Mircea Munteanu, istoric român de la Departamentul de Stat american ACUZĂ: Românii nu îi iubesc pe bogați, este efectul propagandei comuniste ! Dar pe cine vreți domnule Munteanu să  iubim, pe cei 8 magnați pe langa merovingieni care dețin bogatia si resursele planetei ca toate bunurile a peste 6 miliarde de oameni la un loc ? Asta considerați capitalismul normal ? Nu a fost Iisus primul comunist din lume ? 

Distribuie!by Dar pe cine vreți domnule Munteanu să  iubim, pe cei 8 magnați pe langa merovingieni care dețin bogatia si resursele planetei ca toate bunurile a peste 6 miliarde de oameni la un loc ? Asta considerați capitalismul normal ? Nu a fost Iisus primul comunist din lume ?  Mircea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Dar pe cine vreți domnule Munteanu să  iubim, pe cei 8 magnați pe langa merovingieni care dețin bogatia si resursele planetei ca toate bunurile a peste 6 miliarde de oameni la un loc ? Asta considerați capitalismul normal ? Nu a fost Iisus primul comunist din lume ? 

Mircea Munteanu, istoric al Departamentului de Stat al SUA, specializat în Europa de Est și Uniunea Sovietică, este de părere că efectele propagandei comuniste se văd și astăzi.

loading...

“Efectele se văd și astăzi. Dacă vă uitați bine la percepția pe care populația din România o are, la modul global, vizavi de bogăție în special, vizavi de rolul statului în viața de zi cu zi, se văd aceste curente de propagandă care au fost transmise de-a lungul timpului. Generația voastră, sper, mai puțin, generația viitoare, probabil și mai puțin decât atâta, dar ele există. Și atunci când există probleme la nivel global în materie de ce înseamnă democrație, ce înseamnă economia de piață, care sunt structurile prin care noi oamenii ne organizăm spre viitor, aceste discursuri propagandistice, care au subminat încrederea în instituțiile menționate la început, pot crea probleme, le-a spus Munteanu studenților prezenți, joi, în amfiteatrul ‘Nicolae Iorga’ din cadrul Facultății de Istorie a Universității București.

Istoricul a precizat că pozițiile exprimate sunt doar ale sale și „nu reprezintă în niciun fel opțiunile sau părerile Departamentului de Stat al Statelor Unite sau ale Ambasadei SUA, ori ale Biroului de Istorie de la Departamentul de Stat al Guvernului american”.

Munteanu a fost prezent la o dezbatere pe tema mini-seriei „Comrade Detective” și propaganda din România anilor ’80, organizată în parteneriat cu Ambasada SUA la București. La eveniment au participat și adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București, Abigail Rupp, profesorii Octavian Roske — conferențiar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și director al Centrului de Studii Americane, Luciana Ghica — conferențiar la Facultatea de Științe Politice și Matei Gheboianu — lector la Facultatea de Istorie, precum și actorii Florin Piersic Jr. și Olivia Niță.

Mircea Munteanu este istoric la Departamentul de Stat al SUA, specializat în Europa de Est și Uniunea Sovietică. A lucrat ca Program Associate la Cold War International History Project (CWIHP) și la History and Public Policy Program la Centrul ‘Woodrow Wilson’ din Washington.

Este autorul volumelor din seria ‘Foreign Relations of the United States’ care se referă la Europa de Est 1977 — 1980, Polonia 1977 — 1981 și Polonia 1982 — 1988.

A scris, de asemenea, articole despre istoria Războiului Rece în ‘Diplomatic History’ și ‘Journal of Cold War History’.”

 


Sursa: flux24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Răceala dintre Prințul Charles și fratele lui mai mic, Edward. De ce nu se inteleg in realitate fratii intre ei, bataia pe tron?
Tăriceanu taie subvențiile pentru corporații! ”S-a terminat!”
Preşedintele Iohannis, la inaugurarea unui mare club privat de golf din România: Prin această facilitate, România realmente ajunge pe harta golfului mondial (Țara arde și baba se piaptănă 🙁 )
Uniunea Europeană aduce sclavie din plin românilor
Penibil: Familia Regală se ploconește la ducesa Viorica-Vasilica pentru niște bani!
Căsătorit de 3 luni, regele Thailandei şi-a prezentat concubina oficială, într-o ceremonie în faţa soţiei
Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor LGBT
Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi au manipulat oamenii sa iasa in strada!
La el legea nu se aplică: Dosarul caselor lui Iohannis, clasat de Parchetul General..."Corupțea" e ok acum
KLAUS CAPTIVUS O IA IN BRATE PE KOVESI – Presedintele Iohannis ignora argumentele imbatabile pe baza carora ministrul Justitiei a cerut revocarea sefei DNA si face scut in fata procurorilor abuzivi: “Presedintele s-a declarat multumit de activitatea DNA si a conducerii sale, punct de vedere pe care si-l mentine in continuare”. Prin acest mesaj, Iohannis da un semnal catre procurorii din CSM care trebuie sa dea aviz consultativ pe propunerea de revocare. Taica Lazar se baga in seama
Lege noua: Soferii bauti raman FARA PERMIS PE VIATA!
Monsanto pierde un proces în faţa unui client pe care l-a îmbolnăvit de cancer. Despăgubiri uriaşe de 289 milioane de dolari
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro