Mineritul nu e pentru romani! Britanicii vor extrage câte 30 de tone de aur şi argint pe lună la o mină din Suceava

Distribuie!by loading... Producătorul de minereu Vast Resources, printre ai cărui acţionari se regăsesc fonduri de investiţii precum Barclays, preconizează că din luna mai va putea să extragă lunar de la mina din Mănăila (Suceava) circa 30 de tone de concentrat de aur şi argint. În acest sens, producătorul a demarat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Producătorul de minereu Vast Resources, printre ai cărui acţionari se regăsesc fonduri de investiţii precum Barclays, preconizează că din luna mai va putea să extragă lunar de la mina din Mănăila (Suceava) circa 30 de tone de concentrat de aur şi argint.

În acest sens, producătorul a demarat primele teste în ceea ce priveşte procesarea de metale preţioase, aur şi argint. Compania a mai anunţat că nu va folosi substanţe chimice la procesarea minereului, ci va separa aurul şi argintul de restul materialelor prin zdrobire şi centrifugare.

„La mina din Mănăila am avut anul trecut experţi care au găsit soluţiile necesare pentru separarea concentratului de zinc şi cupru, dar au văzut şi potenţialul de separare a celui de aur şi argint. Astfel, vom putea avea din acest an o producţie importantă de concentrat de aur şi argint în fiecare lună”, a declarat Andrew Prelea, directorul executiv şi preşedintele Vast Resources România.

La începutul acestui an, producătorul a strâns 8 mil. de dolari din vânzarea participaţiilor sale la două mine de aur din Africa şi contractarea unui împrumut, bani pe care a anunţat că îi va folosi, cu precădere, pentru dezvoltarea afacerilor miniere din România.

Compania a obţinut 4 mil. de dolari din vânzarea a 49,99% din participaţia sa de 50% în cadrul a două mine de aur din statul african Zimbabwe. Cumpărătorul este firma cu capital american SSCG African Holdings, care pe lângă această achiziţie a oferit Vast Resources şi un împrumut de 4 mil. de dolari pe patru ani la o dobândă de 1% pe lună. Decizia de vânzare a activelor din Africa vine pe fondul incertitudinilor politice şi economice din Zimbabwe.

Banii încasaţi vor fi folosiţi de Vast Resources pentru dezvoltarea celor două mine pe care le deţine în România, Mănăila şi Băiţa-Plai, dar şi pentru a intra în alte proiecte miniere locale.

Producătorul a mai anunţat că investiţiile sale în cele două mine pe care le deţine în România au ajuns la 5,5 mil. euro în 2016.

În iulie 2015, Vast Resources a cumpărat 50,1% din Sinarom Mining Group, care operează cariera Mănăila, care deţine 1,8 milioane de tone de minereu polimetalic.

Britanicii au mai cumpărat în primăvara lui 2015 şi 80% din firma Mineral Mining, aflată în insolvenţă. Tranzacţia a fost evaluată la 1,35 mil. dolari şi a inclus preluarea activelor minei Băiţa-Plai din Bihor. Cariera conţine 1,8 milioane de tone de minereu (aur, argint, cupru, zinc, plumb, tungsten şi molibden).

Printre acţionarii Vast Resources, companie listată pe piaţa alternativă a Bursei de la Londra, se regăsesc firme cu renume internaţional precum Barclays, Hargreaves Lansdown sau Investec Wealth & Investment.

 


Sursa: extranews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Referendum, Mihai Gheorghiu „Există o parte a acestui popor, de 4 milioane, care a putut să treacă peste campania de dezinformare”
In România se vând și se fură chiar și… RÂURILE. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea Românie
Asa arata MAFIA din sanatate. Director de spital, sacou „cu totul si cu totul din AUR”. Ce servicii speciale ii face Gabrielei Firea
DNA lămurește de ce un IMBECIL ca Tăriceanu, CORIGENT și REPETENT, a ajuns în VÂRFUL statului român
Partenerul unui membru al Guvernului, REȚINUT
Klaus Iohannis : ''luati laba de pe multinationale''
În ultimii 28 de ani, România a fost jefuită de 3,3 ori mai mult decât ne-au jefuit 3 imperii în 530 de ani de istorie
George Soros - motivul pentru care Vlad Alexandrescu l-a jignit pe Florin Zamfirescu
A apărut pe internet filmul documentar incendiar promovat și de Robert de Niro: “VAXXED From Cover Up to Catastrophe” Aici:
LA COLECTIV A FOST DEFLAGRATIE – Iata cutremuratoarea filmare care demonstreaza ca tinerii arsi de vii au fost victimele unui val de foc generat de o combustie specifica unei explozii. Rafalele de flacari au tasnit afara din club zeci de secunde, mistuindu-i pe cei care incercau sa iasa. Filmarea este dovada ca opinia expertilor INEC despre existenta unei deflagratii si a unor substante necunoscute a fost cea reala, si nu concluziile procurorilor, care au mers pe un foc de bureti (Video)
USR se pregătește să deraieze definitiv într-un fascism de tip sud-american
EXCLUSIV. Decizie CNCD: cotidianul covăsnean Székely Hírmondó incită la ură și discriminează români pe criterii etnice
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro