Medicii avertizeaza: balsamul de rufe e boala curata!

Distribuie!by Cât este de folositor balsamul de rufe sau este doar un moft frumos parfumat? Medicii încearcă să ne avertizeze că poate fi periculos și trebuie folosit cu măsură. loading... Multe gospodine apelează la balsamul de rufe, în primul rând pentru că este foarte concentrat și parfumat și elimină mirosurile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cât este de folositor balsamul de rufe sau este doar un moft frumos parfumat? Medicii încearcă să ne avertizeze că poate fi periculos și trebuie folosit cu măsură.

loading...

Multe gospodine apelează la balsamul de rufe, în primul rând pentru că este foarte concentrat și parfumat și elimină mirosurile grele de alcool, de transpirație sau de tutun. În plus, hainele sunt mai moi, mai delicate și se calcă mai ușor.


De dragul acestor calități, multe femei pun prea mult balsam în mașina de spălat, să aibă rufe cât mai pufoase și frumos mirositoare, dar există și efecte adverse.

Ce conține de fapt balsamul?

Oricât ar fi de catifelat și parfumat, trebuie să ții cont de faptul că balsamul de rufe este un amalgam de substanțe chimice, multe dintre ele toxice. Nimic nu este natural și inofensiv în structura lui chimică. Alcoolul benzilic, ftalații, etanolul, camforul sau cloroformul rămân în haine și sunt absorbite de piele.


Pe termen lung, multe dintre aceste substanțe provoacă iritații, boli de piele sau afecțiuni ale căilor respiratorii. Poți avea deseori migrene, ochi iritați sau nasul înfundat dacă dormi noapte de noapte în lenjerie tratată cu balsam de rufe prea concentrat.

Ftalații sunt folosiți pentru rezistența parfumului, dar s-a dovedit că favorizează apariția cancerului, dacă intră în contact cu pielea și căile respiratorii pe termen lung.

Cât și când e bun cu adevărat balsamul de rufe?

Cu siguranță, are și el calitățile lui, dar balsamul de rufe nu trebuie folosit prea des și nici în concentrație mare. Nu adăuga balsam de fiecare dată când speli rufele. Este mult mai sănătos să îl folosești o dată la 2 sau 3 spălări și să adaugi o cantitate mult mai mică decât este indicat pe etichetă.

Nu adăuga niciodată balsam la rufele din microfibre, care au proprietatea de a absorbi foarte bine umezeala și de a izola termic. Înmuiate cu balsam, microfibrele își pierd aceste proprietăți, iar acest lucru se simte imediat mai ales la hainele sport, care nu mai absorb bine transpirația.

Balsamul nu trebuie adăugat nici la prosoape, deoarece se depune în fibrele lor pufoase și le împiedică să mai absoarbă apa la fel de bine. Prosoapele rămân moi și delicate dacă adaugi la spălat o soluție pentru dedurizarea apei sau dacă le clătești cu puțin oțet.

foto: 123rf.com

Balsamul de rufe, când și cât este bun?

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Remus Cernea se RETRAGE: 'Drumul meu în politica din România se oprește'
Ovidiu Tender, omul prospectiunilor , cel care arunca sute de sate in aer , cere daune de 10 milioane USD, lunar, de la Statul Roman, Parlament si Guvern, pentru ca sta in inchisoare pentru abuz in serviciu, desi infractiunea sa a fost fost dezincriminata prin Decizia CCR 405/2016, care a statuat ca abuzul nu exista decat daca se incalca o lege. Ministrul Justitiei a intervenit in proces recunoscand ca sanctiunea unui text de lege declarat neconstitutional “consta in incetarea efectelor juridice” (Documente)
Vampirismul la el acasa: a inceput plata in sange contra biletelor la festivalul satanic Untold | De la Colectiv incoace s-a facut o contrabanda uriasa cu sangele romanilor
CHINA FĂRĂ CASH – prima țară din lume care testează introducerea unei MONEDE DIGITALE la nivel național
A pierdut lupta cu cancerul! Magda Vasiliu, mesaj sfâşietor din Italia: Azi un copil de 5 ani e condus pe ultimul drum
Elena Udrea 'dă cărțile pe față' după condamnare: Câți bani i s-au dat lui Florian Coldea
Înainte de al doilea tur de scrutin, Iohannis blochează aducerea aurului în țară
Coldea se agață de SRI și de Klaus Iohannis
Au Murit Toți. A Dispărut Lupta Anticorupție! După condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea pentru nimic, 
Facebook ”a dat-o de gard” cu un sondaj macabru despre pedofilie
Proiectul legii impozitarilor pe gospodarie reprezinta distrugerea totatal a taranului roman si sustinerea puturosilor !!!
Primăria Capitalei a început lucrările de amplasare a statuii Prințului Rainier al III-lea de Monaco în Parcul Circului. Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro