Medicii avertizeaza: balsamul de rufe e boala curata!

Distribuie!by Cât este de folositor balsamul de rufe sau este doar un moft frumos parfumat? Medicii încearcă să ne avertizeze că poate fi periculos și trebuie folosit cu măsură. loading... Multe gospodine apelează la balsamul de rufe, în primul rând pentru că este foarte concentrat și parfumat și elimină mirosurile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cât este de folositor balsamul de rufe sau este doar un moft frumos parfumat? Medicii încearcă să ne avertizeze că poate fi periculos și trebuie folosit cu măsură.

loading...

Multe gospodine apelează la balsamul de rufe, în primul rând pentru că este foarte concentrat și parfumat și elimină mirosurile grele de alcool, de transpirație sau de tutun. În plus, hainele sunt mai moi, mai delicate și se calcă mai ușor.


De dragul acestor calități, multe femei pun prea mult balsam în mașina de spălat, să aibă rufe cât mai pufoase și frumos mirositoare, dar există și efecte adverse.

Ce conține de fapt balsamul?

Oricât ar fi de catifelat și parfumat, trebuie să ții cont de faptul că balsamul de rufe este un amalgam de substanțe chimice, multe dintre ele toxice. Nimic nu este natural și inofensiv în structura lui chimică. Alcoolul benzilic, ftalații, etanolul, camforul sau cloroformul rămân în haine și sunt absorbite de piele.


Pe termen lung, multe dintre aceste substanțe provoacă iritații, boli de piele sau afecțiuni ale căilor respiratorii. Poți avea deseori migrene, ochi iritați sau nasul înfundat dacă dormi noapte de noapte în lenjerie tratată cu balsam de rufe prea concentrat.

Ftalații sunt folosiți pentru rezistența parfumului, dar s-a dovedit că favorizează apariția cancerului, dacă intră în contact cu pielea și căile respiratorii pe termen lung.

Cât și când e bun cu adevărat balsamul de rufe?

Cu siguranță, are și el calitățile lui, dar balsamul de rufe nu trebuie folosit prea des și nici în concentrație mare. Nu adăuga balsam de fiecare dată când speli rufele. Este mult mai sănătos să îl folosești o dată la 2 sau 3 spălări și să adaugi o cantitate mult mai mică decât este indicat pe etichetă.

Nu adăuga niciodată balsam la rufele din microfibre, care au proprietatea de a absorbi foarte bine umezeala și de a izola termic. Înmuiate cu balsam, microfibrele își pierd aceste proprietăți, iar acest lucru se simte imediat mai ales la hainele sport, care nu mai absorb bine transpirația.

Balsamul nu trebuie adăugat nici la prosoape, deoarece se depune în fibrele lor pufoase și le împiedică să mai absoarbă apa la fel de bine. Prosoapele rămân moi și delicate dacă adaugi la spălat o soluție pentru dedurizarea apei sau dacă le clătești cu puțin oțet.

foto: 123rf.com

Balsamul de rufe, când și cât este bun?

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Economica.net - Cea mai mare banca independentă din Liechtenstein a ajuns, discret, să deţină mii de hectare de pământ în România. Banca nu face agricultură ci le arendează. Modificarea Constituției este singura Soluție
Rusia are interese economice majore în Ungaria. Liderul de la Kremlin, vizită la Budapesta
Rusia dă asigurări că nu se pregătește să invadeze Polonia
ROMÂNIA FURATĂ. Combinatul Siderurgic din Călăraşi Siderca, odinioară gigant metalurgic cu port şi gară proprii, îşi trăieşte ultimele clipe
Sfârșitul democrației vine pe conducta de gaz. Legea specială pentru gaze bate legea specială pentru Roșia Montană! Se calcă în picioare proprietatea, protecția pădurilor, a terenurilor agricole și a ariilor naturale
Căncescu: Klaus, intre 2000-2004, ai primit de la Guvernul Adrian Năstase sume de 10 ori mai mari decât Brașovul. Numai pentru modernizarea aeroportului din Sibiu ai primit sume mai mari decât aveam noi nevoie să facem un aeroport nou la Brașov.
CIA SI PROTOCOALELE SRI | TRADARE SI TRADATORI
Ce s-a întâmplat cu copiii din traficul internațional de carne vie în care au fost implicați soții Iohannis?
PROCURORII PRINSI LA CURVE AU FOST ACOPERITI – Iata dovada ca PICCJ a mintit in dosarul DIICOT despre prezenta unor magistrati la bordelul de minore de la “Shanghai”: “Nu au rezultat date sau indicii despre implicarea vreunui magistrat in comiterea de fapte de crima organizata”. In timp ce PICCJ nega, procurorul Marius Olteanu Felician era indicat pe plansa foto. Anchetatorii au facut pierdute inregistrarile video operate inainte de descinderea de la bordel (Documente)
Scutul american din Hawaii a EȘUAT. Racheta atacatoare a trecut ca prin brânză. Ce ne facem cu scutul de la Deveselu? Dar cu Rachetele americane pe care am dat MILIARDE? N-ar fi trebuit să facem şi noi un test înainte să dăm banii?
EXCLUSIV: Doctorul Gheorghe Burnei, apărat de fostul său profesor de etică. O emoționantă scrisoare de sprijin pentru elevul său
DNA lămurește de ce un IMBECIL ca Tăriceanu, CORIGENT și REPETENT, a ajuns în VÂRFUL statului român
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro