Mitul olimpicilor la matematica

Distribuie!by Chiar daca o sa ma urati pentru asta, o sa daram un mit: cel al olimpicilor romani la matematica, olimpici care bat la fundul gol pe toata lumea. loading... Si care spune ca romanii sunt cei mai tari matematicieni din universul cunoscut deoarece, ani la rand, se intorc cu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Chiar daca o sa ma urati pentru asta, o sa daram un mit: cel al olimpicilor romani la matematica, olimpici care bat la fundul gol pe toata lumea.

loading...

Si care spune ca romanii sunt cei mai tari matematicieni din universul cunoscut deoarece, ani la rand, se intorc cu medalii de aur si argint acasa.

Intr-adevar, aproape in fiecare an olimpicii romani au venit cu medalii de aur si argint de la Olimpiada Internationala de Matematica. Doar ca aceste medalii nu au acelasi regim ca in sport, de exemplu. La atletism e clar: cine scoate cel mai bun timp, ia aurul. Si viceversa, cine are medalia de aur, este cel mai tare.

La Olimpiada Internationala de Matematica, insa, aur iau toti cei care fac un anumit numar de puncte. De exemplu, la Olimpiada din 2015 s-au dat 39 de medalii de aur si 100 de argint. Ca sa ia o medalie de aur, un participant trebuia sa ia peste 39 de puncte din 42 posibile.

Iar anul acesta Romania a ocupat locul 13 cu o medalie de aur, patru de argint si una de bronz.

2015

Peste noi au fost tari pe care unii romani nu dau doi bani: Rusia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Vietnam, Iran sau Ucraina:

rez

Olimpiada Internationala de Matematica este, probabil, o inventie romaneasca. Primele doua editii au avut loc in Romania in 1959 si 1960. Editia din 1959 a fost castigata de tara noastra, dar trebuie precizat ca au fost, in total, numai sapte tari participante, toate din “lagarul socialist”.

In total, Romania a castigat patru editii: 1959, 1978 (ambele gazduite de tara noastra), 1987 (Cuba) si 1996 (India). Dar am avut si esecuri rasunatoare: in 1977, in Iugoslavia ne-a clasat pe locul 15 din 21 de tari, in 1981 (SUA) pe locul 20 din 27 iar in 2013, in Columbia, pe locul 22 din 97 de tari participante).

Mitul invincibilitatii matematice a romanilor dainuie si pentru ca nu multa lume stie ce inseamna o medalie de aur si considera ca e echivalenta locului intai. Per ansamblu, de-a lungul a 56 de participari, Romania a obtinut 75 de medalii de aur, 133 de argint si 97 de bronz.

Pare mult, nu-i asa?!

Nu este. Coreea de Sud a obtinut, in 28 de participari, 60 de medalii de aur, 65 de argint si 27 de bronz. SUA au obtinut (41 de participari) 110 medalii de aur, 108 de argint si 29 de bronz. Rusia, in decursul a 24 de editii are in palmares 87 de medalii de aur, 48 de argint si 9 de bronz. La care putem adauga alte 77 de medalii de aur, 67 de argint si 45 de bronz obtinute de URSS, anterior.
China a obtinut in 30 de editii 138 de medalii de aur, 30 de argint si 6 de bronz iar Vietnamul (in 39 de participari) are un palmares de 54 de medalii de aur, 97 de argint si 68 de bronz.

Concluzia este ca da, avem rezultate bune la matematica, dar nu sunt cele mai bune. Exista suficiente tari – unele mai bogate, altele mai sarace decat noi – care au avut echipe mai bune la Olimpiada Internationala de Matematica.

Doar ca noi, neavand cu ce ne hrani spiritul national si avand neaparata nevoie de a ne agata de cate o realizare, am inventat acest mit.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ritualuri masonice practicate de un lider al PSD
Un fost ultranaționalist antisemit din Ungaria emigrează în Israel
Japonia: Cea mai scăzută rată a mortalității infantile în urma interzicerii vaccinurilor obligatorii
Elveţia: Au votat împotriva vălului islamic
DNA INTRA FARA MANDAT IN VIATA PRIVATA A CETATENILOR – Protocoalele prin care DNA acceseaza direct bazele de date ale institutiilor publice contravin art. 139 Cod procedura penala care prevede ca accesul la un sistem informatic “se dispune de judecatorul de drepturi si libertati”. Iata protocolul dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru prin care DNA a primit acces la toate actele de proprietate ale romanilor (Protocolul)
Oamenii lui SOROS din Parlamentul European au organizat Conferința lui Kovesi de la Bruxelles
Orban: ”Nu putem să luăm bani din altă parte și să îi ducem spre alocații pentru copii”(nici de la SRI, nici de la armament, nici de la partide)
Patriarhia reacționează la acuzele lui Mircea Toma: Cei care acuză Biserica Ortodoxă și Coaliția pentru Familie de intoleranță și discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant, discriminatoriu și antidemocratic
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
DEZASTRU Încă un CUTREMUR URIAȘ a ZGUDUIT Mexicul: Nu se cunoaște câte victime sunt / IMAGINI ȘOCANTE
SCENE HALUCINANTE LA TVR/ Emilia Șercan a plecat în lacrimi din emisiunea Eugeniei Vodă: MĂ SIMT O MARE IMPOSTARE/ Tolontan: Nu mă simt deloc rău că lucrez la Voiculescu/ ÎNREGISTRAREA EMISIUNII
Ion Cristoiu | Cum caută Statul Mafiot să blocheze aflarea Adevărului în cazul morții lui Dan Condrea
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro