Mihai Eminescu, despre vânzarea pământului: oare poporul isi va mai recastiga pamantul patriei din maini straine?

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

15 ianuarie este ziua nașterii lui Mihai Eminescu. Eminescu  a fost un mare patriot și iubitor de țară, așa cum reiese și din publicistica lui. Iată ce spunea, de exemplu, despre proprietate.

“Noi nu suntem contra îmbogăţirii celor ce vin şi se aşează în ţară. Dar, ca de dragul lor, să ucidem oamenii noştri proprii, ca de dragul luxului, desfătărilor, înlesnirilor de trai să compromitem existenţa fizică şi morală a rasei române, iată ceea ce e de neauzit şi de neînţeles. Dar creditul statului e sus, ni se zice. Să nu se uite cum că încă aveţi ce vinde. Mai sunt de vândut trupurile de moşii ale statului, mai e de vândut dreptul de-a le cumpăra; mai sunt de vândut încă multe din România din câte strămoşii au păstrat. Şi, daca ne veţi întreba care e împrejurarea ce inspiră străinătăţii încredere în solvabilitatea statului român, vă vom spune asemenea care e. Din ce în ce elementele naţionale sunt substituite prin cele străine; siguranţa că România devine un simplu nume pentru a însemna colonii din centrul Europei lângă Dunăre, siguranţa că poporul nostru nu mai e în stare de-a-şi recâştiga vreodată pământul patriei sale din mâini străine, pe această siguranţă că viitorul e al lor în această ţară, ei creditează guvernului”. (Mihai Eminescu, În numărul său din urmă…, Timpul, 1 decembrie 1882, în Opere, vol. XIII, Ediţie critică întemeiată de Perpessicius, Editura Academiei Române, Bucureşti, 1985, pag. 232)


loading...

“Matei Basarab răscumpăra cu bani din visterie pământuri încăpute pe mâini străine; astăzi trei din patru părţi ale acestor pământuri sunt în asemenea mâini. Se înţelege că cu pământul trec drepturile publice, cu acestea Parlamentul, cu Parlamentul puterea”. (Mihai Eminescu, De îmbunătăţiri rele…, Timpul, 3 decembrie 1882, în Opere, vol. XIII, pag. 234)

Da, doar CEAUSESCU a putut face asta!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

GDI

Gazetadeinformatii.ro

Lasă un răspuns

Close
Citește mai multe:
Guvernul Romaniei si serviciile secrete romanesti, le baga in buzunar SUTE DE MILIOANE DE EURO mafiotilor care se afla in spatele proiectului Rosia Montana !

 Alfred Gusenbauer, presedintele pentru Europa al companiei Gabriel Resources. Este apropiat de Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta si mafia masonica a PSD-ului:

Constructia pe verticala – o adevarata conspiratie pentru a dezechilibra energetic, mental, emotional si spiritual oamenii indepartandu-i de pamant! Dovezi stiintifice care demonstreaza ca omul trebuie sa aiba contact permanent cu Pamantul!

In cadrul articolului urmator veti afla o serie de aspecte ocultate cu privire la locuintele noastre si cauza diverselor imbolnaviri

MASONERIA, în FAMILIA unui POLITICIAN DE VÂRF! Cine și de ce a „scurs” informații și imagini SECRETE

Antena 3 a făcut publice, duminică, imagini spectaculoase cu ceremonia de primire în societatea secretă a Masoneriei a fratelui unui

DORMITUL LA CORT: TREI MARI AVANTAJE PENTRU SĂNĂTATE

Suntem în plină  vară și vremea e numai bună de drumeție. În oraș, printre betoane, căldura ne dă mari bătăi

Printul Nicholas de Vere von Drakenberg declara ca toti cei din familiile regale, nobiliare si aristocratice sint reptilieni hibrizi cu radacini in Transilvania

“În cazul în care se știe dincolo de orice îndoială că unul este din sânge Dragon, apoi ușile i se

Masonul Stanculescu nu a rezolvat nimic ca a tradat tara si pe Ceausescu. Sotia lui s-a sinucis ritualistic in 2003- 22 decembrie numarul actului de deces 1989 | Coincidenta?

In vara anului ’89, el si sotia sa si-au petrecut concediul la Balaton, in Ungaria, unde, conform unor surse, s-ar

Închide