MARTURISIRE BOMBA – Intrebat de Razvan Savaliuc daca DNA a ocolit partea americana in dosarul Microsoft, Traian Basescu a recunoscut: “DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane”

Distribuie!by “Traian Basescu face o dezvaluire bomba dupa condamnare data de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie luni, 3 octombrie 2016, in dosarul Microsoft. Intrebat de jurnalistul Razvan Savaliuc, daca DNA a ocolit intentionat partea americana din dosarul “Microsoft”, scotandu-i raspunzatori doar pe Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Traian Basescu face o dezvaluire bomba dupa condamnare data de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie luni, 3 octombrie 2016, in dosarul Microsoft. Intrebat de jurnalistul Razvan Savaliuc, daca DNA a ocolit intentionat partea americana din dosarul “Microsoft”, scotandu-i raspunzatori doar pe Dorin Cocos, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Gheorghe Stefan, nu si pe afaceristii Claudiu Florica si Dinu Pescariu, despre care se stia ca sunt “cu partea americana”, Traian Basescu a recunoscut: “In mod categoric DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Pentru ca Laura Codruta Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Si atunci s-a limitat la a se urca cu picioarele pe romani, cum face in toate anchetele. Ca pe domnia sa nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Sunt mai pretioase pentru domnia sa decat o decoratie de la presedintele Romaniei. Asta e viata!

loading...

Traian Basescu: “Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane”


Dezvaluirea a fost facuta intr-o interventie telefonica la emisiunea Newsline de la postul de televiziunie RTV, cand fostul Presedinte al Romaniei, a tinut sa isi exprime nemultumirea cu privire la modul in care se fac finantarile electorale, dezvaluind ca banii vin in cea mai mare parte de la oamenii afaceri. In acest context, Traian Basescu a precizat ca si sumele de bani fata de care instanta suprema a dispus confiscarea de la Cocos si Niro au fost folosite in scop electoral, ele ajungand in campaniile electorale ale partidului, inclusiv in campania prezidentiala din 2009. Traian Basescu, a dezvaluit ca Dorin Cocos si Nicolae Dumitru zis Niro “nu au primit toti banii cu care sunt intregistrati in denunturi”, iar aceasta intrucat afaceristii Claudiu Florica si Dinu Pescariu “nu le-au dat toti banii, ca i-au impartit ei“. Cu acest prilej, Traian Basescu a dezvaluit ca in conturile lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica au circulat “circa 100 milioane de dolari si 100 milioane de euro”, iar acest lucru se regaseste in documente ale institutiilor Statului roman pe care le-ar fi citit la momentul la care era presedinte al Romaniei. Basescu afirma ca ar fi citit aceste documente cu cel putin inainte ca Pescariu si Florica sa faca denunturile in dosarul “Microsoft”, in care initial au fost cercetati acuzatiile de dare de mita si trafic de influenta de care erau anchetati in dosarul “Microsoft”. “Inainte cu mult de a face denunturile Florica si Pescariu se stia de sutele de milioane care sunt manipulate de ei. Asa ca nu inteleg de ce au fost lasati si cu banii si cu libertatea. Si Florica si Pescariu. In ce baza?”

Traian Basescu a fost intrerupt de jurnalistul Razvan Savaliuc care, luand cuvantul, i-a transmis fostului presedinte ca banii erau dusi catre americani.


Prezentam in continuare dialogul dintre Traian Basescu si Razvan Savaliuc:

Razvan Savaliuc: Ii duceau spre americani, domnul presedinte! Urma dosarului nu ducea spre americanii de la Microsoft?

Traian Basescu: Deci, eu nu sunt asa informat ca dumneavoastra. Vorbesc doar din amintiri. Poate vreti sa auziti lucruri mai concrete. Mai mult decat atat, numele astea au fost vehiculate timp de 10 ani. Nu in 2009, nu in 2007, si nu in 2004. (…) Mi s-a cerut sa aprob inceperea urmaririi penale pentru cinci ministri, iar eu am raspuns solicitarii DNA-ului de a aproba inceperea urmaririi penale pentru cinci ministri. Din 2004 pana in 2014. In afara de cei cinci ministri pentru care eu am aprobat eu inceperea urmaririi penale, au fost alti patru pentru care a aprobat Parlamentul. Deci, in total noua ministri. Iar astazi aflam de patru care au finantat campania electorala si ca suma totala ar fi 11-12 milioane euro, cand de fapt discutam de sute de milioane. Daca am retinut ceva ce mi se pare foarte veridic si corect este o informare pe care a facut-o fostul ministru Sandu catre Departamentul de Justitie al Statelor Unite, dar aici discutam de o mare ticalosie intinsa pe 10 ani care s-a sfarsit cu patru nenorociti care au finantat patru campanii din care s-au cumparat geci, fulare, fesuri si asa mai departe, iar suma imputata lor reprezinta mai putin de 10% din nivelul fraudei depistate deja de multa vreme de institutii ale Statului Roman. Nu ii apar pe cei patru. Aici discutam de un sistem cunoscut de toate partidele, modul cum s-au finantat partidele. Revolta mea este legata de faptul ca am citit sub semnatura oficiala, ca documentele au venit la mine spre informare si la parchet spre declansarea actiunilor cu mult timp inainte si nimic nu se intampla cu capetele mafiote ale acestei afaceri care se numesc Pescariu si Florica. Eu nu spun: Justitia si-a facut treaba, nu discut eu deciziile de astazi ale Inaltei Curti. Probabil asa trebuie. Nu eu pot sa judec. Dar de ce nu recuperam de la capii mafioti banii, de la cei doi? Asta este intrebarea!

Razvan Savaliuc: Domnule presedinte, vreau sa va pun o intrebare! Eu din ce stiu, afacerea asta nu a fost adusa la cunostinta de DNA care da multe comunicate, dar ce trebuie nu ne spune intotdeauna, dar inteleg asa: ca de-a lungul a multi ani, s-au cumparat licente de la Microsoft prin firma lui Claudiu Florica din Austria, de vreo 400 milioane euro, iar noi, Statul, cumparam la pret dublu decat costau, iar smecherii imparteau banii. Baietii astia au impartit banii intre ei, dupa care, ei, pentru ca s-au denuntat mai repede decat a vrut DNA-ul sa se sesizeze au beneficiat de impunitate, desi mi se pare absolut ilegal, iar restul s-au dus ca fraierii care erau lantul terminal, doar pentru ca au finantat campania dumneavoastra. Si acum va intreb, pentru ca dumneavoastra ati pus-o in functie pe Laura Codruta Kovesi, care am vazut ca este medaliata, ia titluri mereu de la Ambasada Americii, nu cumva DNA nu a vrut sa cerceteze cazul “Microsoft” si spre partea americanilor cu care se imparteau, pentru ca daca se umflau facturile, se umflau la partea americana, care vindea licentele? Nu cumva din cauza nu a vrut DNA sa mearga mai departe, pentru ca ducea spre americanii care aplauda mereu si care spun sa nu se schimbe sefii de la DNA?

Traian Basescu: Domnul Savaliuc, in primul rand, din acesti bani au fost finantate trei campanii. Rosie, portocalie si galbena, iar aici putem gasi fise de insotire a containerelor.

Razvan Savaliuc: Lasati-ma cu finalul. Eu va intreb de afacerea propriu zisa. Ati spus de Claudiu Floirica si Dinu Pescariu ca erau placa turnanta a afacerii si sunt liberi. Erau liberi sau nu din cauza ca erau din parte americana, protejata de parchet? Va intreb, dau sau nu!

Traian Basescu: Domnul Savaliuc, in mod categoric DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Pentru ca Laura Codruta Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Si atunci s-a limitat la a se urca cu picioarele pe romani, cum face in toate anchetele. Ca pe domnia sa nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Sunt mai pretioase pentru domnia sa decat o decoratie de la presedintele Romaniei. Asta e viata!

basescu_savaliuc_rtv

Razvan Savaliuc: Va apreciez pentru raspuns!

Traian Basescu: In mod categoric, aceasta afacere trebuie dusa pana la capat. Si nu numai asta. Uitati-va ca pe toate televiziunile avem lectii de la Strabag care ne spune ce frumoase sunt locurile din patria noastra. Numai ca intre timp a ramas singur jucator pe piata cu cele 7-8 miliarde destinate infrastructurii in exercititiul bugetar al Uniunii Europene in derulare. Sunt multe lucruri subtile care trebuiesc intelese. Revenind la afacerea “Microsoft”, categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane.“[1]

SURSE

  1. http://m.luju.ro/marturisire-bomba-intrebat-de-razvan-savaliuc-daca-dna-a-ocolit-partea-americana-in-dosarul-microsoft-traian-basescu-a-recunoscut-dna-a-vrut-sa-protejeze-exportatorul-american-de-programe-de-software-kovesi-nu-isi-putea-permite-sa-puna-sub-semnul-intrebar
  2. Foto: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro