Ministrul Educației a dat buzna într-o sală de clasă și a umilit o profesoară în fața elevilor. Reacție: „Este foarte deontologic să admonestezi cadrul didactic de față cu elevii. Îi faci praf bruma de autoritate pe care o mai are!”

Distribuie!by Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, are parte de critici din partea profesorilor după ce a intrat în mai multe săli de clasă în timpul orelor, cu jurnaliştii după ea. Aceasta a umilit o profesoară în faţa elevilor, după ce a surprins-o ridicând vocea la ei.  loading... “Sunt profesor… Sunt un […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, are parte de critici din partea profesorilor după ce a intrat în mai multe săli de clasă în timpul orelor, cu jurnaliştii după ea. Aceasta a umilit o profesoară în faţa elevilor, după ce a surprins-o ridicând vocea la ei. 

loading...

“Sunt profesor… Sunt un om obișnuit, cu bune și rele, dar cu respect pentru profesia pe care o am. Am considerat întotdeauna că anumite lucruri trebuie rezolvate în cancelarie, pe principiul rufelor spălate în familie.


Am asistat ieri la un spectacol dat de nimeni altcineva decât ministra educației. Cu o armată de jurnaliști după dumneaei a ascultat la usa unei clase până când a auzit învățătoarea țipând. A năvălit cu duiumul de jurnaliști peste învățătoarea înțepenită de frică. Și cu vocea ridicată a “tras-o de urechi ” în fața copiilor. Normal că încurajați de această atitudine copiii au spus multe, probabil reale.”, a scris Rodica Nina Secelean, vicepreşedintele Asociaţiei Pedagogilor Români din Covasna, pe Facebook.

Cine poate intra în clasă în timpul orei

“Sunt însă multe de spus. În primul rând legea educației prevede că nimeni, dar absolut nimeni nu poate intra în timpul orei, să întrerupă ora fără acordul cadrului didactic. Aceasta se poate întâmpla numai dacă există o reclamație care ridică suspiciuni că se produc acte de violență. Dar să trecem peste… Este foarte deontologic și de bun simț să admonestezi cadrul didactic de față cu elevii. Îi faci praf bruma de autoritate pe care o mai are și apoi îi reproșezi că nu stăpânește clasa.”, a mai scris profesoara.


“Jurnaliştii aveau certificat de non-violator?”

“Cum sunt cârcotașă de profesie întreb: cu ce drept intră o cohortă de jurnaliști să filmeze copiii? Aveau aprobarea părinților? Cu ce drept au fost interogați copiii în lipsa părinților? Mie, ca și cadru didactic, mi s-a cerut certificatul de non-violator. Jurnaliștii în calitate de adulți care au interacționat cu minorii aveau acest certificat?”, a întrebat, ironică, Rodica Nina Secelean.

Problemele reale, ignorate

“Admirabilă mirarea doamnei ministru în fața toaletelor din curte. Parcă știam că e mai fost în minister. Am o presimțire că acele toalete tot acolo erau și atunci, adică în curte. Admirabilă și mirarea că elevii merg singuri la toalete. Cu cine să meargă? Este la fel ca și la mine în grupă. Merg la toaletă cu un copil și las 30 singuri în grupă sau trimit un copil singur la toaletă și rămân cu 30 în grupă? Menționez că sunt un caz fericit din mediul urban. Pentru că politicile economice au spus că trebuie reduse cheltuielile cu personalul și au fost eliminați din sistem, primul rând îngrijitoarele. Poate ne dă d-na ministru soluția perfectă.”, a mai scris aceasta.

“Uneori, şi cel mai bun profesor ţipă”

“Am văzut extazul organizațiilor PNL, al organizațiilor de părinți, al părinților. Bine i-a făcut! Așa îi trebuie! Un profesor bun nu țipă! Să se monteze camerele video!

Ba uneori și cel mai bun profesor țipă. Pentru că unele săli de clasă sunt atât de mari, încât trebuie să ridici vocea pentru a te face auzit. Pentru că avem clase suprapopulate și nu ai încotro dacă vrei să te faci auzit. Pentru că pur și simplu copiii abia intrați în clasa din pauză fac gălăgie și tu trebuie să începi lecția. Pentru că în sală de mese sunt 100 de copii și altfel nu te aude nimeni. Dar dacă cineva are alte soluții eu sunt gata să învăț și să le aplic. Și cred că toți colegii mei.

Concluzia?

Controalele neanunțate se fac numai în fiefuri politice, se fac cu surle și trâmbițe la posturile de televiziune. Nu au rolul de a vedea care este starea școlilor ci de a arunca cu noroi in profesori pentru a atrage simpatia și voturile părinților. Cât despre bani și fonduri nu mai departe de o lună, d-na spunea că nu cere 6% din PIB pentru educație pentru că nu are de face cu banii. Poate toalete în incinta școlilor din mediul rural, poate materiale didactice, poate cursuri de perfecționarea cadrelor didactice pe managementul grupei.

Zic…”, a conchis pedagogul.

https://www.dcnews.ro/monica-anisie-criticata-dupa-ce-a-umilit-o-profesoara-care-tipa-la-elevi-uneori-si-cei-mai-buni-tipa_723299.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
Iohannis: trădator, tembel sau combinagiu?
Procurori nemernici! Să vă fie rușine!
Ziaristul Narcis Daju spune că familia din America ce a luat-o pe Sorina amenință DGASPC Mehedinti că, dacă nu se finalizează adopția, se autodenunță penal că le-au cerut și că le-au dat 5000 de euro mită
UNGARIA cumpără TRANSILVANIA. 50% din terenurile agricole din România sunt deja controlate de străini. Romanii vand terenurile mai ieftin ca-n Africa !!
Investigația FBI care a vizat-o pe Hillary Clinton, în atenția justiției
Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu pot fi urmăriţi penal în dosarul Revoluţiei. Klaus Iohannis a dat aviz
Liberalii declanșează operațiunea „Sugrumați Justiția”
Şase avioane de luptă F18 ale armatei canadiene au aterizat astăzi în România, la Câmpia Turzii. Militarii canadieni vor participa la exerciţii împreună cu piloţi români. În ultima perioadă, NATO a trimis zeci de avioane în ţările din vecinătatea Ucrainei, ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei.
Filmul integral al încătuşării lui Ilie Năstase, în care se aude dialogul purtat anterior cu poliţiştii, DIFUZAT de un post de televiziune
Minoritățile Vor Putea Da Examen De Admitere În Limba Maternă La Toate Facultățile. Chiar dacă respectiva universitate nu are program de studii în limba aceea
In timp ce populația țării moare de foame, România stă pe zăcăminte de sute miliarde de euro aproape toate exploatate de firme străine care fac profituri de miliarde de euro. Munții nostri aur poartă, Noi cerşim din poartă-n poartă!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro