Metode pentru Tampirea Populatiei (MTP)

Distribuie!by   loading... V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

mediaspoon-620x350

loading...

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 10 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.
Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”

MTP -1


În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

 

MTP – 2


În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Ghiţă Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

 

MTP – 3

În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

 

MTP – 4

În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)

MTP – 5

În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.

MTP 6 – Falsa mistificare

 În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului infomaţii care să conţină motivaţii pseudo-mistice sau consecinţe pseudo-mistice. Iată două exemple:

– primul este al tinerei studente la facultatea de poliţie care a găsit o pungă cu 100 de mii de euro şi l-a predat la poliţie. “Nu m-am gandit nicio clipa sa ma bucur de niste bani nemunciti “, a venit explicatia, iar asta ne determina sa credem ca tanara eroina a scolii din Baneasa o sa se bucure de noroc in dragoste si mai mult ca sigur in cariera. ” – fragment din Ştirile Pro TV. Gestul imbecil de admirabil al tinerei poliţiste a determinat pe redactorul televiziunii să emită ipoteza că aceasta va avea de acum încolo noroc cu lopata în tot ce va face. De fapt ea tocmai trecuse pe lângă un mare noroc, dar bizonului trebuie să îi oferi în cadrul ştirii o recompensă afectivă (chiar dacă e fără legătură cu situaţia) pentru a nu avea tentaţia( de altfel legitimă) să o considere fraieră pe săraca “eroină”. “Profitorii” din această situaţie sunt bineînţeles superiorii fetei. Ei dau, imediat, ample declaraţii prin care extrapolează gestul la nivelul întregii structuri poliţieneşti. Bizonul încărcat de optimism merge la piaţă şi ,… când colo, ce vede? Surprizăăă! Şmenarii care îi vând mobile furate şi legume la preţuri triple sunt înţeleşi cu poliţiştii. Se întoarce umilit în casă şi vede continuarea ştirii ” Banii au fost revendicaţi de un cunoscut valutist care ar fi abandonat punga când a început controlul.

– al doilea exemplu este unul ultracunoscut. Geoană a pierdut alegerile din cauza atacului băsescian cu flacăra violet. Din această informaţie bizonul nu trebuie să înţeleagă faptul că propagatorii acestui mesaj sunt nişte imbecili, că atât Geoană – atacatul cât şi Băsescu – atacatorul, deşi creditaţi să conducă această ţară, cred în tâmpenii, ci că Flacăra Violetă EXISTĂ. Ăsta e cel mai categoric exemplu de motivaţie pseudo-mistică diseminată în mass media românească, dar nu este singurul. Alte exemple ar fi miile de subiecte (regăsite în special în tabloide şi la emisiunile TV “cu vedete”) prin care fraierului i se explică, de exemplu, că Monicăi a lui Columbeanu îi merge mai bine în dragoste pentru că a mers la vrăjitoare.Se omite intenţionat faptul că nu poate fi vorba de nicio dragoste între bătrânelul generos şi pitzi de Bacău. În acest fel, bizonului i se oferă false motivaţii pentru bunăstarea financiară, împlinirile sau neîmplinirile unora, pe care este educat să îi perceapă ca modele. Astfel fraierul trăieşte mizeria zilnică fără să mai simtă nevoia să protesteze.

 

MTP 7 – Expresiile “fundamentale”

În fiecare zi pe toate canalele media furnizează-i bizonului informaţii conexate cu noţiuni pe care acsta le consideră, sau este educat să le considere fundamentale, inatacabile, absolute. Aici avem o listă foarte lungă, dar câteva exemple relevante nu strică : “când doi se iubesc ei pot trece peste orice neînţelegeri” la Din Dragoste (deşi el i-a rupt ei falca şi a băgat-o în mă-sa), sărbătorile se petrec “alături de cei dragi” dar şi alături de falsele modele pe care le prezentăm în emisiuni şi în ziare.

Tot “de sărbători trebuie să fim mai buni” aşa că vedetele, politicienii, oamenii de afaceri “generoşi” au mers la camine de copii (după ce trec sărbătorile, căminul de copii este retrocedat unei firme care a descoperit că e proprietarul de drept, iar politicienii şi vedetele sunt, ah ce ghinion, plecaţi în vacanţă) , pentru că “protejarea mediului în care traim este o obligaţie” politicienii au plantat pomi alături de cetăţeni (dar gropile erau deja făcute de bizoni) şi aşa mai departe… Toate acestea au menirea de a fragmenta gândirea fraierului, tocmai când aceasta începe să înţeleagă că societatea în care trăieşte nu îi oferă deloc şanse egale de reuşită aşa cum fusese îndoctrinat prin zeci de MTP-uri.

MTP 8 – Cuvintele “cheie”

În fiecare zi pe toate canalele media inoculează în creierul fraierului cuvinte cheie (multe dintre ele sunt convins că le folosiţi frecvent) precum: rechini imobiliari, criza , corupti, îmbogaţitiţi, interese ascunse, moguli. Toate acestea şi încă multe altele, care apar, de obicei, la pachet în perioade preelectorale, au rolul bine definit de a separa clar (deşi realitatea nu se prezintă deloc ca fiind clară) binele(reprezentat întotdeauna de cel care le foloseşte) de rău (aia, ceilalţi). Pe termen lung, aceste denumiri au rolul, de fapt, de a deruta bizonul în încercarea lui de a localiza precis sursa neajunsurilor sale. După ce îi intră în vocabular fraierul crede că “Îmbogăţiţii corupţi sunt responsabili de criza, iar interesele ascunse rechinilor imobiliari sunt protejate de mogulii trusturilor de presă.”  Nimic mai adevărat şi totodată mai fals. Dar cu ce îl ajută pe fraier să ştie asta? Poate face el diferenţa la vot? Mă îndoiesc profund.

 

MPT 9 – Vocea poporului

În fiecare zi pe toate canalele media dă-i fraierului senzaţia că vocea lui este ascultată de restul şi în principal de cei care îl conduc. Invită-l să îşi dea cu părerea la telefonul, microfonul emisiunii, să semneze petiţii sau în ziare la rubricile dedicate. Fă-te că eşti interesat de ce spune apoi transmite asta celor care conduc asumându-ţi meritul colecţionarului, îndrumătorului. Aşteaptă reacţia şi redirecţioneaz-o către fraieri pentru ca aceştia să simtă falsa recompensă şi să participe şi data viitoare. După cum se poate vedea nu am vorbit nimic despre fapte, ci numai despre păreri care genereazăreacţii. Atât. Pe internet lucrurile nu stau chiar întocmai, deşi modul de comunicare este provenit din ce spuneam mai sus. Pe forumuri sau pe siteuri există avantajul comunicării şi între indivizii care îşi dau cu părerea, fapt ce generează dezbateri.

 

MTP 10 – Declaraţia faptă

În fiecare zi pe toate canalele media prezintă-i anumite declaraţii ale unor persoane publice ca fiind fapte. O simplă spusă a unui reprezentant al autorităţii trebuie ambalată în aşa fel încât, după ce bizonul, o ascultă să rămână cu impresia că ar fi imposibil ca acel lucru să nu se întample cum a zis vorbitorul. Indiferent când. Faptul că ştirile conţin mereu informaţii detaliate despre locul unde se va construi cutare lucru, suma exactă care se va folosi ajută, în majoritatea cazurilor, la crearea impresiei de seriozitate, chiar dacă planul pare din toate unghiurile o gargară ce va rămâne în veci pe hârtie. În acelaşi mod, dar inversat se pot îngropa proiecte viabile, doar pentru că sunt prezentate fraierului, încă de la faza de idee, ca fiind neviabile şi acesta le percepe ca pe nişte promisiuni neîndeplinite. Adaug aici şi alte două MTP-uri aşa cum le-am primit de la un cititor care se semnează eeugenus:

1- baga-i pe gat pe toate canalele emisiuni gen: “fata lu’ tata”, “schimb de mame”, test de fidelitate, scoate-ma din jungla”, etc – asta ca sa vada bizonu’ ca altii au probleme nu el, si ca ar trebui sa fie fericit de ruina in care traieste sau de ratele mai mari ca salariul 2 – repeta subliminal si obsesiv la urechea fiecarei categorii sociale sau profesionale ce bine o duc ceilalti fata de ei pana vor fi de acord ca ei sunt cei mai defavorizati si ca ceilalti nu merita cea ce au…

Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.
Succesuri! În urmă cu săptămână lansam pe acest blog o temă de discuţie şi totodată un soi de ghid de manipulare a cetăţeanului român. Fără sa am de niciun fel pretenţii ştiinţifice am descris, aşa cum m-am priceput, metodele prin care am observat că se manifestă acest fenomen în mass media românească. Deşi numărul de comentarii nu m-a copleşit, cei aproximativ 1000 de români care au citit acel articol m-au determinat să cred că nu suntem toţi nişte cretini care vrem să ştim ce geantă şi-a mai luat Bianca lui Bote şi să continui demersul şi astăzi cu nouă serie de Metode pentru Tampirea Populaţiei (MTP). Remarc cu o sinceră plăcere că postarea mea a plăcut şi senatorului Iulian Urban care mi-a promovat şi lăudat materialul pe site-ul său, deşi prin apartenenţa politică şi funcţia pe care o deţine este in acea parte a lumii care se foloseşte frecvent de aceste metode.

Sursa

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Noi BIRURI pe DIASPORA | A început DUBLA IMPOZITARE! Vezi în ce condiții
Jirinovschi: Putin a decis începerea celui de-al III RĂZBOI MONDIAL (VIDEO)
Universitatea de Vest din Timişoara a ajuns sa fie un „cal troian” al antiromânismului și pepinieră de agenți de influență globaliști
Putin a făcut MARELE ANUNȚ: a transmis armatei să se pregătescă…
DUPA 26 DE ANI. Economia Romaniei – PRADA DE RAZBOI SI PARADIS AL MULTINATIONALELOR. Unicul program de guvernare: “GARANTAM SCLAVIA PE BANI PUTINI!”
Anton Lixandroiu, românul care a cerut socoteală Ungariei care și-a cerut pentru prima dată scuze la ONU pentru Holocaust
Cultul personalității lui Ceaușescu, împins până la paranoia, este opera ziariștilor noștri, nu a fost dorit sau cerut de Ceaușescu. Corupția ziariștilor și a liderilor de opinie a distrus Țara
Serviciile secrete i-au inscenat moartea Patronul Hexi Pharma? Sau l-au eliminat ?
Codruţa Kovesi a devenit „penală” şi vorbeşte deja ca „penalii”
Demascarea vine pe banda de magnetofon
In 2016 Augustin Lazăr avea dosar penal pentru corupție la Alba Iulia, totul s-a mușamalizat când guvernul Cioloș l-a pus în funcția de procuror general
VANZAREA TARII CONTINUA. Ikea a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România adica 0.5% din Padurile Romaniei. Inca 40 de IKEA si 'am scapat' de paduri. O sa fim tara in care teritoriul ei nu va mai apartine cetatenilor romani. Dan Puric: Românii au ajuns “sclavi” în propria lor ţară!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro