MANIPULARE ORDINARA – Disperati ca SRI nu mai poate face politie politica, sefii Serviciului s-au pus pe intoxicat populatia. Directorul Eduard Hellvig pretinde ca Decizia CCR care a scos SRI din anchetele penale va afecta cazurile de spionaj, tradare, terorism sau de mare coruptie: „Pragmatic, aceasta decizie are un impact cert asupra securitatii nationale”. Hellvig omite sa spuna ca SRI poate instrumenta in continuare cazuri pe siguranta nationala (Comunicatul)

Distribuie!by E disperare mare la varful Serviciului Roman de Informatii, dupa decizia CCR care a scos SRI din anchetele penale. Nervosi probabil ca Serviciul nu va mai putea face acte de politie, sefii SRI – institutie vazuta de multi drept continuatoarea Securitatii de pe vremea lui Ceausescu – au inceput […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

E disperare mare la varful Serviciului Roman de Informatii, dupa decizia CCR care a scos SRI din anchetele penale. Nervosi probabil ca Serviciul nu va mai putea face acte de politie, sefii SRI – institutie vazuta de multi drept continuatoarea Securitatii de pe vremea lui Ceausescu – au inceput sa manipuleze si sa incerce sa intoxicare populatiei. O iesire de-a dreptul uluitoare a avut-o, joi 10 martie 2016, directorul SRI Eduard Hellvig (foto dreapta, alaturi de prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea).


Intr-un comunicat de presa, acesta sustine nici mai mult nici mai putin ca Decizia CCR va avea efecte negative asupra activitatii SRI si ca fapte de terorism, tradare, spionaj, criminalitate organizata sau de mare coruptie nu vor mai putea fi instrumentate cu mijloacele tehnice ale Serviciului:


Astfel, in procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infractiuni precum cele de spionaj-tradare, terorism, criminalitate organizata transfrontaliera, contraproliferare, criminalitate informatica si, nu in ultimul rand, fapte de mare coruptie, ce reprezinta amenintari grave la adresa securitatii nationale. In acest sens, consideram ca vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei, in mod special cele privind infractiuni la adresa securitatii nationale si in care s-a cooperat cu SRI, iar institutia noastra a depus eforturi umane si materiale considerabile”.

In opinia noastra, afirmatiile directorului SRI Eduard Hellvig nu sunt altceva decat o tentativa de manipulare. Asta intrucat, in continuare SRI va putea instrumenta operativ si face interceptari in cazuri de terorism, criminalitate, spionaj sau de mare coruptie atata vreme cat este vorba despre acte ce pun in pericol siguranta nationala. Caci SRI, asa cum a subliniat si CCR, are atributii exclusiv in domeniul sigurantei nationale. Or, pana acum, dupa cum se poate observa si in comunicatele DNA, SRI participa la fel de fel de dosare, cu spagi de cateva sute de lei, magistrati acuzati ca au luat spaga cateva sute de lei, alimente sau rasaduri de flori ori alte asemenea cauze care nu au nimic in comun cu siguranta nationala.


Iata reactia directorului SRI Eduard Hellvig:

Curtea Constitutionala decide in numele legii. Asa incepe orice decizie a Curtii Constitutionale din Romania. Din acest motiv, Serviciul Roman de Informatii nu a comentat, nu comenteaza si nu va comenta decizia CCR care declara articolul 142 alin. (1) din Codul de Procedura Penala neconstitutional.

Pentru Serviciul Roman de Informatii, principalul instrument in misiunea noastra in serviciul cetatenilor este Legea. Din acest motiv, noi vom pune in aplicare aceasta decizie si orice alta hotarare prezenta sau viitoare a Justitiei.

SRI va ramane si in mandatul meu o institutie ferma in respectarea tuturor deciziilor instantelor si a statului de drept.

Pragmatic, evaluarea noastra este ca aceasta decizie are un impact cert asupra securitatii nationale, avand in vedere corelarea dintre prevenirea amenintarilor la securitatea nationala si contracararea fenomenelor infractionale asociate.

Astfel, in procesul penal, nu vor mai putea face obiectul instrumentarii cu mijloacele tehnice complexe dezvoltate de SRI infractiuni precum cele de spionaj-tradare, terorism, criminalitate organizata transfrontaliera, contraproliferare, criminalitate informatica si, nu in ultimul rand, fapte de mare coruptie, ce reprezinta amenintari grave la adresa securitatii nationale. In acest sens, consideram ca vor fi afectate dosarele aflate in diferite faze ale justitiei, in mod special cele privind infractiuni la adresa securitatii nationale si in care s-a cooperat cu SRI, iar institutia noastra a depus eforturi umane si materiale considerabile.

Am convingerea ca toate celelalte institutii au maturitatea si responsabilitatea de a compensa acest recul. Asigur pe aceasta cale toti partenerii institutionali ca vor beneficia in continuare de sprijinul neconditionat al Serviciului nostru.

Consider ca este datoria mea, in calitate de director, sa ma asigur ca, in perioada ce urmeaza, Serviciul Roman de Informatii isi va adapta directiile de actiune in raport cu provocarile mediului de securitate, urmarind indeplinirea tuturor obiectivelor de securitate cu respectarea stricta a dispozitiilor legale existente”.

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dezvaluiri ale unor patrioti din SRI despre structura ARABA din Romania, informatii ignorate de Coldea
România și Polonia fac front comun în fața șantajului UE privind condiționarea fondurilor europene de legile justiției: „Banii de la Uniunea Europeană nu sunt acte de caritate”
Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
Cine sunt judecătoarele care l-au trimis pe liderul PSD la închisoare
Jefuirea programată a României ICSID Washington, o altă filieră de tip EADS?
Șefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad
SLUGILE AU IESIT LA INTERVAL – Procurorii din CSM au lansat un comunicat impotriva libertatii de exprimare ca s-o scoata pe Laura Kovesi din corzi. CSM isi permite sa ii „atentioneze” pe jurnalisti, politicieni si reprezentanti ai societatii civile privind comentariile legate de autodenuntul lui Sebastian Ghita, care a dezvaluit ca ar fi participat la musamalizarea plagiatului sefei DNA. CSM a tacut cand diversi inculpati au fost desfiintati de propaganda cu informatii scurse de la DNA
De ce NU suntem de acord cu „tinerii frumosi si liberi”
Florian Colceag: APEL CĂTRE NAŢIUNE: “Forţaţi societatea civilă să se organizeze, ca să nu pierim!”
Vadim Tudor in Parlamentul European: ROMANIA a ajuns o COLONIE a SUA
Ce spune un fost director de cabinet al lui Dacian Cioloș despre vânzarea pământului către străini. DEZVĂLUIRI
Noi detalii despre scuterul MINUNE creat la Arad cu care te plimbi 100 km cu 50 bani. Cât de inteligent este şi când va ajunge pe piaţă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro