Medic: „Nimeni, dar absolut nimeni dintre cei care ne conduc nu dă doi bani pe voi şi sănătatea voastră”

Distribuie!by Medicul Florin Haidamac, din comuna suceveană Şerbăuţi, a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa sistemului medical din România. Supărat că serverele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu funcţionează, acesta a precizat că „în ţara asta este mai bine să te faci asistat decât să munceşti” şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Medicul Florin Haidamac, din comuna suceveană Şerbăuţi, a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa sistemului medical din România. Supărat că serverele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu funcţionează, acesta a precizat că „în ţara asta este mai bine să te faci asistat decât să munceşti” şi că nimănui nu-i pasă de sănătatea muritorului de rând.

loading...

Sistemul de citit cardurile de sănătate s-a blocat marţi, 12 ianuarie 2016, pentru a treia oară, la nivel naţional, aşa că bolnavii au fost nevoiţi să aştepte din nou la uşile medicilor, care nu au mai putut elibera reţete. De aglomeraţie şi nervi întinşi la maxim au avut parte sucevenii, care au avut programare la medicii de familie sau la cei specialişti din cadrul Ambulatoriului de la Spitalul Judeţean.


Activitatea medicilor de familie a fost îngreunată, având de suferit şi pacienţii Spitalului Judeţean Suceava. Cei mai afectaţi au fost cei care aveau programare pentru internare de zi, dar şi cei care trebuiau să fie consultaţi de către un medic din Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului Judeţean. Externările au fost şi ele amânate până spre prânz, mai precis în jurul orei 12.00.

„Activitatea nu a fost practic blocată, ci doar s-au prelungit puţin timpii de aşteptare, pentru că personalul medical a avut de urmat nişte paşi şi anume introducerea cardului în cititor şi tastarea PIN-ul de către asigurat, sistemul IT fiind pregătit să păstreze amprenta de timp şi numărul de card folosit. De la momentul repunerii în funcţiune a sistemului CEAS, serviciile efectuate şi operate în aplicaţie de furnizori vor trebui încărcate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate în limita a 72 de ore” – doctorul Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.


A fost a treia oară când sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat la nivel naţional, de când aceste documente au devenit obligatorii, prima dată acesta nefiind funcţional pentru aproape trei ore, la mijlocul lunii septembrie 2015. Începând cu 1 septembrie 2015, cardul naţional de sănătate a devenit unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani.

O reacţie mult mai acidă la blocarea sistemului cardurilor de sănătate a avut-o medicul de familie Florin Haidamac, din comuna suceveană Şerbăuţi. Acesta a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa sistemului medical din România. Supărat că serverele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu funcţionează, el a scris că „în ţara asta este mai bine să te faci asistat decât să munceşti” şi că nimănui nu-i pasă de sănătatea muritorului de rând.

Medicul Haidamac, ce are de colindat tot felul de uliţe pline cu zăpadă, nu s-ar mira ca în viitor să apară o lege prin care actul medical să poată fi făcut şi fără ca doctorul să pună mâna pe pacient.

„M-am trezit dimineaţa cu un chef nebun de muncă. Chiar eram determinat să rezolv şi ceva în plus. Normal, nu merg serverele CNAS. Mulţumesc celor responsabili că-mi amintesc faptul că în ţara asta mai bine te faci asistat decât să munceşti. La ce nervi mi-am făcut, în mod sigur mă dilesc şi ajung pensionar pe caz de boală.

Mai aveţi vreo îndoială că tot ce vă spun e adevărat? Nimeni, dar absolut nimeni, dintre cei care ne ‘conduc’ nu dă doi bani pe voi şi sănătatea voastră. Totul este o vrăjeală pe mulţi bani publici. Bani pe care proştii ca mine şi ca voi, care nu sunt asistaţi, îi plătesc pentru NIMIC.

Cel mai ‘fain’ e iarna. Când abia ajungi la cabinet. Pe ger, pe viscol, pe drumuri necurăţate. Îţi rişti viaţa pe traseu ca să ajungi la pacienţi. Deschizi aplicaţia şi Surpriză: Nu merge. Nu-ţi vine să-ţi dai palme de bou ce ai fost? O să ajungem să vă consultăm prin skype. Că mâine poimâine dau ăştia o lege ca actul medical se poate face şi fără să pui mâna pe pacient”.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

 Inventatorii de boli. Cum sunt TRANSFORMAȚI oamenii SĂNĂTOȘI în cumpărători de medicamente. Vrem spitale nu Catedrale ? Cimitire mai multe nu vreti ?
Peste 70% din Romania este concesionata. Inclusiv pentru gaze de sist.
Directorul Institutului Economic al Academiei Române: Din 1990 încoace, programul de guvernare a fost „Veniţi în România, garantăm SCLAVIA pe bani puţini”/ Avertisment: În viitorii 25 de ani, România va dispărea ca stat
De ce nu mananc carne
Un banner care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești este dat jos cu violență de protestatari
România, furnizor de armament pentru Siria şi Yemen. Cum funcţiona CARACATIŢA. Reacţia MAE
Cum isi bate joc OMV-ul de romani. In SUA 1 litru de benzina la pompa e sub 1,78 lei. In Romania e de 3 ori mai mare. Pretul petrolului a scazut de 2.38 ori in ultimii 2 ani. OMV-ul si ceilalti care vand benzina in Romania fac superprofituri uriase
Mândria de a fi slugă
Ion Cristoiu susține că o responsabili pentru situația de la Caracal sunt STS și președintele Iohannis care controlează direct STS, el l-a numit pe șeful STS
GUVERNUL SOROS SI PRIMA LUI GRIJA DE LA MINISTERUL MUNCII. Ministrul Muncii pe nume Claudia-Ana "a rezolvat în doua zile problema șomajului în România" asa incat prima ei grija ca Ministru "al Muncii" e viața sexuala a minorilor. Ce zice Radio Erevan?
Orban NU VREA să se anchteze FINANȚAREA grupurilor #Rezist
Comunistii erau mai INTELIGENTI! Pe vremea lui Ceausescu Romania avea mai multi inventatori decat in ultimii 25 de ani! Erau mai multe facultati, scoli si industrie ... Coeficientul de inteligenta a scazut cu 14 puncte in ultimul secol in Romania.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro