Mesaj din China: “Într-un stat responsabil, trimisul SUA ar fi expulzat!

Distribuie!by “Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete, un nou afront adus României şi românilor” loading... “Am mai spus și cu alte ocazii, Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete în România, nicidecum de […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete, un nou afront adus României şi românilor”

loading...

“Am mai spus și cu alte ocazii, Ambasada SUA la București se comportă abuziv, parțial, lipsit de respect pentru statutul de oaspete în România, nicidecum de stăpân”, a scris pe blogul personal Daniel Tomozei Dimian.


Tomozei este istoric, ziarist și scriitor, unul dintre cei mai apreciați sinologi români. Este rezident la Beijing, unde activează ca angajat al secţiei de limbă română a Radio China Internaţional, una dintre cele mai mari instituţii media din lume — secția în limba română datând de peste 50 de ani. Blogul lui Tomozei reflectă opinii personale, la fel ca articolele scrise în “Jurnalul Național” și alte publicații — și nicidecum opinia postului chinez.

“Noua reacție a Ambasadei SUA la Bucureşti cu privire la propunerile Ministerului Justiţiei de revizuire a sistemului judiciar se constituie într-un nou afront adus României şi românilor, o nouă încălcare a Convenției Relațiilor Diplomatice de la Viena”, scrie Tomozei.


Apreciatul autor consideră că această nouă “imixtiune în afacerile interne ale României”, obligă Guvernul premierului Tudose să reacţioneze pentru “a forţa intrarea în matca firească a relaţiilor diplomatice”.

“Se cunosc motivele care determină Ambasada SUA să intervină brutal în ordinea social-politică din România (…) totuși… dincolo de slăbiciuni și lipsa nepermisă a orgoliului și mândriei, ce îi determină pe guvernanții României de azi să accepte ca poporul român să fie umilit?”, întreabă Dan Tomozei.

Tomozei mai face o acuzație extrem de dură la adresa Ambasadei SUA condusă de Hans Klemm, anume că “intervine constat”, pentru a proteja persoane-instrument în a menţine România captivă în permanentul haos al divizării și tensiunii sociale”.

“În aceste condiții, REPET! Într-un stat responsabil, trimisul SUA la București ar fi expulzat de urgență, iar decidenții de la Washington avizați să manifeste reținere în a da lecții de politică internă României!”, scrie Dan Tomozei în fulminantul său articol.

Anterior, Dan Tomozei publicase un articol premonitoriu “O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!”, în care critica atitudinea de stăpân manifestată de SUA în România, dar și reacția oficialilor români.

“Președintele și premierul României tac, demonstrând o nepermisă lipsă de onoare și demnitate la nivel de stat, poporul român este profund jignit de atitudinea și mesajele lansate la nivel public la adresa României”, scria Tomozei în articolul său din mai 2016.

Acum, Tomozei reclamă și starea de inferioritate, de cotonie, în care se complace România pe planul relaționării statele occidentale.

“A devenit o stare de fapt în relaţia diplomatică dintre ţările occidentale şi România, (…) să primim lecții de democrație pentru a renunţa la demnitate, pentru ca „partenerii strategici” să poată proteja interese economice şi persoane-instrument prin intermediul cărora ne-au transformat țara în colonie.

Read more: https://ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Asa arata si se imbraca un om racit care nu se poate prezenta la Parchet pe motiv de boala!
Fost ministru, informator SUA: Adrian Cioroianu apare ca informator în telegramele Wikileaks (VIDEO)
STAND-UP COMEDY – Intr-un spectacol stupefiant, generalul SRI Florian Coldea a vorbit despre Iuda si i-a amenintat pe tradatori: “As vrea sa reamintesc de un celebru personaj biblic, care a tradat pentru 30 de arginiti... Ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic... Unii practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, si fara pic de rusine... Poate ar fi bine sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje” (Foto si Video)
Cine le ordonă jurnaliştilor să scrie împotriva Bisericii Ortodoxe Române?
Băncile pentru locuinţe ale Raiffeisen şi BCR au prejudiciat statul român
Radu Mazăre a fugit din țară. Fostul primar al Constanței s-ar afla în Madagascar
Presa franceză după vizita șefei FMI, Christine Lagarde, în România: “Țara este de vânzare, în curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”
Două mii de grădinari oferă gratuit semințe românești, pentru a salva gustul nostru vechi al legumelor și fructelor
UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania... Sute de mii de firme falimentate si inchise... Sute de mii de familii distruse... Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare... S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade... S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”
Fostul model care a pretins că Silvio Berlusconi găzduia ritualuri satanice în casa lui, a murit otrăvită cu un cocktail radioativ. A agonizat o luna
Cum a inventat Kovesi un miliard de euro
Guvernare Tehnocrata - Erori financiare de peste 9 miliarde de euro in 2016, furt ? Si daca da, unde s-au dus banii ?
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro