Petitie: Magistratii trebuie sa raspunda pentru erorile judiciare si pentru represiunile nedrepte

Distribuie!by “SUSTIN ADOPTAREA DE CATRE PARLAMENT IN PROCEDURA DE URGENTA A INITIATIVEI LEGISLATIVE A SENATORULUI ROMANIEI, DOAMNA CRISTIANA – IRINA ANGHEL, PRIVIND MODIFICAREA ART. 96 DIN LEGEA 303/2004 PRIVIND STATUTUL JUDECATORILOR SI PROCURORILOR,  PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL, PARTEA I, NR. 576 DIN 29 IUNIE 2004, CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

SUSTIN ADOPTAREA DE CATRE PARLAMENT IN PROCEDURA DE URGENTA A INITIATIVEI LEGISLATIVE A SENATORULUI ROMANIEI, DOAMNA CRISTIANA – IRINA ANGHEL, PRIVIND MODIFICAREA ART. 96 DIN LEGEA 303/2004 PRIVIND STATUTUL JUDECATORILOR SI PROCURORILOR,  PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL, PARTEA I, NR. 576 DIN 29 IUNIE 2004, CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE, DUPA CUM URMEAZA:

loading...

1)    Alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:


“(4) DREPTUL PERSOANEI VATAMATE LA REPARAREA PREJUDICIILOR MATERIALE CAUZATE PRIN ERORI JUDICIARE SAVARSITE IN ALTE PROCESE DECAT CELE PENALE NU SE VA PUTEA EXERCITA DECAT IN CAZUL IN CARE PARTEA VATAMATA A UZAT DE TOATE CAILE DE ATAC PREVAZUTE DE LEGE IMPOTRIVA HOTARARII CE SE PRETINDE A CONSTITUI O EROARE JUDICIARA”

2)    Alineatul (7) se modifica si va avea urmatorul cuprins:


“(7) DUPA CE PREJUDICIUL A FOST ACOPERIT DE STAT IN TEMEIUL HOTARARII IREVOCABILE DATA CU RESPECTAREA PREVEDERILOR ALIN. (6), STATUL SE VA INDREPTA, DE INDATA, CU O ACTIUNE IN DESPAGUBIRI, DAR SI CU O ACTIUNE ADMINISTRATIVA IMPOTRIVA JUDECATORULUI SAU PROCURORULUI CARE, CU REA CREDINTA SAU GRAVA NEGLIJENTA, A SAVARSIT EROAREA JUDICIARA CAUZATOARE DE PREJUDICII”.

3)    Alineatul (8) se va modifica si va avea urmatorul curprins:

“(8) TERMENUL DE PRESCRIPTIE A DREPTULUI LA ACTIUNE IN TOATE CAZURILE PREVAZUTE DE PREZENTUL ARTICOL ESTE DE 10 ANI”.

 

MOTIVATIE:

Din cauza unor erori judiciare, de-a lungul anilor, multi oameni din Romania au ajuns in inchisoare fara sa comita nicio fapta de natura penala. Putini au fost cei care si-au strigat nevinovatia, dar nimeni nu i-a luat in seama. Asa ca au fost aruncati dupa gratii fara explicatii.

Altii si-au pierdut dupa ani de zbateri prin Tribunale speranta ca isi vor recupera mostenirile confiscate de catre comunisti din cauza unor judecatori corupti, slabi pregatiti sau doar nepasatori la a veghea respectarea Constitutiei.

In acest mod s-au distrus destine… S-au naruit familii… Au murit oameni cautandu-si prin Tribunale sau inchisori dreptatea, pe care, din pacate, au capatat-o doar dupa ce sistemul i-a mutilat, sau chiar i-a ucis, la propriu.

Pana in prezent, niciun judecator si niciun procuror din Romania care a comis erori judiciare in urma carora au fost distruse destine, familii, suflete, nu a raspuns penal sau material.

In lipsa unui vinovat, in intervalul 1 ianuarie 1998 – 17 aprilie 2014, statul roman (prin Ministerul Finantelor Publice) a fost obligat de Curtea Europeanã a Drepturilor Omului sã plãteascã romanilor care au avut de suferit de pe urma “erorilor judiciare” o sumã colosalã: 149.439.699,89 RON.

Practic, din banii fiecaruia dintre noi, statul a platit o suma echivalenta cu alocatia lunara pentru 3.558.088 copii, sau cu 498.132 de pensii avand fiecare o valoare de 300 RON.

In Romania exista cel putin doua cazuri emblematice de “erori judiciare” in urma carora destinele unor semeni de-ai nostri au fost distruse fara ca niciun procuror sau judecator sa plateasca penal si material: Marcel Țundrea si Mihail Constantin Igeanu.

Primul, Marcel Țundrea, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru viol si crima. A stat 12 ani dupa gratii fiind nevinovat si a fost absolvit de vina abia dupa ce a murit.

Al doilea, Mihail Constantin Igeanu, un tanar de doar 18 ani, a stat 9 luni in inchisoare (timp in care a suportat tratamente cumplite: a fost ars cu tigara, a fost supus la socuri electrice in timp ce dormea, a fost batut etc) si ar mai fi stat inca 20 de ani in inchisoare daca, la un moment dat, un judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu ar fi dat un verdict corect.

Ambii romani, Țundrea si Igeanu, au fost NEVINOVATI. Dar totusi a existat un sistem putred, format din anchetatori, procurori si judecatori care i-au considerat VINOVATI si i-au aruncat in inchisoare FARA A JUDECA CU PROBE CONCLUDENTE, IN CONFORMITATE CU CONSTITUTIA SI LEGILE TARII.

Insa, cazurile de “erori judiciare” si de abuzuri sunt cu miile.

Unele victime au posibilitatea de a se lupta cu sistemul. Dar putini inving, intr-un final. Din nefericire, cateodata, mult prea tarziu! Alte victime ale sistemului, din nefericire, nu au nici pregatirea necesara, nici puterea psihica si nici posibilitatea materiala de a-si dovedi dreptatea.

Asa se face ca IN ZIUA DE ASTAZI, EXISTA SEMENI DE-AI NOSTRI CARE PUTREZESC NEVINOVATI IN PUSCARII SAU CARE SI-AU PIERDUT MOSTENIRILE DE FAMILIE CONFISCATE DE COMUNISTI DIN CAUZA UNUI SISTEM SAMAVOLNIC CARE A CONSERVAT PRIVILEGIILE CASTIGATE DE SISTEMUL DE “JUSTITIE” DE DINAINTE DE 1989 CARE A FOST INURAJAT DE POLITICIENI CORUPTI.

Asa se face ca intr-o Romanie care se pretinde europeana, sistemul ticalosit perpetuat in comunism si incurajat in cei 10 ani de mandat ai lui Traian Basescu a curmat (si inca mai curma!), in mod tragic, destine nevinovate, calcand in picioare acte, marturii….

Recent, chiar Traian Basescu recunoastea intr-o postare pe pagina sa de Facebook (www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu?fref=ts) ca a permis perpetuarea si dezvoltarea unui sistem in care exista oamenii care ajung în faţa unor instituţii (Politie, Parchet, DNA, Justitie, Servicii de Informatii) coplesitor de puternice in raport cu omul de rand, fie el martor, suspect sau inculpat, iar decalajele inregistrate in funcţionarea justitiei in tandem cu deplina respectare a demnităţii, libertăţii şi dreptului la apărare a costat si (inca!) mai costa destine, vieti, suflete nevinovate…

Respectarea dreptului la demnitate, a dreptului la libertate, a dreptului la apărare si al  dreptului la prezumptia de nevinovatie pana cand nu exista o sentinta definitiva si irevocabila de condamnare, TREBUIE GARANTATE EXPRES, intr-o lege ferma care sa contina prevederi clare si concise CARE SA CONTINA RASPUNDEREA PENALA SI MATERIALA A MAGISTRATILOR  care, de multe ori, desi obligati sa-si exercite functia cu obiectivitate si impartialitate – avand ca unic temei legea si principiile generale ale dreptului – se cred mai presus de Dumnezeu si, din varii motive (ingerinte politice, coruptie, lipsa unei pregatiri adecvate etc), distrug DESTINE NEVINOVATE.

Garantia calitatii actului de justitie si a eficientei justitiei, ca serviciu public menit a proteja valorile consacrate de Constitutie, dar si egalitatea, demnitatea si integritatea fizica si psihica a tuturor romanilor in fata legilor,  indiferent de pozitia lor sociala, va exista doar in momentul in care va exista UN MECANISM  DE RASPUNDERE A MAGISTRATILOR.

CINE GRESESTE, TREBUIE SA PLATEASCA!

NU DOAR MATERIAL, CI CHIAR CU PROPRIA LIBERTATE DACA ESTE CAZUL!

judecator_03

ACESTEA SUNT MOTIVELE PENTRU CARE SUSTIN SI SEMNEZ PETITIA ONLINE PRIVIND ADOPTAREA IN REGIM DE URGENTA DE CATRE PARLAMENT A INITIATIVEI LEGISLATIVE A SENATORULUI ROMANIEI, DOAMNA CRISTIANA – IRINA ANGHEL, PRIVIND MODIFICAREA ART. 96 DIN LEGEA 303/2004 PRIVIND STATUTUL JUDECATORILOR SI PROCURORILOR,  PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL, PARTEA I, NR. 576 DIN 29 IUNIE 2004, CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU! 

DESTEAPTA-TE ROMANE!“[1]

Petitia o puteti semna accesand urmatorul link -> http://www.petitieonline.com/magistratii_trebuie_sa_raspunda_pentru_erorile_judiciare

SURSE

  1. http://www.petitieonline.com/magistratii_trebuie_sa_raspunda_pentru_erorile_judiciare
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

11 iunie 1948 - Marea naționalizare. Ziua în care 8.894 de de întreprinderi industriale și miniere, de transport, bancare și de asigurări au fost trecute din proprietate privată în patrimoniul statului
Ambasadorul american în Germania cere o anchetă independentă în cazul jurnalistului Der Spiegel care a falsificat articole
Doar 11 mărci mari de bere mai produce România, din cele peste 200 pe care le deţinea până în 1990. În vreme ce producătorii internaţionali fac bani frumoşi din berea românească, de cele mai multe dintre fabricile vechi s-a ales praful. Unele au ajuns ruine ori au fost demolate, iar altele mai valorează câte ceva doar ca afaceri imobiliare.
”Revoluția” din 1989 și Războiul din 1999 din Iugoslavia - două momente cu un numitor comun. Ambele țări au fost ocupate de agenturi străine și făcute praf și pulbere, după ocupație, jefuite și nimicite.
Amenzi mari pentru părinţii care nu se reeducă în privinţa vaccinării. Alexandru Rafila vrea cenzurarea discuţiilor despre vaccinuri.
Savaliuc, despre Kovesi și Lazăr: Nu vreti sa va dati demisia? O sa fiti dati jos din functie!
Domnule fost Basescu, nu acesti ziaristi au adus Romania in asemenea hal! Ci voi toti, cei enumerati mai sus: politrucii, securistii, parchetarii si birocratii!
Cancelarul austriac: Mă bucur că prin Klaus Iohannis avem un garant al statului de drept ( garant la tăierea pădurilor, la petrol, la mâna de lucru ieftină etc.)
Cum a omorât un ateu român cu cetațenie americană o elevă de 17 ani în 2007 la Alba Iulia- deja și-a ispașit peste jumătate din pedeapsă
Scandal în familia regală britanică. Prinţul Andrew, văzut în apartamentul lui Epstein când două tinere rusoaice îi masau picioarele Citeşte întreaga ştire: Scandal în familia regală britanică. Prinţul Andrew, văzut în apartamentul lui Epstein când două tinere rusoaice îi masau picioarele
PENIBIL:Ministerul Sanatatii tine oamenii cu lunile sau anii pe liste de asteptare pt. un Computer Tomograf, dar au bani de vaccinuri sau carduri de sanatate
George Soros transferă 18 miliarde de dolari către Fundaţia pentru o Societate Deschisă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro