Mareșalul Antonescu: Nu ştiu ce să mai fac să îndrept ţara aceasta de tâlhari

Distribuie!by Sub destinul hoției… Am putea spune că suntem acolo, noi, ca nație, de destulă vreme, și ca argument, putem aduce în discuție ceea ce reproșa mareșalul Ion Antonescu, într-o ședință a guvernului din 1941. Similitudinile cu vremurile pe care le-am trait, și pe care le trăim, sunt mai mult […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sub destinul hoției… Am putea spune că suntem acolo, noi, ca nație, de destulă vreme, și ca argument, putem aduce în discuție ceea ce reproșa mareșalul Ion Antonescu, într-o ședință a guvernului din 1941. Similitudinile cu vremurile pe care le-am trait, și pe care le trăim, sunt mai mult decât remarcabile!

loading...

Stenogramele şedinţelor Consiliului de Miniştri din timpul guvernării lui Ion Antonescu au fost făcut publice de istoricul Alesandru Duţu.Mareşalul Ion Antonescu, disperat de faptul că se fură din spitale, din ajutoare, chiar şi din hrana cailor, a propus măsuri radicale: de la însemnarea hoţului cu fierul roşu până la reintroducerea pedepsei cu moartea.”La centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă lucrurile s-au petrecut la fel. În toate locurile unde se colectează sunt găsiţi oameni şi femei care fură din obiectele donate. Toţi fură. Ţară de tâlhari“, spunea Antonescu celor prezenţi la şedinţa a Consiliului de Miniştri la 10 decembrie 1941.Mareşalul se plângea că și atunci când miliţienii care trebuiau să asigure garda în spitale furau au fost înlocuiţi cu premilitari, furturile nu numai că au continuat, dar au și crescut.


”De-abia îşi punea un medic paltonul în cuier că imediat venea cineva, băga mână în buzunar şi-i lua mănuşile. S-au furat ceasornice de prin sertare şi multe alte obiecte. Este ceva nemaipomenit. Nu ştiu ce să mai fac să îndrept ţara aceasta. De multe ori mă gândesc să introduc pedeapsa cu moartea pentru toate delictele. Este ceva groaznic. Tineretul să facă acestea fapte?… În ce hal de dezorganizare se găseşte Şcoala, Familia, Biserica noastră. Trebuie făcută o educaţie serioasă în această privinţă. Este o ruşine să se comită furturi la centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă. Mă întreb eu: aceasta este o naţie care poate lupta pentru idealurile ei naţionale? Tâlhari! Şmecheri aici, şmecheri pe câmpul de luptă; dar şmecheria aceasta se repercutează asupra viitorului naţiei!, spunea mareşalul.

Nici după doi ani situaţia nu se rezolvase, o stenogramă datată 3 februarie 1942, notează că Antonescu se plângea de exact aceleaşi obiceiuri ale românilor.


”În alte ţări s-au luat măsuri foarte drastice şi măsuri întregi, nu jumătăţi de măsuri. De pildă, la noi, la Ajutorul de Iarnă s-au comis furturi grozave. Am prevăzut sancţiuni foarte grave pentru asemenea fapte şi am cerut dlui Stoicescu o lege în acest sens, dar d-sa nu mi-a dat încă această lege.

În Germania s-a întâmplat că s-a furat şi acolo la Ajutorul de Iarnă şi Führer-ul, personal, a dat ordinul ca făptaşul să fie imediat executat. Eu nu mă pot apăra de tâlhari. În Armată se fură din hrana soldatului, se fură din hrana calului, se fură echipamentul.

Eu am cerut dlui Stoicescu să punem pe fruntea celui care a fost prins furând, de la un pui, de la un pui de găină, până la cel mai mare furt, să-i punem cu fierul roşu semnul «hoţ». Să vedem câţi vor vrea să poarte, o viaţă întreagă, pe frunte acest semn. Este o pedeapsă mai dreaptă decât pedeapsa cu moartea. Nu vreau să mai umplu puşcăriile, să răpesc timpul tribunalelor cu asemenea chestiuni. Dacă luăm această măsură drastică, nu mai e nevoie nici de puşcării, nici de tribunale pentru hoţi”.

https://2daynews.ro/amp/headlines/maresalul-antonescu-tara-de-talhari-nu-stiu-ce-sa-mai-fac-sa-indrept-tara-aceasta-6377.html?fbclid=IwAR0rYNlW-0ujLcqJLO_DVDoMH0t6dUubxQDOktqR8BW9AWgmBXhGM2M86ck

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro