Guvernul Grindeanu a cazut

Distribuie!by   loading... Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mircea Drăghici, parlamentar PSD, a declarat imediat după terminarea votului: 241 de voturi au fost pentru moţiunea de cenzură, ceea ce înseamnă că aceasta a trecut. Moţiunea avea nevoie de 233 de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mircea Drăghici, parlamentar PSD, a declarat imediat după terminarea votului: 241 de voturi au fost pentru moţiunea de cenzură, ceea ce înseamnă că aceasta a trecut.

Moţiunea avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a avut o primă reacţie la votul pe moţiunea de cenzură, care a dus la căderea Guvernului Grindeanu.


„Mă bucur că a trecut moţiunea, dar în acelaşi timp mâhnit că s-a ajuns aici. De acum încolo trebuie să reconstruim”, a declarat Dragnea pentru stiripesurse.ro. Deputatul PSD Victor Ponta a declarat miercuri că nu a mai văzut „aşa control şi aşa spaimă” în rândul parlamentarilor care şi-au exprimat votul privind moţiunea de cenzură, afirmând că „s-au despărţit apele între cele bune şi cele rele”.

Ludovic Orban a declarat după votul moțiunii că parlamentarii liberali s-au ținut de cuvânt și nu au votat. Totodată, președintele PNL susține că odată cu acest vot s-a scăpat de o gașcă din PSD. După vestea că moțiunea de cenzură a PSD a trecut de vot, primarul Capitalei, Gabriela Firea a mărturisit într-o intervenție la România TV că vor urma negocieri pentru formarea noului guvern. Mai mult, spune Firea, social-democrații vor fi vigilenți și vor analiza propunerile.


„Guvernul Grindeanu este istorie în acest moment. Cel mai important e ca incepand de azi ne indreptam catre normalitate si respectarea Constitutiei. (…) Este un episod negru din istoria noastra, nu ne-am dorit niciodata sa se ajunga la asa ceva. Nu a fost o lupta intre PSD si PSD, ci a fost o lupta intre adevar si minciuna, intre legitimitate si ilegitimitate. Sunt absolut convinsa ca in perioada urm normalitatea si legalitatea se vor restabili la Palatul Victoria. Vom fi vigilenti ca acest lucru sa nu se mai repete.”, a declarat primarul Capitalei. Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de demiterea Guvernului prin moțiune de conzură, a anunțat Administrația Prezidențială.

Luni vor începe consultări cu partidele pentru formarea unui nou cabinet, a anunțat Mădălina Pușcalău Dobrovolschi. Ea a precizat că, în zilele următoare, președintele are alte activități, la Bruxelles. Potrivit anunţului oficial: Din 251 voturi exprimate, 0 voturi anulate, voturi valabil exprimate 251 din care voturi pentru adoptarea motiunii 241 şi 10 împotrivă Tăriceanu: Motiunea de cenzura fiind adoptatat potrivit art 113 din Constitutie, guvernul este demis.

Sursa: http://sokant.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro