Medic român despre coronavirus: nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii” şi „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”

Distribuie!by Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Dudu, consideră că „nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii” şi „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”, transmite Agerpres. loading... Medicul a scris duminică seara, într-o postare pe facebook, că în caz de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Dudu, consideră că „nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii” şi „când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”transmite Agerpres.

loading...

Medicul a scris duminică seara, într-o postare pe facebook, că în caz de epidemie „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu” pentru că deocamdată nu au fost achiziţionate materiale de protecţie împotriva virusului.


Artistul trebuie să revină joi în România, dar nu va putea face acest lucru din cauza carantinei. ”Trebuia să mă întorc joi în România pentru activitatea mea, pentru concertele pe care trebuie să le onorez, însă nu pot părăsi deocamdată localitatea. Sper ca lucrurile să nu se agraveze și mai tare, sunt foarte îngrijorat pentru viața mea și a familiei mele! Doamne ajută să fie bine!”, a mai spus Alessio.

Italia este în alertă maximă, după ce numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a explodat, iar autoritățile au fost obligate să ia măsuri draconice de siguranță, inclusiv să izoleze mai multe localități, printre care și localitatea Cremona, unde se află cântărețul român. Printre măsurile luate de autorități se numără închiderea școlilor, spitalelor, tribunalelor, magazine dar și restaurante. În plus, toate manifestările sportive au fost anulate.


Bilanțul victimelor coronavirusului crește în Italia: Încă o persoană a murit, totalul ajungând, astfel, la 3 decese. În plus, a crescut și numărul îmbolnăvirilor. Acum sunt înregistrate 150 de cazuri.

„Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi…Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întamplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent. Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie. Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine”, a scris medicul Dudu în postare.

El a catalogat drept „amatorism” decizia de izolare a a trei persoane care au venit din regiuni afectate de coronavirus, însă nu s-a acordat atenţie pasagerilor care au intrat în contact cu cele trei persoane pe durata călătoriei acestora.

„Dovadă mai mare de amatorism decât să izolezi la domiciliu treo fete care vin dintr-o regiune afectată de coronavirus şi să nu te intereseze deloc de ceilalţi pasageri cu care fetele au intrat în contact într-un spaţiu închis, nu cred că există decât poate aia în care, dacă informaţia e corectă: au îmbarcat pasagerii ce trebuiau să plece spre Italia şi după au realizat că poate ar fi bine să dezinfecteze aeronava preventiv şi i-au debarcat”, a adăugat Cătălin Dudu.

Medicul Cătălin Dudu ridică şi problema modului în care se stabileşte dacă o persoană este infectată.

„Bine că sunt medici în aeroport să trieze pasagerii, dar îmi spune şi mie cineva cum recunoşti un om infectat fără simptome? Numai la noi se poate aşa o performanţă. Bine că avem biserici la toate colţurile de stradă că o să avem nevoie. Singura veste mai bună este că virusul ăsta deşi se răspândeşte uşor, statistic nu este chiar atât de mortal pe cât de înspăimântător”, a mai scris Cătălin Dudu pe Facebook.

SURSE: https://flux24.ro/medic-roman-despre-coronavirus-in-caz-de-epidemie-fiecare-va-trebui-sa-se-descurce-pe-cont-propriu/?fbclid=IwAR1DOgvZSMh2YQ7jSSwpmMAqWpW5WItmm61-wLz2E7Z46tXZGQMNFV4xZGU

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

BOMBA ANULUI: FUGARUL Ghiță, CAPTURAT la Belgrad | Era însoţit de cineva din FAMILIE. Cine şi cum l-a prins
Trump avertizeaza ca vaccinurile antigripale sunt cea mai mare inselatorie din istoria medicinei!!!
VIDEO Florea Dumitrescu:cum negocia Ceaușescu cu bancherii mondiali | de ce ne respectau chinezii atât de mult?
Bucureștiul FIERBE, lumea e în stradă. „PSD, CIUMA roșie!”. Centrul Capitalei este blocat
Prin obstrucționarea justiției, Iohannis este complice la traficul de copii și crimele asasinului din Caracal
Un deputat USR a demisionat din partid: se impune o ideologie neo-marxista, aruncarea la gunoi a traditiilor, a familiei, demonizarea bisericii
România, nuca tare în lumea asta debusolată! RAZBOIUL PSIHOLOGIC IMPOTRIVA FAMILIEI
După 28 de ani, SALVAREA vine tot de la Nicolae Ceaușescu. SURPRIZĂ de proporții în realizarea autostrăzii Pitești – Sibiu. Cum a fost posibil așa ceva
Pana la ultima padure...pana la ultimul copac...Romania este defrisata si desertificata ! ...
ÎNFIORĂTOR: Unde DISPAR persoanele fără adăpost din SUA? Camionete albe ridică oamenii și nu mai sunt văzuți niciodată! Sunt înscriși în lagărele FEMA, exterminați în ”afumători”?
Fost șef SRI: luptăm în războaie care nu sunt ale noastre!
NEFERTITI SE CREDE PERFECTA – Ministrul Justitiei le-a spus cu subinteles procurorilor CSM ca stie ca vor da aviz negativ si a desfiintat-o cu argumente pe Kovesi, pe intelesul oricarui roman. Kovesi s-a aparat, demonstrand ca este incapabila sa isi asume vreo greseala: "Nu sunt aici sa va conving pe dvs!" Invatamintele lui Toader: "Nu va judeca doar CSM, va judeca societatea. Sigur va vor judeca romanii! Adevarul trebuie stiut"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro