Mii de hectare din parcurile naționale ale României sunt vândute afaceriștilor străini

Distribuie!by Mii de hectare din zona Parcului Național Piatra Craiului au fost cumpărate de un ONG din conducerea căruia fac parte oameni de afaceri străini. Din 2010 și până în prezent Fundația Conservation Carpathia (FCC) a achiziționat, în aria amintită, peste 16.000 de hectare, cele mai multe dintre ele în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pietrosu_Mare

Mii de hectare din zona Parcului Național Piatra Craiului au fost cumpărate de un ONG din conducerea căruia fac parte oameni de afaceri străini.
Din 2010 și până în prezent Fundația Conservation Carpathia (FCC) a achiziționat, în aria amintită, peste 16.000 de hectare, cele mai multe dintre ele în zona Culoarului Rucăr-Bran, zonă descrisă de ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer drept cea mai întinsă arie sălbatică din Europa.

FCC este controlată de miliardarul elvețian Hansjorg Wyss, care, în prezent locuiește în SUA și deține, potrivit Forbes, o avere estimată la peste 6 miliarde de dolari. Printre membri fondatori ai FCC regăsim și alte nume sonore ale mediului de afaceri internațional, precum Peter Benett, fondator al Rainforest Concern, Markus Jebsen, fratele directorului general al trustului Jebsen&Co., dar și Doug Tompkins, deținătorul brandurilor de îmbrăcăminte The North Face și Esprit, decedat anul trecut.

loading...
Paul Lister și prințul Charles

Pe lista fondatorilor îl mai regăsim și pe Paul Lister, moștenitor al companiei de mobilă Mulland Furniture Industries. Acesta afirma, nu demult, într-un interviu acordat unei publicații din România că familia sa a finanțat realizarea documentarului ”Wild Carpathia”. De altfel, pe site-ul fundației lui Lister (The European Nature Trust), regăsim numele lui Charley Ottley, prezentatorul documentarului și membru al echipei din Londra a afaceristului.


Un susținător al proiectelor FCC este și Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, potrivit pressone.ro
Mașini aparținând FCC și inscripționate cu numele fundației patrulează deja în zonele Pasul Rucăr, Dâmbovicioara, Dragoslavele și barajul Pecineagu.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iată ce sume a declarat Iohannis la FISC ca venituri din chirii, una scrie în contract, mult mai puțin a declarat | E posibil ca un sas să înșele statul atât de tare?
KLAUS IOHANNIS UN AN DE MANDAT IMPOTRIVA ROMANILOR: A incalcat Constitutia acceptand relocarile fortate, a fost lobbistul bancilor si al multinationalelor straine, omul ONG-urilor lui SOROS, dusmanul Zilei Nationale si al Republicii Moldova
Decizie FĂRĂ PRECEDENT: Tudose ia șantierul naval Mangalia de la străini!
Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională proiectul PSD care elimină 102 de taxe nefiscale, Guvernul anunțând anterior că eliminarea acestora va avea un impact bugetar de circa 1,6 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.
Barnevernet nu crede că psihiatrul pedofil (homosexual) cu care lucra de decenii e un pericol pentru propriii lui copii
Sondaj american: Şase români din zece, nemulţumiţi de prestaţia lui Klaus Iohannis
Persecuțiile împotriva creștinilor au crescut puternic în 2018
Efectele islamizării Angliei: Londra are de ieri primar… MUSULMAN, acuzat de relații cu imami extremiști!!!
Filmările secrete făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului și procurorilor! Conspiralțiile au devenit realitate
Cum sa te eliberezi de sistem si de stereotipurile sistemului de consumerism !
Șeful Jandarmeriei, înlocuit. Olaru a semnat ordinele pentru intervențiile de la Pungești
Roşca: Moldova este ameninţată de globalizare şi de imperialismul american
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro