Moment ISTORIC după DEZASTRU pentru românii cu credite la bănci. Înșelătoria iese la iveală

Distribuie!by   Românii nu mai vor să fie călcați în picioare. Le-a ajuns cuțitul la os și s-au săturat de băncile care ajung, în unele cazuri, să le ia și pielea de pe ei. loading... “Uitați-vă la mâinile mele crăpate, doamna Birchall, am două joburi. Noi credeți că mai rezistăm? […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Românii nu mai vor să fie călcați în picioare. Le-a ajuns cuțitul la os și s-au săturat de băncile care ajung, în unele cazuri, să le ia și pielea de pe ei.

loading...

Uitați-vă la mâinile mele crăpate, doamna Birchall, am două joburi. Noi credeți că mai rezistăm? Muncesc pentru o casă. Până când? Noi ne-am cam săturat de vorbe în vânt și vorbe goale. Avem nevoie de fapte.Vrem conversia la cursul istoric. De aici pornim. Oamenii au de plătit zeci de ani un credit, iar dumneavoastră îmi spuneți mie ce ați făcut în aprilie?!“, i-a strigat cu disperare o femeie, la “Jocuri de putere”, Anei Bichall, o femeie care părea că s-a săturat de vorbele goale ale politicienilor.

Oamenii și-au pus speranțele în Daniel Zamfir, deputat PNL, inițiatorul Legii dării în plată. Daniel Cătălin Zamfir vrea conversia creditelor din franci elveţieni (CHF) în lei, la cursul istoric, depunând un amendament la proiectul de lege al Anei Birchall, deputat PSD.

VEZI ȘI: DANIEL ZAMFIR, MARȚI, 4 OCTOMBRIE, la interviurile DC News LIVE. Pune-i întrebări

 

Contactat de DC News, deputatul PNL a explicat de ce susține conversia creditelor din franci elveţieni (CHF) în lei, la cursul istoric.

“S-a tot spus că nu s-a făcut nimic bun. Eu am depus un amendament. Mai mulți oameni disperați au venit la mine și mi-au spus să îi ajut. Nu aveam cum să îi refuez, aceasta este datoria mea. Am trei argumente pentru care este obligatoriu să facem conversia la cursul istoric.

1. Primul argument ar fi că moneda în care s-a făcut împrumutul a fost leu. Nu a existat fizic, ca monedă circulantă, francul. Băncile nu aveau franci ca să dea franci, au dat lei. Oamenii nu au văzut franci elvețieni. Băncile nu au avut pierderi la curs.

2. Sunt în România peste 150 de sentințe în care instanțele au stabilit înghețarea cursului. Nu putem vorbi de cazuri izolate, ci de un trend.

3. Parlamentul European a adoptat în octombrie 2015 o rezoluție prin care s-a constat că băncile au vândut oamenilor produse financiare înșelătoare. Acesta este argumentul major până la urmă.Dacă Parlamentul European spune că băncile au vândut produse înșelătoare oamenilor, atunci Parlamentul României are obligația să intervină! Dacă au înșelat să plătească!”, a spus Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC News.

În Franța, șefii unei bănci importante sunt anchetați penal pentru înșelătorie din cauza fapului că au vândut franci elveției.

“Acolo deja este anchetă penală, dar asta nu este treaba noastră. Treaba mea în legislativ este să intervin urgent. Dacă au înșelat, stop joc, facem conversia la cursul istoric și, de acum încolo, de la data conversiei, contractul să continue în lei la costurile de astăzi. Nu există nicio doză de populism. Este simplu: dacă oamenii au fost înșelați… trebuie să facem ceva. Dacă Parchetul va demara o anchetă… nu este treaba mea. Treaba mea este să intervin urgent, iar intervenția mea nu poate fi decât legislativă”, ne-a mai zis deputatul PNL.

Liviu Dragnea, președintele PSD, analizând toate variantele propuse (a Anei Birchall, Andreei Paul și a lui Daniel Zamfir), a decis să susțină conversia la cursul istoric.

“Mă bucur că domnul Liviu Dragnea, analizând cele trei variante, ne susține. A ajuns la concluzia că varianta conversiei la cursul istoric este cea mai potrivită pentru români”, a subliniat Daniel Zamfir.

Luni, 3 octombrie, începând cu ora 17.00, la sala Comisiei pentru buget, va avea loc o întâlnire în care se va discuta problema gravă a românilor creditați în franci elvețieni.

 


sursa:dcnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro